Μαρούλα εγώ την φτιάχνω στιφάδο με συνταγή της γιαγιάς μου μάλιστα.
Υλικά
1 1/2 μοσχαρίσια γλώσσα
1 1/2 κρεμμυδάκια για στιφάδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 μικρό κουτάκι πελτέ
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
5 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους γαρύφαλλο
5 κόκκους πιπέρι
3 φύλλα δάφνη
λίγο δενδριλίβανο
αλάτι
Από το βράδυ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφ΄ήνουμε σε μπωλ με νερό όλη τη νύχτα (φεύγει η σπιρτάδα και γίνονται πιο ελαφριά)
Ζεματάμε τη γλώσσα σε καυτό νερό την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μπουκιές.
Ξεπλένουμε τα κρεμμυδάκια τα στραγγίζουμε καλά σε πετσέτα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
Σέ κατσαρόλα βαζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα κομματάκια της γλώσσας ,τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις πέσει ο ατμός προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πρσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι του.
Δεν ανακατεύουμε ποτέ, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα.
Επίσης η γιαγιά Ελένη που το έφιαχνε καταπληκτικά δεν άνοιγε καθόλου την κατσαρόλα. Μάλιστα την σφράγιζε γύρω γύρω με ζυμάρι και καταλάβαινε απ τον ήχο του κοχλάσματος πότε ήταν έτοιμο
Εγώ το ανοίγω και ρίχνω μιά ματιά για να είμαστε και σίγουροι
Είναι πολύ ωραίο φαγητό πάντως και γίνεται και με μοσχάρι αλλά με γλώσσα είναι τέλειο και καλός κρασομεζές