GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 06, 2021, 04:34:19 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Εσεις πως κάνετε τα τσίπς από πατάτα ή πατζάρι; Ψητά ή τηγανητά;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Εσεις πως κάνετε τα τσίπς από πατάτα ή πατζάρι; Ψητά ή τηγανητά;  (Αναγνώστηκε 5737 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 25, 2009, 14:32:10 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Μπορείτε να με φωτίσετε στο παραπάνω θέμα: ή να μου δώςετε ιδέες;
                                                                            Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων....[b
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 26, 2009, 11:15:51 πμ »
vanpet Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Τα κόβεις αρκετά λεπτά τα αλευρώνεις και τα τηγανίζεις σε καυτό λάδι.  biggrin Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 15:42:29 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Σ ευχαριστώ παρα πολύ, ειλικρινά.
 

Ψητά δεν γίνονται: Αν ξέρεις πές μου...
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 15:46:32 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να κανεις ψητά τσιπς.
Το έχω επιχειρήσει και ήταν αποτυχία. Αν δεν τηγανιστούν τα τσιπς δε νομίζω να πετύχουν.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 15:55:17 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Φτιάχνω συχνά τσιπς από παττάτα από γλυκοπαττάτα αλλά και από πατζάρι, πάντα όμως τηγανητά. Μια φορά τα έκανα ψητά και δεν ήταν το ίδο.
Αν επιμένεις στα ψητά, βάλτα στο γκριλ, με ελάχιστο λάδι και καθόλου αλάτι. Πρόσθεσε χοντρό αλάτι αφού ψηθούν.

Να προσθέσω επίσης ότι εγώ δεν αλευρώνω. Εκείνο που νομίζω έχει σημασία είναι τα τσιπς πριν τα ρίξουμε στο καυτό λάδι ή στο φούρνο να είναι στεγνά από νερά. Εγώ συνήθως τα στεγνώνω σε πετσέτα
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 28, 2009, 15:58:09 μμ από ekaterini » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 19:18:30 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Και γω χωρίς αλεύρωμα, σε καυτό λάδι, καλά στεγνωμένα με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
Πατάτας, τα έχω δοκιμάσει πάλι καλά στεγνωμένα, λίγο λαδωμένα, πάνω σε λαδόκολλα, ψήσιμο στο γκρίλ με αέρα, στην πάνω θέση του φούρνου - ίδια με τηγανιτά έγιναν.

Σύμφωνα με τη Δήμητρα πάντως, τα πατατάκια τα φτιάχνουμε από τυρί!! Μή γελάτε... δείτε εδώ    http://mam-a.blogspot.com/2009/01/blog-post_3501.html
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 28, 2009, 19:23:10 μμ από arhontia » Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 01, 2009, 11:24:25 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια εγώ ψητά τα κάνω  στη σχάρα του φούρνου στο γκριλ καλά λαδωμένα και ψήνω 10 με 15 λεπτα την κάθε πλευρά.
Εναλλακτικά σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα καλά λαδωμένα πάλι στο γκριλ αλλά δε γίνονται τόσο τραγανά.
Τηγανητά όπως λέει η Αρχοντία.
Όπως και αν τα προτιμήσετε το μυστικό είναι το πολύ καλό στέγνωμα.
Αρχοντία τι ωραία τυροπατατάκια είναι αυτά; Δίκιο έχει η Δήμητρα, τα ωραιότερα διάλεξε Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 05, 2009, 19:03:33 μμ »
vanpet Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Αλευρώνω μόνο τα τσιπς παντζαριού. Της πατάτας όπως λένε τα κορίτσια καλό στέγνωμα. Οσο πιο ψιλά τα κόψεις τόσο πιο τραγανά μπορούν να γίνουν. Υπάρχει και ένα μηχάνημα που τα κόβει λεπτά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Μάρτιος 06, 2009, 16:28:27 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Κορίτσια εγώ δεν κάνω τσιπς αλλά κάνω φοβερές πατάτες φούρνου: Στρώνω με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί και από πάνω αραδιάζω τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες του ενός εκατοστού. Με ένα πινέλο αλείφω μια μια τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο. Να καταλάβετε με μια κουταλιά της σούπας αλείφω όλο το ταψί. Στη συνέχεια ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψήνω στο πρώτο ράφι του φούρνου (εννοώ το πάνω πάνω) στο γκρίλ και στους 240ο C. Θέλουν προσοχή όμως γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα. Αν σας αρέσουν τραγανές θα τις αφήσετε να κοκκινίσουν πολύ ή θα τις κόψετε πιο λεπτές από ένα εκατοστό. Εγώ, καμιά φορά αν δεν βαριέμαι τις γυρίζω και από την άλλη μεριά. up up
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #9
« στις: Μάρτιος 06, 2009, 20:41:09 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ενδιαφέρουσα εκδοχή Δέσποινα. Και τόσο λίγες θερμίδες.. Θα το δοκιμάσω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Μάρτιος 06, 2009, 21:59:23 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Αυτές τις μέρες θα βάλω και τη συνταγή μαζί με φωτογραφία. Να τις δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Όταν κάνω τραπέζι είναι από τα πρώτα φαγητά που ζητούν οι φίλοι μου. Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #11
« στις: Μάρτιος 07, 2009, 11:22:53 πμ »
vanpet Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Αχ! Πολύ ωραίες ακούγονται αυτές οι πατατούλες. Βάλε βάλε και τη φωτό να τις δούμε!! Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Μάρτιος 07, 2009, 11:37:35 πμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Θα το κάνω σήμερα. biggrin biggrin biggrin
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω