GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 04:41:45 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Τούρτα παγωτό
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τούρτα παγωτό  (Αναγνώστηκε 5325 φορές)
« στις: Ιούλιος 24, 2009, 22:12:54 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αλήθεια, συνταγή για τούρτα παγωτό που λατρεύω έχουμε Απορία? κι αν δεν έχουμε, ξέρει κανείς κάποια Απορία?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούλιος 24, 2009, 23:03:43 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Λιζάκι εγώ έκανα τουρτίτσα με τη συνταγή παγωτού της Μαργαρίτας σε στρογγυλή φόρμα με στεφάνι που βγαίνει. Έκανα τη διπλή δόση σοκολάτας και σαν βάση χρησιμοποίησα σαβουαγιάρ βουτηγμένα σε σιρόπι σοκολάτας με λίγο μαύρο ρούμι μέσα. Από πάνω έστρωσα το παγωτό σε μία στρώση και το πάγωσα. Το έβγαλα από τη φόρμα και το γαρνίρισα με σαντιγί παγωμένη, κερασάκια, αμυγδαλάκια και φλούδες σοκολάτας.
Αν το αφησεις 10 λεπτάκια έξω από το ψυγείο κόβεται πολύ εύκολα και είναι και πολύ νόστιμο. Βέβαια μπορείς να κάνεις και παραλλαγές παγωτού σύμφωνα με το τι γεύσεις σου αρέσουν. Μεγάλο χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 24, 2009, 23:07:57 μμ από Faye » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούλιος 24, 2009, 23:06:17 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
sgr ειχα σκοπο να φρτιαξω εγω μια της Μπαρμπαριγου που ειναι και πολυ ευκολη με το παγωτο παρφε των 5 λεπτων που εδωσα προ ημερων αλλα δεν προλαβαινω εν οψη διακοπων.
Σας τη δινω μηπως και καποιος θελει να την κανει.
Μπορει να γινει και με αλλο φρουτο ή επικαλυψη σοκολατας φανταζομαι.

τουρτα παγωτο με μπισκοτο και φραουλες

υλικα για την τουρτα

• 250γρ μπισκοτα ολικης αλεσης
• 125γρ βουτυρο λιωμενο σε θερμοκρασια δωματιου

υλικα για το παγωτο
• 1 κουτι φυσικη σαντιγι (250γρ)
• 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα (400γρ)
• 1 κουτι εβαπορε γαλα (400γρ)
• 1 βανιλια
• 500γρ φραουλες ωριμες
• ½ φλιτζανι του τσαγιου μαρμελαδα φραουλα
• 2 κουταλιες της σουπας κονιακ
• 1 κουταλακι του γλυκου κονιακ

εκτελεση

αλεθουμε τα μπισκοτα στον καδο του μιξερ με τους κοφτες μεχρι να γινουν σκονη. προσθετουμε το λιωμενο (σε θερμοκρασια δωματιου) βουτυρο και τα αναμειγνυουμε στο μιξερ. στρωνουμε το μειγμα της βασης σε φορμα δαχτυλιδι με διαμετρο 22εκ και παταμε καλα να ισιωσει το μειγμα στην βαση της φορμας. το αφηνουμε στο ψυγειο. χτυπαμε στο μιξερ την φυσικη σαντιγι να αφρατεψει και να διπλασιαστει σε ογκο για 7΄-8΄. προσθετουμε την βανιλια και λιγο λιγο το ζαχαρουχο γαλα. συνεχιζουμε να χτυπαμε για να ενωθουν καλα τα υλικα. τελος προσθετουμε το εβαπορε και χτυπαμε για 5΄επιπλεον να αφρατεψει και να κρυωσει το μειγμα. το αδειαζουμε με προσοχη στην παγωμενη βαση μπισκοτου στη φορμα. το βαζουμε στην καταψυξη να παγωσει καλα. κοβουμε τις φραουλες στην μεση, τις ραντιζουμε με το χυμο λεμονιου. ζεσταινουμε την μαρμελαδα να λιωσει και προσθετουμε το κονιακ. ανακατευουμε και σουρωνουμε το μειγμα. αφηνουμε να κρυωσει. βγαζουμε το παγωμενο τσιζ κεικ απο την καταψυξη. με προσοχη αφαιρουμε τα πλαινα της φορμας. στρωνουμε τις φραουλες πανω στο παγωτο και περιχυνουμε με την χλιαρη μαρμελαδα (που ειναι πλεον σαν σιροπι). σερβιρουμε σε τριγωνα.
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούλιος 24, 2009, 23:08:34 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
απλα για να ειναι πιο εμφανισιμη θα ελεγα να στρωθει το μπισκοτο μεσα στο στεφανι απευθειας πανω σε μια πιατελιτσα και να μπει ετσι καταψυξη ωστε να μη χρειαστει να ξεφορμαρετε αν θελετε να την παρουσιασετε καπου.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 24, 2009, 23:18:18 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Ωραία συνταγή φαίνεται Μαργαρίτα  up
Εγώ σ αυτήν που έγραψα την άφησα μέσα στο ταψάκι της φόρμας, μόνο το στεφάνι αφαίρεσα, το έβαλα σ έναν μεγαλύτερο δίσκο και μετά την κάλυψα με σαντιγί Χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούλιος 25, 2009, 10:46:07 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕ ΣΟΥ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. up
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #6
« στις: Αύγουστος 01, 2009, 22:01:59 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μιαμ ωραία φαίνεται μόνο που θα αφαιρέσω τη φράουλα  και θα προσθέσω καβουρδισμένα αμύγδαλα 
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήθελα. Δεν ξέρω αν στη Σαμοθράκη θα έχω την άνεση να φτιάξω κατι τέτοιο, αν όχι, μόλις γυρίσω θα το κάνω και ας το φάω όλο μόνη μου  up
Thanks.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω