GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 22:09:46 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ  (Αναγνώστηκε 7242 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2007, 16:04:41 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τι κάνετε συνήθως με τον ζωμό που έχει απομείνει από το βρασμό της κότας???
Σίγουρα θα γίνει φαγάκι για το μικράκι μου...
Αλλά τι άλλο??
Σούπα με ρυζάκι??
Κάποιο άλλο φαγάκι???
Τι κάνετε?? Με τι ταιριάζει περισσότερο?? Δώστε καμιά ιδέαααααααααααα

Ευχαριστώώώώώώώώώώ  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2007, 18:33:52 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω παντως ζωη για κοτοσουπα αυγολεμονο με φιδε το ξερω απο τη μητερα μου και ειναι εξαιρετικη.
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2007, 22:11:42 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλησπέρα!
Οι ζωμοί από κοτόπουλο ή κρέας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί άλλου υγρού, για να δώσουν πιο πλούσια γεύση αλλά και συστατικά, σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό. Όταν περισσεύει τον σουρώνω σε ένα βάζο και τον φυλάω στο ψυγείο όπου συντηρήται για 1-2 μέρες, και τον χρησιμοποιώ στα επόμενα φαγητά αντί για νερό.

Για παράδειγμα σε πατάτες φούρνου, σε μπριάμ, σε λαδερά. Μπριάμ άσπρο, χωρίς ντομάτα, που τα λαχανικά ψήνονται μέσα στο ζωμό - βάζω ότι λαχανικά έχω, λάδι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Μπορείς να σωτάρεις κριθαράκι σε λίγο βούτυρο και να προσθέσεις το ζωμό να βράσει - σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει.

Ή σωτάρεις λίγο διάφορα λαχανικά και προσθέτεις το ζωμό και λίγο ρύζι ή ζυμαρικό για να κάνεις σούπα λαχανικών. Π.χ. σωτάρεις κυβάκια καρότο, λίγο αρακά, 1-2 πράσσα ροδέλες σε βούτυρο ή λάδι και μετά ρίχνεις το ζωμό να βράσουν. Κόβεις κυβάκια μπαγιάτικο ψωμί τα ραντίζεις με λίγο λάδι και αλατίζεις αλαφρά και τα βάζεις λίγο στο φούρνο με αέρα να γίνουν κρουτόν. Σερβίρεις τη σούπα με κρουτόν και τυρί τριμμένο ή κομμένο κυβάκια.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 07:57:37 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Καλημέρα και απο μένα!
Λοιπόν, το ζωμο απο το κοτόπουλο δεν το πετάω ποτέ και το χρησιμοποιώ για να κάνω ωραιότατα ριζότο απο το τίποτα.Δηλαδή με λίγα λαχανικά και λίγη παρμεζάνα το ριζότο γίνεται θεικό.Πρόσφατα έκανα την κοτόπιτα της Λίας και αντικατέστησα το γάλα για τη μπεσαμελ με ζωμό , έγινε πολύ  ωράια.Εγώ όταν βράζω κοτόπουλο, προσθέτω μέσα και λαχανικα: πατάτα, καρότο, κρεμμύδι και αν έχω στο σπίτι και λίγο φινόκιο, έτσι ο ζωμός δεν έχει πολύ βαριά μυρωδιιά και αυτό μου επιτρέπει να το χρησιμοποιώ σαν ενισχυτικό γευσης παντου, δλδ σε σάλτσες, για να σβήσω λαχανικά στο σωτάρισμα μαζί με κρασί , σε μαριναρίσματα κλπ.
Τους ζωμούς τους διατηρώ στην κατάψυξη χωρισμένους σε μερίδες.Είναι πολύ βολικό γιατί αν θες να φτιάξεις κάτι έυκολο και βιάζεσαι μπορεις να βγάλεις όσο θες και να φτιάξεις  απο σούπα μέχρι ρίζοτο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 08:03:59 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Ξέχασα επίσης να σου να δοκιμάσεις να φτιάξεις πουρέ με με 1/3 γάλα και 2/3 ζωμό, θα σου αρέσει πολύ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 11:14:42 πμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ Μ' ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ  Στριφογύρισμα ματιών ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΒΡΑΣΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΒΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΑΡΟΤΟ, ΠΑΤΑΤΑ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΚΑΛΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ, ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ. ΣΚΕΥΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΓΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ. ΤΙ ΛΕΤΕ??
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 11:16:50 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
για γιουβαρλακια σουπα αυγολεμονο ζωη σιγουρα θα ειναι οτι πρεπει στο αυγολεμονο πανε πολυ αυτοι οι ζωμοι.
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 12:39:07 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Συμφωνώ κορίτσια και εγώ δεν πετάω πότε το ζωμό. Το φυλάω σε ταπεράκια στην κατάψυξη. Όλο και καποια στιγμή θα χρειαστεί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 22:32:45 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
ωραιες ιδεες... εγω μονο στη σάλτας ντομάτας για μακαρονια το χρησιμοποιώ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2007, 06:53:09 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης

Οι ζωμοί μπαίνουν σχεδόν σε όλα τα φαγητά και τα νοστιμεύουν.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω