GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 08:25:13 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Σιρόπι φρουκτόζης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σιρόπι φρουκτόζης  (Αναγνώστηκε 7546 φορές)
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 13:10:58 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Θέλω να ρωτήσω αν έχει φτιάξει καμμιά σιρόπι για μπακλαβαδοειδή από φρουκτόζη.
Υπάρχει άραγε κάποια συνταγή? Η ποσότητα της φρουκτόζης πρέπει να είναι ίση με τη ζάχαρη ή λιγότερη? Ο χρόνος βρασίματος παραμένει 5 λεπτά ή λιγότερο?
Ειδα αυτό το πολίτικο σάμαλι της Μαργαρίτας και μου άρεσε πάρα πολύ αλλά είναι πολύ η ζάχαρη που βάζουμε και θα ήθελα κάπως να τη μειώσω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 13:30:18 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω δεν εχω κανει αλλα ξερω απο τη μητερα μου, επειδη λογω ζαχαρου αποφευγουν τη ζαχαρη οτι βαζει τα 2/3 της ζαχαρης που αναφερεται οταν χρησιμοποιει φρουκτοζη.
δεν εχεις να χασεις τιποτα βρασε ενα σιροπι και βλεπεις ...μολις μιλησω και μαθω περισσοτερες λεπτομερειες θα γραψω..
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 13:34:06 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ Μάρτζι! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 13:38:08 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ρωτησα ..εντελως εμπειρικα μου ειπε .....για την canderel μου ειπε οτι βαζουμε σχεδον το διπλο γιατi χανει την γλυκητητα της οταν τη βραζουμε,αλλα δυστηχως δε γινεται σιροπι...
τωρα αν δεις οτι βαζοντας τη φρουκτοζη το θες πιο γλυκο απλα συμπληρωσε ή λιγη ζαχαρη ή λιγη ακομα φορυκτοζη...
παντως το σαμαλι συγκεκριμενα βγαινει αρκετο γλυκο σε ποσοτητα εγω εκανα να φανταστεςι τη μιση δοση σε ενα μεγαλο πυρεξ και ακομα τρωμε...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 13:42:45 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια μου, σχετικά με την αναλογία ξέρω ότι βάζουμε σε όγκο την ίδια ποσότητα με τη ζάχαρη. Αν δηλαδή η συνταγή μας λέει 300 γραμ. ζάχαρη και αυτό είναι μία κούπα θα βάλουμε μία κούπα φρουκτόζη και όχι 300 γραμ. Έτσι γίνεται η ανταλλαγή.
Για το σιρόπι τώρα έχω επιδιώξει να φτιάξω (για χαλβά σιμιγδαλένιο) και δε μου πέτυχε. Δεν έπηζε με τίποτα και ο χαλβάς δεν έγινε αφράτος, σα να έσφιξε πολύ. Ίσως έκανα και κάτι λάθος δεν ξέρω Αναποφασιστικότητα
Μαιρούλα καλύτερα δοκίμασε μια μικρή ποσότητα όπως λέει και η Μαργαρίτα και βλέπεις Στριφογύρισμα ματιών
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2009, 13:46:26 μμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 13:47:33 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Κορίτσια ευχαριστώ για τις οδηγίες. Αυτό που σκέφτομαι είναι να αντικαταστήσω εξ ολοκλήρου τη ζάχαρη στο κέικ και να κάνω το σιρόπι με κανονική ζάχαρη, γιατί απ’ ότι διαβάζω και από τις δυό σας μάλλον δεν θα δέσει.

.... εγω εκανα να φανταστεςι τη μιση δοση σε ενα μεγαλο πυρεξ και ακομα τρωμε...

Και γιατί δεν με φώναζες βρε Μαργαρίτα να σας βοηθήσω? biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 13:51:45 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλη ιδεα κανε το σιροπι κανονικα και βαλε φρουκτοζη στο γλυκο  up
και ο θεος βοηθος  Μεγάλο χαμόγελο
την επμενη φορα θα σε φωναξω να βοηθησεις  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 15:29:57 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Μαίρη εγώ χρησιμοποίησα την συμβατική ζάχαρη γι αυτό το σάμαλι αλλά την μισή ποσότητα που γράφει η Μαργαρίτα και βγήκε πεντανόστιμο. Ξέρω ότι η φρουκτόζη και γενικά όλα αυτά τα υποκατάστατα δεν είναι καθόλου υγιεινά, πόσο μάλλον όταν βράζουν.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Μάρτιος 13, 2009, 15:42:10 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Η φυσική φρουκτόζη δεν είναι υποκατάστατο. Είναι φυτικής παραγωγής. Δεν είναι δλδ τεχνητό όπως η ασπαρτάμη που χρησιμοπιείται στην παραγωγή canderel κ.τ.λ. Αν και σε μικρές ποσότητες και η κανονική λευκή ζάχαρη δεν κάνει κακό. Και καλό είναι να μην την αντικαθιστούμε αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας. (Αυτά μου τα έχει πει διαιτολόγος Χροκοπείου).
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω