sgr ειχα σκοπο να φρτιαξω εγω μια της Μπαρμπαριγου που ειναι και πολυ ευκολη με το
παγωτο παρφε των 5 λεπτων που εδωσα προ ημερων αλλα δεν προλαβαινω εν οψη διακοπων.
Σας τη δινω μηπως και καποιος θελει να την κανει.
Μπορει να γινει και με αλλο φρουτο ή επικαλυψη σοκολατας φανταζομαι.
τουρτα παγωτο με μπισκοτο και φραουλεςυλικα για την τουρτα
• 250γρ μπισκοτα ολικης αλεσης
• 125γρ βουτυρο λιωμενο σε θερμοκρασια δωματιου
υλικα για το παγωτο
• 1 κουτι φυσικη σαντιγι (250γρ)
• 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα (400γρ)
• 1 κουτι εβαπορε γαλα (400γρ)
• 1 βανιλια
• 500γρ φραουλες ωριμες
• ½ φλιτζανι του τσαγιου μαρμελαδα φραουλα
• 2 κουταλιες της σουπας κονιακ
• 1 κουταλακι του γλυκου κονιακ
εκτελεση
αλεθουμε τα μπισκοτα στον καδο του μιξερ με τους κοφτες μεχρι να γινουν σκονη. προσθετουμε το λιωμενο (σε θερμοκρασια δωματιου) βουτυρο και τα αναμειγνυουμε στο μιξερ. στρωνουμε το μειγμα της βασης σε φορμα δαχτυλιδι με διαμετρο 22εκ και παταμε καλα να ισιωσει το μειγμα στην βαση της φορμας. το αφηνουμε στο ψυγειο. χτυπαμε στο μιξερ την φυσικη σαντιγι να αφρατεψει και να διπλασιαστει σε ογκο για 7΄-8΄. προσθετουμε την βανιλια και λιγο λιγο το ζαχαρουχο γαλα. συνεχιζουμε να χτυπαμε για να ενωθουν καλα τα υλικα. τελος προσθετουμε το εβαπορε και χτυπαμε για 5΄επιπλεον να αφρατεψει και να κρυωσει το μειγμα. το αδειαζουμε με προσοχη στην παγωμενη βαση μπισκοτου στη φορμα. το βαζουμε στην καταψυξη να παγωσει καλα. κοβουμε τις φραουλες στην μεση, τις ραντιζουμε με το χυμο λεμονιου. ζεσταινουμε την μαρμελαδα να λιωσει και προσθετουμε το κονιακ. ανακατευουμε και σουρωνουμε το μειγμα. αφηνουμε να κρυωσει. βγαζουμε το παγωμενο τσιζ κεικ απο την καταψυξη. με προσοχη αφαιρουμε τα πλαινα της φορμας. στρωνουμε τις φραουλες πανω στο παγωτο και περιχυνουμε με την χλιαρη μαρμελαδα (που ειναι πλεον σαν σιροπι). σερβιρουμε σε τριγωνα.