> ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ!
>
> ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ
>
> ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!
>
>
> Κατερίνα Μουντή
>
> Υπουργείο Αγροτικής
>
> Ανάπτυξης & Τροφίμων
>
> Διοικητικός Τομέας
>
> Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών
>
> Διεύθυνση Πληροφορικής
>
> Τμήμα ΙΙΙ
>
> Τηλ.: 210 2125332 210 2125332
>
> FAX: 210 2019611
>
>
>
> ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!
>
> ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ
>
> ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ.
>
> Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!!
>
> ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
>
>
> ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!
>
>
>
> ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ)
>
>
>
> ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ!
>
> Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία
>
> αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει
> απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών
>
> Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής
> Ανταγωνισμού- H συνωμοσία σιωπής για την προστασία
>
> του καρτέλ. «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία
> αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά
> εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς
>
> τους ελέγχους το είχαν βγάλει...καθαρό!
>
> Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π»,
>
> έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της
> για το καρτέλ των
>
> γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες
> τις αρμόδιες αρχές,
>
> ακόμη και από τις δικαστικές.
>
> Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν
ότι σε παλαιότερους ελέγχους το Γάλα που θα επεξεργάζονταν
> δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως
> επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:
>
> Στη σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες
> αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος
>
> αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι εταιρείες.
>
> Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ
>
> που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος
>
> είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1.
>
> Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε
> από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.
>
> Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις
>
> εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ,
>
> χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!
>
> Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού,
η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι
> «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα
> τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις
> γαλακτοβιομηχανίες».
>
> Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον
> έλεγχο της αφλατοξίνης δενεμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του.
>
>
> «Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές,
> όταν έχουν μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος.
«Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο.
> Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ.
> Σεπτέμβριος -Οκτώβριος», προσθέτει, εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι
> κίνδυνοι, λόγω της αυξημένης υγρασίας.
>
> Όπως είχε αποκαλύψει το «ΠΟΝΤΊΚΙ» τηνπερασμένη εβδομάδα, στελέχη των
> γαλακτοβιομηχανιών έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004
> μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές
> προδιαγραφές ποιότητας.
>
> Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την
> κατάθεσή του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας ου ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε υπαρκτό!
>
> Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα»,
> έλεγε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της
> ομολογούσε ότι είναι «εσφαλμένη εντύπωση ότι το ''εκτός προδιαγραφών'' νωπόν
> γάλα, δηλαδή το''παράνομο'' γάλα -πρώτη ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν
> και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών
> (λ.χ.δηλητηριάσεις κ..ά.)». Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται
> στην εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα: Τι έγινε όταν
> διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων
> τα εργαστήρια των εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη; Τι
> έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;
>
> Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση;
>
> Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με
> αφλατοξίνη;
>
> Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;
>
> Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται
> από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν
> δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;
>
> Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα
> παράνομης πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα,
>
> το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία,Σκόπια), δεδομένου ότι
> οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας
> θεωρούνται σε γενικές γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι
> αρκετά χαμηλά;
>
> Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση
> του γάλακτος;
>
> Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία
> ή έχει κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο
> το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει;
>
> Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την
> «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας
> περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;
>
>
> Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα
> ουδείς διανοείται να συζητήσει για μολυσμένο γάλα για να μην θιγούν οι εταιρείες
> (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα
> ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε
> θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες,
> όταν διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.
> Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και
> παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την
> αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν
> για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού, ενώ
> χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να
> αντιμετωπιστεί η κρίση.
>
> Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο
> εντατικά ερευνημένες μυκοτοξίνες στον κόσμο.
>
> Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα
> ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή
> καρκινογόνο επίδραση σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά
> αποτελέσματα στους ανθρώπους.Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι,οξεία ηπατίτιδα, αλλά
> και για γενετικές μεταλλάξεις.
>
> Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία
> του φρέσκου γάλακτος.
>
> TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
> ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ -
>
> ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!
>
--------------------------------------------------------------------------------
Κατεβάστε τη συλλογή Crazy Creatures για το Messenger Κάντε κλικ εδώ!
ΠΗΓΗ:
--
Σοφία Τρεκλή, Δικηγόρος Αθηνών, οδός Αγ. Γεωργίου αρ. 32 Ν.Ιωνία Αττικής, Τ.Κ. 14234, τηλ. 2102776847, φαξ 2102718161, κιν. 6977456