Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 03, 2024, 02:07:06 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Κρεατικά
Αφέλια Κυπριακά
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Αφέλια Κυπριακά (Αναγνώστηκε 11643 φορές)
«
στις:
Ιανουάριος 25, 2009, 23:29:01 μμ »
GILDA
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Ιαν, 2009
Αφέλια Κυπριακά
Συνήθως δεν υπολογιζω ποσότητες και δοσολογίες,γιαυτο συνη8ως το φαι μου φτανει να φαει ενας λόχος!
Μια κυπριακη συνταγη που την εφαγα απο κύπρια εδω στην ελλάδα.
χοιρινο κρεας κομμένο σε κομματακια μικρα
πατατες χοντροκομμένες
κολλιαντρο
κρασι κοκκινο(ή και ασπρο)
αλάτι
πιπέρι
Τσιγαριζω το κρεας με τις πατάτες και προσθέτω το αλάτι και το πιπέρι και τον κόλλιαντρο.Προτιμώ να παίρνω κόλλιαντρο σε κόκκους και να το κοπανιζω μονη μου,γιατι ο τριμμένος δεν μυριζει πολύ έντονα.Σβήνω με το κρασι μεχρι να σκεπάζει σχεδον το φαγητο και αφήνω να βράσει σε πολυ σιγανη φωτιά.Επειδη με το κόκκινο κρασι οι πατάτες θα πάρουν σκούρο χρώμα,μπορει κάποιος να χρησιμοποιησει και λευκό.
Καλή επιτυχιά!
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 31, 2009, 00:43:27 πμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Ιανουάριος 26, 2009, 10:50:38 πμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Αφέλια Κυπριακά
GILDA καλως ηρθες κι ευχαριστουμε για την συνταγη
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #2
«
στις:
Φεβρουάριος 11, 2009, 10:43:08 πμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Αφέλια Κυπριακά
Συγνώμη, αλλά θα επέμβω για τη συνταγή τη συγκεκριμένη που μόλις είδα.
Παίρνουμε χοιρινό μπούτι, το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλούτσικα κι όχι μικρά ως για σουβλάκια. Το βάζουμε σε βαθύ σκεύος που να έχει καπάκι και το πασπαλίζουμε με σπασμένο σπόρο κόλιαντρου αρκετό και αλάτι. Το ανακατεύουμε να πάει παντού. Γεμίζουμε το δοχείο με κρασί μπρούσκο, που σημαίνει κόκκινο ξηρότατο. Το αφήνουμε στο ψυγείο καπακωμένο για 3 μέρες ή όσο θέλουμε.
Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τα κρέατα και τα τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα. Να μη μαυρίσουν (θα είναι ήδη σκούρα από το κρασί), αλλά να τσιγαριστουν παντού. Σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Συνοδεύουμε το φαγητό με πατάτες τηγανητές ή αντιναχτές. Οι αντιναχτές ειναι πατάτες κομμένες σε μέγεθος ακαθάριστου καρυδιού και λίγο λιγάκι μεγαλύτερες. Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι κι όταν είναι έτοιμες τις τραβάμε απ το λάδι, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας (όποιο κρέας) καπακώνουμε και σηκώνουμε την κατσαρόλα και την τινάζουμε να ανακατευτουν οι πατάτες στη σάλτσα χωρίς να έχουμε βάλει πιρούνι. Εξ ου και αντιναχτές.
Φιλούθκια!
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...