GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 08:54:53 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ  (Αναγνώστηκε 31168 φορές)
« στις: Απρίλιος 10, 2009, 15:11:58 μμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Καλησπερα σε ολους τους μαγειρες/σες
Αν και έχω καποια μικρή εμπειρια στο μαγειρεμα εχω παντα προβλημα οταν κανω ψητο στο φουρνο με πατάτες.
Οι πατάτες μου βγαίνουν πάντα στεγνές , έχουν γευση αγουρης πατάτας και αψητης.
Μου κάνει εντύπωση διότι οταν για παράδειγμα κανω κοτοπουλο με πατάτες (απλό) το αφήνω να σηγοψηθει πολη ώρα και στο τέλος του κάνω ενά τακ ανεβάζω την φωτιά να ξεροψηθεί απέξω. Και πάντα αναγκάζομε να βαλω ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ λάδι. Αυτο θα ήθελα να το αποφυγω. Δεν το θέλω τοσο λαδι. Συνολικά στο φούρνο το έχω δυόμιση ώρες τουλάχιστον.
Τι κάνω λάθος και δεν ψηνοντε οι πατάτες.
Φτέει η ποιότητα της πατάτας?Απορία
Πως μπορώ να πετύχω το ψήσημο!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2009, 15:20:46 μμ από susudi » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 10, 2009, 15:27:40 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Για να σε παρηγορήσω, susudi, δεν είσαι η μόνη. Είναι και για μένα το αιώνιο πρόβλημά μου. Κατ' αρχήν πιστεύω ότι, όπως λες, φταίει η ποιότητα της πατάτας, γι' αυτό και είναι απρόβλεπτο συνήθως το αποτέλεσμα για μένα!!! Οι καλύτερες, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτές του Νευροκοπίου, όταν καταφέρνω να τις βρω. Κατά δεύτερον, θέλουν υγρά αρκετά - εκτός από λαδάκι, βάζω στο ταψί και νερό και χυμό πορτοκαλιού και λίγη μουστάρδα. Συνήθως, τις σκεπάζω με το καπάκι της γάστρας ή έστω με αλουμινόχαρτο, για να βράσουν καλά, σε όχι πολύ δυνατό φούρνο. Στο τέλος, μόνο δυναμώνω το φούρνο, για να ροδίσουν λίγο. Αυτά προσπαθώ να προσέχω, αν και τις φοβάμαι κι εγώ πολύ, και τις αποφεύγω σε τραπέζια. Αλλά, είμαι σίγουρη ότι οι πιο έμπειρες μαγείρισσες θα μας δώσουν πολλές συμβουλές...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 10, 2009, 15:37:51 μμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΕΓΩ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΓΡΑ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΜΗΝ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΑ ΤΟ ΤΑΨΙ.
ΑΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ  ΑΛΛΑ ΧΟΝΤΡΗ ΠΑΡΑΛΗΨΗ  Ντροπή

ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ
ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ....ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΠΟΛΥ

ΥΓ: Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ!!!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2009, 15:43:31 μμ από susudi » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 10, 2009, 18:09:40 μμ »
vanessa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.101
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Εγώ έμπειρη νοικοκυρά δεν είμαι, αλλά πετυχαίνω όλα τα φαγητά που φτιάχνω...  Ντροπή  Ντροπή

Όταν αποφασίζω, λοιπόν, να φτιάξω πατάτες φούρνου, είτε σκέτες είτε με κρέας (κοτόπουλο, μπιφτέκια, μπριζόλες), ρίχνω τόσο νερό, ώσπου να σκεπαστούν και τις μαγειρεύω στους 180-200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα κι 1/4.
Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις και στιμμένο λεμόνι.
Αν μαγειρεύω σε ταψί, δεν το σκεπάζω.
Αν μαγειρεύω στη γάστρα, ρίχνω λιγότερο νερό, γιατί οι υδρατμοί μένουν μέσα.
Ρίξε τακτικές ματιές στο φαγητό, "κούνα" το ταψί ή τη γάστρα να πάει το ζουμί παντού για ομοιόμορφο ψήσιμο και, αν δεις ότι χρειάζεται, συμπλήρωσε βραστό νερό.

Προσπάθησε να ρίχνεις το λάδι, όσο λάδι εσύ θέλεις, 3 λεπτά πριν κλείσεις το φούρνο.
Κλείσε το φούρνο και άνοιξέ τον μετά από 5 λεπτά.

Καλή όρεξη!  Κλείσιμο ματιού

Υ. Γ1: Αν δεις ότι στο τέλος οι πατάτες σου έχουν περισσότερο ζουμί, μην πανικοβληθείς!  stop
         Θα "πιουν" όσο χρειάζονται και το υπόλοιπο θα συνοδεύσει το πιάτο σας...
Υ. Γ2: Σε αντίθεση με σένα, Katerina, όταν πολύ αραιά και πού έχω καλεσμένους για φαγητό, οι πατάτες φούρνου είναι το πρώτο που ξέρω ότι θα υπάρχει στο τραπέζι μας...  Κλείσιμο ματιού
Υ. Γ3: Μαγείρεψέ τες, susudi, και πες μου αν σου πέτυχαν αυτή τη φορά!  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
Τα λεφτά γίνονται με κόπο. Τα πολλά... με τρόπο...
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 10, 2009, 19:35:06 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια μου εγώ τις πατατούλες τις πετυχαίνω πάντα ανεξάρτητα με το είδος της πατάτας. Να σας πω λοιπόν τα μυστικά μου.
Αλατοπιπερώνω, λαδώνω και ανακατεύω πάρα πολύ καλά, τις τοποθετώ σε ταψί στο οποίο να χωράνε άνετα, να μην είναι δηλαδή ένα ταψί γεμάτο πατάτες η μιά πάνω στην άλλη αλλά απλωμένες καλά. Προσθέτω υγρά που μπορεί να είναι κρασί, πορτοκάλι, λεμόνι ή και νερό μέχρι να τις σκεπάζει και τις βάζω στους 170 - 180 βαθμούς να ψηθούν. Δεν σκεπάζω και δεν ανακατεύω κουνάω μόνο το ταψί γιατί αλλιώς θα σπάσουν.
Δοκιμάζω και όταν δω ότι είναι καλά ψημένες εσωτερικά ανεβάζω στους 200 - 220 μέχρι να αποκτήσουν την τραγανή κρούστα που θέλω.
Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει με το μέγεθος που είναι κομμένες οι πατάτες.
Αν χρησιμοποιήσετε μικρές ολόκληρες χαράξτε τις πρώτα.
Προσοχή με τα υγρά γιατί αν βάλετε πολλά θα γίνουν σαν βραστές. Αν δεν έχετε την εμπειρία να βάλετε εξαρχής το υγρό όλο, βάζετε λίγη λίγη ποσότητα μέχρι να ψηθούν οι πατατούλες και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Όταν ψήνετε με κρέας ή κοτόπουλο υπολογίστε ότι τα κρεατικά θα βγάλουν και το δικό τουε νερό και αρχικά σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για καλύτερα αποτελέσματα.
Ελπίζω να βοήθησα να κάνετε τις πατατούλες σας τέλειες Μεγάλο χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 15, 2009, 22:47:30 μμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #5
« στις: Απρίλιος 12, 2009, 07:54:18 πμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Καλημέρα αγαπητες Φέη Βανέσα και Κατερινα,
Είναι Κυριακή πρωί και θα ήθελα να αφηγηθω τα κατορθωματάματά μου.
Πιστεύω πως εχθές έτοιαξα τις ωραιότερες πατατες στο φούρνο με κοτόπουλο καλαμάκι.
Τισ έκοψα ημήλεπτες στογγυλές ροδέλες τους έβαλα νερό,και κρασι για να βράσουν ο ψησημο και τις σκέπασα αρχικα για να μην χάσουν τα ζουμιά τους.
Κατα διαστήματα έριχνα νερο και αλάτιζα.
Τελικά έβαλα πολυ λιγοτερο λάδι και το ζουμι που έκανε το φαϊ ήταν βελούδινο και γευστικότατο. Άλες φορές ήταν τοσο στεγνό που δεν είχε ζουμι να βαλω στο σερβιρισμα.
Μπουκια και συγχοριο.  Μπορει να έχω διαβάσει συνταγες αλλα τελικα με την επικοινωνια μας μεσα σε μια μέρα κατάφερα να κανω μια πολυ καλη αρχη
Πραγματικα ενθουσιάστηκα beer
Ενα μεγάλο ευχαριστω
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 12, 2009, 08:14:37 πμ από susudi » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Απρίλιος 13, 2009, 01:25:24 πμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
 up Μπράβο, susudi! Χαμόγελο Τελικά, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!! Μεγάλο χαμόγελο Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Απρίλιος 13, 2009, 08:04:47 πμ »
vanessa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.101
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Καλημέρα αγαπητες Φέη Βανέσα και Κατερινα,
Είναι Κυριακή πρωί και θα ήθελα να αφηγηθω τα κατορθωματάματά μου.
Πιστεύω πως εχθές έτοιαξα τις ωραιότερες πατατες στο φούρνο με κοτόπουλο καλαμάκι.
Τισ έκοψα ημήλεπτες στογγυλές ροδέλες τους έβαλα νερό,και κρασι για να βράσουν ο ψησημο και τις σκέπασα αρχικα για να μην χάσουν τα ζουμιά τους.
Κατα διαστήματα έριχνα νερο και αλάτιζα.
Τελικά έβαλα πολυ λιγοτερο λάδι και το ζουμι που έκανε το φαϊ ήταν βελούδινο και γευστικότατο. Άλες φορές ήταν τοσο στεγνό που δεν είχε ζουμι να βαλω στο σερβιρισμα.
Μπουκια και συγχοριο.  Μπορει να έχω διαβάσει συνταγες αλλα τελικα με την επικοινωνια μας μεσα σε μια μέρα κατάφερα να κανω μια πολυ καλη αρχη
Πραγματικα ενθουσιάστηκα beer
Ενα μεγάλο ευχαριστω


Μπράβο, susudi, που επιτέλους πέτυχες τις πατάτες φούρνου!  up
Άντε, τώρα που έμαθες το κόλπο, τάραξε όλη την οικογένεια στις μαγειρευτές πατάτες!  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Τα λεφτά γίνονται με κόπο. Τα πολλά... με τρόπο...
 
Απάντηση #8
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 16:52:15 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μπράβο σου up up up
Είδες δεν ήταν και πολύ δύσκολο τελικά, και το λάθος σου ήταν το πολύ λάδι αντί για άλλα υγρά, δεν τις άφηνε να ψηθούν και τις ξέραινε.
Αν φτιάξεις πάλι με κοτόπουλο χτύπα σε ένα βαζάκι, 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι, 1 κουταλιά μουστάρδα, ρίγανη, αλάτι , πιπέρι και περίχυσε μ αυτό τις πατατούλες. Γίνονται πεντανόστιμες και έχουν πολύ ωραίο χρώμα. Φυσικά θα προσθέσεις και νεράκι αν χρειαστεί Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #9
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 18:39:44 μμ »
nenapant Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 494
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
fey μου γλυκια μαλλον εχουμε τον ιδιο τροπο μαγειρεματος στις πατατες...και εγω ετσι ακριβως τις κανω απλα καποιες φορες δεν βαζω πορτοκαλι και προσθετω ενα κυβο κνορ και τις σκεπαζω με νερακι,αλλες φορες παλι τις κανω κοκκινιστες με λιγη σαλτσα ντοματα και οταν τραβηξουν τα υγρα τους τριβω απο επανω φετα τυρι το αφηνω να λιωσει και γινονται τελειες...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 18:46:26 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Νένα μάλλον μοιάζουν οι πατατούλες μας Κλείσιμο ματιού
Ξέρεις το πορτοκάλι ταιριάζει πάρα πολύ με το χοιρινό και με το κοτόπουλο, εγώ μάλιστα όταν το βάζω ολόκληρο στο φούρνο βάζω μέσα στην κοιλίτσα του μια πορτοκαλόφλουδα η οποία εξαφανίζει την μυρωδιά της κοτούλας και δίνει άρωμα σ όλο το φαγητό.
Πονηριές Ντροπή Ντροπή Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #11
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 19:02:00 μμ »
nenapant Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 494
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
fey μου το ξερεις ποσο λατρευω την μαγειρικη σου,δεν θελω να σου κανω κοπλιμαν αλλα εγραψες παλι με την πορτοκαλοφλουδα,τι να πω εισαι φοβερη και εχεις φαντστικες ιδεες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 23:19:00 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Παιδιά το  ίδιο πρόβλημα με τις πατάτες μου συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια όπως και της κόρης μου, αλλά με τα κολοκυθάκια. Στο μπριάμι, ή στην κατσαρόλα δεν μαλακώνουν με τίποτε!.
Δεν φταίει ούτε ο χρόνος ούτε  ο τρόπος που τα μαγειρεύω! Άλλωστε είναι παρτίδες παρτίδες. Φταίνε τα λιπάσματα!  Αυτό έχω καταλάβει,  γιατί πολλές φορές και η γεύση τους είναι αλλοιωμένη.
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #13
« στις: Απρίλιος 15, 2009, 09:41:17 πμ »
nenapant Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 494
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
pastafiora μου εχεις απολυτο δικιο για τα λιπασματα,εγω το εχω καταλαβει διοτι οταν παιρνω απο τον μπαξε του παππου τις ωραιες ντοματουλες,κρεμμυδακια,μελιτζανες κπα καλουδια,ηταν παντα πεντανοστιμα και καθαρα στη γευση,ενω του μαναβη που αναγκαστηκα επαιρνα απο εκει γιατι εφυγα απο το χωριο,ειχαν διαφορετικη και πιο βαρια γευση...γιαυτο μπαξε μου μπαξεδακι μου...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Απρίλιος 15, 2009, 09:48:01 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Παιδιά το  ίδιο πρόβλημα με τις πατάτες μου συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια όπως και της κόρης μου, αλλά με τα κολοκυθάκια. Στο μπριάμι, ή στην κατσαρόλα δεν μαλακώνουν με τίποτε!.
Δεν φταίει ούτε ο χρόνος ούτε  ο τρόπος που τα μαγειρεύω! Άλλωστε είναι παρτίδες παρτίδες. Φταίνε τα λιπάσματα!  Αυτό έχω καταλάβει,  γιατί πολλές φορές και η γεύση τους είναι αλλοιωμένη.

Έτσι εξηγείται που οι μελιντζάνες δεν μου μαλακώνουν με τίποτα και το μπριαμ στο φούρνο μου παίρνει πάνω από μία ώρα να ψηθεί...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω