GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 23:17:21 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Γλώσσα μοσχαρίσια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γλώσσα μοσχαρίσια  (Αναγνώστηκε 11357 φορές)
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 17:44:59 μμ »
MAROULA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Καλησπέρα κορίτσια...
ένας συνάδελφος μερακλής που ασχολείται πολύ με το
μαγείρεμα μου ζήτησε συνταγή για γλώσσα μοσχαρίσια. Επειδή εγώ δεν γνωρίζω , μήπως κάποια μπορεί να βοηθήσει ...γιατί η γλώσσα περιμένει στο ψυγείο του?Απορία
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καταγράφηκε
               η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 17:59:24 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ω ναι εχω συνταγη, φτιαχνουμε παντα τα χριστουγεννα και γινεται λουκουμι.
λιγο χρονο δωσε μου και θα στη γραψω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 18:11:56 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αν και δεν την τρώω  stop stop stop stop stop είναι λίγο μπελελίδικη συνταγή.
Προσωπικά δεν έχω συνταγή η κολλητή μου έχει αλλά το αφήνω στη Μαργαρίτα   Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 18:17:05 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μαρούλα εγώ την φτιάχνω στιφάδο με συνταγή της γιαγιάς μου μάλιστα.

Υλικά
1 1/2 μοσχαρίσια γλώσσα
1 1/2 κρεμμυδάκια για στιφάδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 μικρό κουτάκι πελτέ
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
5 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους γαρύφαλλο
5 κόκκους πιπέρι
3 φύλλα δάφνη
λίγο δενδριλίβανο
αλάτι

Από το βράδυ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφ΄ήνουμε σε μπωλ με νερό όλη τη νύχτα (φεύγει η σπιρτάδα και γίνονται πιο ελαφριά)
Ζεματάμε τη γλώσσα σε καυτό νερό την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μπουκιές.
Ξεπλένουμε τα κρεμμυδάκια τα στραγγίζουμε καλά σε πετσέτα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
Σέ κατσαρόλα βαζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα κομματάκια της γλώσσας ,τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις πέσει ο ατμός προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πρσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι του.

Δεν ανακατεύουμε ποτέ, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα.
Επίσης η γιαγιά Ελένη που το έφιαχνε καταπληκτικά δεν άνοιγε καθόλου την κατσαρόλα. Μάλιστα την σφράγιζε γύρω γύρω με ζυμάρι και καταλάβαινε απ τον ήχο του κοχλάσματος πότε ήταν έτοιμο Έκπληξη
Εγώ το ανοίγω και ρίχνω μιά ματιά για να είμαστε και σίγουροι Ανεση
Είναι πολύ ωραίο φαγητό πάντως και γίνεται και με μοσχάρι αλλά με γλώσσα είναι τέλειο και καλός κρασομεζές beer
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 21, 2009, 16:04:07 μμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 18:56:10 μμ »
MAROULA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Fey σε ευχαριστώ πολύ!!!του την έστειλα ήδη Γλώσσα
όσο για μένα μου άρεσε πολύ που γίνεται και με μοσχαράκι γιατί με την γλώσσα δεν έχω και την καλύτερη σχέση
Δημοσίευσέ τη και στις συνταγές για να την δουν όλοι
Άραγε μήπως γίνεται και το κουνελάκι έτσι?
Καταγράφηκε
               η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 19:04:27 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
α σαν τη φαιη και εμεις!!με προλαβε  Κλείσιμο ματιού
εμεις κανουμε και κατι αλλο,βραστη σα μεζεδακι με λαδολεμονο και μπολικο πιπερακι την εβαλα εδω:

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3023&Itemid=49
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 22, 2009, 11:34:57 πμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 19:22:33 μμ »
MAROULA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Ευχαριστώ Μαργαρίτα κι αυτή εύκολη και πιο ελαφριά μου φαίνεται
Θα ρωτήσω τον ...μάγειρα τι κέφια έχει και τι ονειρεύεται ο ...ουρανίσκος του
και πάλι σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση...ούτε η πυροσβεστική!!!!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
               η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 19:43:30 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μαρούλα μου, είχα ξεχάσει στη συνταγή και 5-6 σκελίδες σκορδάκι ολόκληρο. Το συμπλήρωσα τώρα. Η γιαγιά μου το έφιαχνε με γλώσσα ή μάγουλα θυμάμαι που ήμουν μικρή. Η μαμά μου το φτιάχνει με μοσχάρι. Για το κουνελάκι θα τη ρωτήσω και θα σου πω επειδή εγώ δεν έχω φιάξει κουνέλι στιφάδο ποτέ μήπως αλλάζει κάτι στα υλικά.
Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που είναι πολλά κιλά η γλώσσα μπορεί να φτιάξει τη μισή έτσι και τη μισή όπως λέει η Μαργαρίτα. Γενικά η συνταγ'η είναι όσα κιλά γλώσσα τόσα κιλά κρεμμυδάκια.
Μαργαρίτα εγώ βραστή με λαδολέμονο πιπεράκι και ριγανίτσα φιάχνω αρνίσιες γλώσσες και είναι ωραίο μεζεδάκι και για τραπέζι Μεγάλο χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 20, 2009, 19:45:41 μμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω