GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 17, 2017, 23:29:40 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Άλλες συνταγές
| | | |-+  ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΜΥΡΆ Ή ΓΛΥΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΜΥΡΆ Ή ΓΛΥΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!  (Αναγνώστηκε 50412 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 11:30:27 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.851
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΠΟΠ  ΚΟΡΝ  ΓΕΝΙΚΩΣ   ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ  ΑΛΜΥΡΕΣ  ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ  ΓΛΥΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
 
Λίγη παράδοση
Στο Πήλιο τα ονομάζουν παπαδούλες, ή παπαδιές, , Στην Κάλυμνο Φραγκοκύταρα, Στις Σέρρες παπαλούτσε.. Στην στεραιά  παππούλες, Παπαλούτσες πατλούκες, Στις  Σέρρες κουκουνάρες, στην Λήμνο πατλάκια , πατλάκες και  δεν έχει τέλος!…..


ΤΣ 2 ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΤΗΣ ΒΡΉΚΑ ΣΤΙΣ <ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΤΗΣ ΠΑΡΈΑΣ> ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΚΑΙΡΌ  ΕΊΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΚΌΝΕΣ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΎΣΩ  ΕΔΩ. ΠΆΝΤΩΣ ΤΙΣ   ΜΠΑΛΊΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙς ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΕΣ ΤΙΣ ΣΤΕΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ  ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΗΓΟΥΜΕ ΣΕ  ΈΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ή ΠΑΤΑΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.

Μια εύκολη συνταγή για  ποπ κορν  γλυκά ( γλυκιές παππούλες) απ'την Αμερική!.

Συστατικά
ελαιόλαδο
καλαμπόκι
ζάχαρη

*(Τα συστατικά τα υπολογίζετε εσείς ανάλογα με το πόση ποσότητα θέλετε να κάνετε και το πόσο γλυκές θέλετε να τις κάνετε,μόνο το ελαιόλαδο που πρέπει να καλύπτει όλο το καλαμπόκι μέσα στην κατσαρόλα)

Οδηγίες

1.   Ζεσταίνετε το λάδι.
2.   Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση σιγά σιγά ανακατεύετε σε ένα μπώλ το καλαμπόκι με τη ζάχαρη.
3.   Έπειτα ρίχνετε το μίγμα μέσα στο λάδι.
4.   Μόλις αρχίσουν και σπάνε τα καλαμπόκια γίνονται ένα με τη ζάχαρη και γίνονται πεντανόστιμα.

ΜΠΑΛΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ
                                     
Περιγραφή
Ποπ-κορν, πασπάτες, παπατούλες ή όπως αλλιώς λέγονται σε μπάλες. Ένα ιδιαίτερο στολίδι και κέρασμα για μπουφέ και παρτάκια. Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, εμφανίσιμο. Λίγα παιδιά δεν τρώνε ποπ-κορν. 

Υλικά·   

Ένα σακουλάκι καλαμπόκι για ποπ-κορν ·   

2 γεμάτες κουτ. σούπας βούτυρο ·   

1 κούπα ζάχαρη ·   

2 φλυντζανάκια καφέ γλυκόζη καλαμποκιού ·   

1 κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι

Εκτέλεση

1. Κάνουμε τα ποπ κορν χωρίς αλάτι.

Αν έχουμε μηχανή ποπκορν και χωρίς λάδι, αλλιώς με όσο λιγότερο λάδι γίνεται.


2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.

3. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν καλά και βράζουμε (λίγο λιγότερο από το σιρόπι) καλά.

4. Αφήνουμε να κάνει μικρές πυκνές άσπρες φυσαλίδες και όταν πέφτει από το κουτάλι σχεδόν σταγόνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να κρατιέται ζεστό και να μην στερεοποιηθεί.

5. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε λίγα ποπ κορν και με μια κουτάλα, περιχύνουμε λίγο λίγο το σιρόπι παντού. Προσοχή! Καίει πολύ το σιρόπι. Ανακατεύουμε με δυο σπάτουλες ή αφού κρυώσει λίγο με τα χέρια απαλά να μην τα σπάσουμε φροντίζοντας να αλειφτούν έστω λίγο. 6. Έπειτα παίρνουμε μια χούφτα από το ταψί και φορμάρουμε στα χέρια μας σε σχήμα μπάλας. Αν δεν γίνεται εύκολα και πέφτουν περιμένουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα.

7. Αραδιάζουμε τις μπάλες σε μία λαδόκολλα.

8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα ποπκορν.

9. Αν θέλουμε στο τέλος με ένα κουταλάκι ρίχνουμε πάνω (ώστε να κυλήσει μέσα στη μπάλα) από κάθε μπάλα λίγο ακόμα σιρόπι. Αν ρίξουμε πολύ θα πέσει όλο κάτω και θα δημιουργηθεί μια βάση από κάτω.

10. Αν θέλουμε επίσης τα καρφώνουμε αφού κρυώσουν σε ξυλάκια από σουβλάκια και τα διακοσμούμε σαν μπουκετάκια σε μπουφέ.Το μέγεθος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι να τα κάνουμε λίγα λίγα για να μην παγώνει το σιρόπι και δεν μπορούμε να δόσουμε σχήμα.
Υπάρχει στα βιολογικά μαγαζιά και σε κάποια σούπερ μάρκετ καλαμπόκι μη μεταλλαγμένο.
Μια λιχουδιά που γίνεται διαιτιτική αν μειώσουμε την ποσότητα σιροπιού που θα βάλουμε σε κάθε μπάλα.
Μπορούμε να δώσουμε χρώμα βουτώντας τα απαλά σε ένα μπωλ με χρωματιστά τρουφάκια.
Η συνταγή είναι ελεύθερη γλουτένης.
 Ελέγξτε μόνο τα τρουφάκια αν τα βάλετε.
Τη συνταγή είναι  από τον Καναδα. ·   
·   
Σοκολατένια ποπκόρν οτι πρέπει για τα μικρά παιδάκια! Ιδανικό και για παιδικό πάρτυ!!
   
Υλικά
 
2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο

1 κούπα καλαμπόκι

1 κουβερτούρα


Εκτέλεση

1.   Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει, ρίχνουμε το καλαμπόκι και φτιάχνουμε τα ποπκόρν.

2.   Έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και κυλάμε τις παπαλούτσες στη σοκολάτα.

                                    ΚΑΛΉ  ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 15, 2009, 00:20:48 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 11:53:21 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Πολύ ωραίες προτάσεις και παραλλαγές του ποπ κορν...μήπως να τις υποβάλλαμε στις συνταγές για να μπορούμε όποτε θέλουμε να ανατρέχουμε ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2011, 10:20:41 πμ »
evanipa Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Σεπ, 2011

Προφίλ
Eyxaristw para poly gia ti sintagi
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 26, 2011, 22:22:55 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω