GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 07:55:39 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα  (Αναγνώστηκε 24771 φορές)
« στις: Απρίλιος 27, 2009, 23:22:05 μμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Μήπως έχει κάποια συνταγή για μπισκότα γεμιστά όχι σαντουιτσάκια όμως, αλλά με γέμιση στο κέντρο του μπισκότου; (να δαγκώνεις και να τρέχει η σοκολάτα)

Πώς βάζεις τη σοκολάτα στο κέντρο του μπισκότου; Με ένεση;;; wacko blink

Να, σαν αυτά
Πώς γίνεται να βάλεις τη γέμιση χωρίς να μοιάζει με τυροπιτάκι και να μην ξεχειλίσει καθώς το κλείνεις;
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 27, 2009, 23:34:30 μμ από cooky » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 09:33:00 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Πώς βάζεις τη σοκολάτα στο κέντρο του μπισκότου; Με ένεση;;; wacko blink

Όχι με ορό! χαχαχα Cooky με έκανες και ξεράθηκα στα γέλια πρωί πρωί. Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι για να το πετύχεις αυτό είναι να κλείσεις μέσα στη ζύμη του μπισκότου ένα κομματάκι σοκολάτας. Θα πρέπει όμως να κλείσει πολύ καλά για να μη φύγει όταν τα βάλεις στο φούρνο για ψήσιμο.
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται.
Αααα και σε ένα σεμινάριο που είχα πάει με τον Παρλιάρο και έφτιαξε κάτι παρόμοιο, εκείνος χρησιμοποίησε θήκες για μπισκότα. Γέμισε την κάθε θηκούλα με ζύμη, έβαλε μέσα τη σοκολάτα και τη σκέπασε πάλι με ζύμη μπισκότου πατώντας την καλά για να ενωθεί.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 09:40:28 πμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Μα τι να πω η καημένη; Ψάχνω να βρω πώς τα φτιάχνουν οι φούρνοι και σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος όλα αυτά που μας πλασάρουν να μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας! Τι στο καλό πια;
Ευχαριστώ πολύ όμως για τις ιδέες σου Μαίρη Φιλί Δεν είχα σκεφτεί για φορμάκια μπισκότου. Αυτά όμως θα τα ψάξω σε δεύτερη φάση.
Πρώτα θα δοκιμάσω με σοκολάτα να δω τι θα βγει. Το πολύ πολύ να κάνουν πάρτυ τα ψιψίνια της γειτονιάς άμα δεν τα καταφέρω Σαρκασμός δεν αγχώνομαι Ανεση
Καλημέρα rose
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 28, 2009, 09:43:14 πμ από cooky » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 09:55:11 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Πάντως τώρα που το σκέφτομαι αν βάλεις πλακάκι σοκολάτας, λογικά θα είναι υγρή η σοκολάτα όσο το μπισκότο είναι ζεστό. Μετά θα πρέπει να παγώνει και να σκληραίνει.
Δοκίμασε να βάλεις τα μπισκότα σε θήκες και να τα γεμίσεις με υγρή σοκολάτα (δλδ σοκολάτα λιωμένη σε μπαιν μαρί και ανακατεμένη σε ίση ποσότητα με κρέμα γάλακτος) αυτό θα διατηρήσει τη σοκολάτα υγρή χωρίς να σκληρήνει.
Καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις! biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 10:00:11 πμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Πάντως τώρα που το σκέφτομαι αν βάλεις πλακάκι σοκολάτας, λογικά θα είναι υγρή η σοκολάτα όσο το μπισκότο είναι ζεστό. Μετά θα πρέπει να παγώνει και να σκληραίνει.
Δοκίμασε να βάλεις τα μπισκότα σε θήκες και να τα γεμίσεις με υγρή σοκολάτα (δλδ σοκολάτα λιωμένη σε μπαιν μαρί και ανακατεμένη σε ίση ποσότητα με κρέμα γάλακτος) αυτό θα διατηρήσει τη σοκολάτα υγρή χωρίς να σκληρήνει.
Καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις! biggrin

Ναι έχεις δίκιο γι' αυτό. Πρέπει να βρω αυτά τα φορμάκια.....
Κατά τα λοιπά σ'ευχαριστώ πολύ up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 10:56:45 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια ούτε εγώ έχω φτιάξει και συμφωνώ με τη Μαίρη, αν βάλεις σκέτη σοκολάτα θα σκληρύνει όταν κρυώσουν. Αναποφασιστικότητα  Κατά τα άλλα συμφωνώ σκέφτομαι μόνο μήπως πρέπει να είναι διαφορετικός και ο χρόνος ψησίματος, λιγότερος δηλαδή;
Το λέω επειδή στο κέϊκ με ρευστή σοκολάτα μέσα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, ενώ ένα κανονικό κέϊκ θέλει περίου 1 ώρα.
Μήπως θέλει και το μπισκότο κάτι ανάλογο; Απορία
Μαίρη πρόσεξες κάτι σχετικά μ αυτό στον Παρλιάρο; Απορία
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #6
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 11:01:44 πμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Κορίτσια ούτε εγώ έχω φτιάξει και συμφωνώ με τη Μαίρη, αν βάλεις σκέτη σοκολάτα θα σκληρύνει όταν κρυώσουν. Αναποφασιστικότητα  Κατά τα άλλα συμφωνώ σκέφτομαι μόνο μήπως πρέπει να είναι διαφορετικός και ο χρόνος ψησίματος, λιγότερος δηλαδή;
Το λέω επειδή στο κέϊκ με ρευστή σοκολάτα μέσα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, ενώ ένα κανονικό κέϊκ θέλει περίου 1 ώρα.
Μήπως θέλει και το μπισκότο κάτι ανάλογο; Απορία
Μαίρη πρόσεξες κάτι σχετικά μ αυτό στον Παρλιάρο; Απορία

Δεν έχω πολύ χρόνο γι' αυτό και δεν το έψαξα περισσότερο. Εχτές έψαχνα όμως σε αγγλικά σάιτς μήπως βρω κάτι και νομίζω ότι βρήκα κάτι που πλησιάζει. Όμως δεν το έχω μαζί μου ούτε και έχω ασχοληθεί σοβαρά με τη συνταγή. ΑΝ όμως βρω κάτι στα αγγλικά θα το ποστάρω εδώ... κάποια στιγμή... angel
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 11:11:28 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Αχ ναι!! Μπράβο  coocy που ανοιξες τέτοιο θέμα! Και είχα την απορία!!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #8
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 11:14:10 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Cooky δες εδώ την προ-τελευταία φωτό.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=2675.0

Αυτό είναι το μέγεθος των γεμιστών μπισκότων που μας έφτιαξε. Όσο για το χρόνο ψησίματος θα κοιτάξω το βράδυ να βρω τι συνταγή και θα σε ενημερώσω.
Αν θυμάμαι καλά είναι περίπου 10 με 12 λεπτά ψησίματος.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Απρίλιος 28, 2009, 12:13:08 μμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Fey μου κοίτα εδώ μια περιγραφή που βρήκα σε αυτό το site, απάντηση #25, για μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα...

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λαδόχαρτο κι από τις 2 πλευρές (για να μην κολλήσει) σε πάχος 3 χιλιοστών περίπου. Προσέξτε να μην είναι πολύ λεπτά γιατί θα θρυμματισούν και δε θα μπορείτε να τα ξεκολλήσετε. Με φορμακια σχηματίζουμε τα μπισκότα και σε κάθε δεύτερο μπισκότο κάνουμε με ένα πολύ μικρό φορμάκι ή ένα καπάκι από μπουκάλι μια τρύπα στη μέση.
Ψήνουμε στους 200 για 10-15 λεπτά. Τα μπισκότα δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά παίρνουμε όλα τα μπισκότα που δεν έχουν τρύπα και τα αλείφουμε με μαρμελάδα και μετά βάζουμε από πάνω τα μπισκότα με την τρύπα. Ετοιμα!


Νομίζω ότι εκεί θα καταλήξουμε, σ' αυτό δηλαδή που μας είπε η Mary εξαρχής... up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 14, 2009, 11:00:50 πμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
H αναζήτηση συνεχίζεται. Τα φορμάκια δεν τα ξέρει κανείς, ενώ αυτό που βρήκα σε αγγλικό σάιτ, (μαζί με βιντεάκι στο youtube) dεν είναι ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου...

<a href="https://youtube.com/v/doijR5S3GBA" target="_blank">https://youtube.com/v/doijR5S3GBA</a>


Follow these easy steps to add an unexpected burst of flavor to your favorite cookie recipe. Stuff chocolate cookies with peanut butter, peanut butter cookies with jelly, sugar cookies with vanilla creme, cinnamon cookies with chocolate, oatmeal cookies with cheesecake (pictured here). The possibilities are endless.

1. Mix your filling together in a small bowl. Cover the bowl with plastic wrap and place in the refrigerator until step 4. Chilling the filling will make it firm and easy to scoop when it's time to stuff your cookies.

2. Shape your cookie dough into balls--about 2 tablespoons each. Using a cookie scoop is the best way to produce consistently round, equally shaped cookies.

3. Position the dough balls 2" apart on a Silpat- or parchment paper-lined cookie sheet. Twelve dough balls (4 rows of 3) will fit nicely on a single cookie sheet.

4. Using your hands, break each dough ball in half and then flatten each half into a round disk about 1/8" thick.

5. Remove the filling from the refrigerator.

6. Using a teaspoon, place a scoop of the firm filling into the middle of one of the flattened cookie dough disks. Place another disk on top and then pinch the edges of the 2 disks together to seal them.

7. Roll the sealed disks between your hands to form a round ball.

8. Repeat the process until you've filled each of the dough balls on the cookie sheet.

9. Place the stuffed dough balls in the freezer for 5 minutes. This is to ensure that the filling is solid when you place the cookies in the oven. If the filling is too soft or too liquid, you risk having the filling leak out of the cookies while they bake.

10. Bake at 350 degrees for 10-12 minutes or until golden brown. Remove the cookie sheet from the oven and let stand for 2 minutes. Then place cookies on a wire rack to cool.

Here's a short video of the process.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 19, 2009, 02:28:58 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιούνιος 25, 2009, 19:08:50 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
ΧΑΙΡΕΤΕ
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ;ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ
ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ.ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ Η ΒΓΗΚΕ Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ Η ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΣΟΥΠΑ!
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΕΣΣΑ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ) ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ Μ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ; Φιλί
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 25, 2009, 19:18:29 μμ από caramela » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 09:57:23 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Για τα γεμιστά που περιγράφεις δεν ξέρω να σου πω, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τα φτιάξω.

Για την πρέσα έχει μεγάλη σημασία η ζύμη να είναι απαλή για να βγαίνει από την πρέσα και να μην κολλάει. Αν είναι πολύ σφιχτή δεν βγαίνει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τη συνταγή μαζί μου αλλά θα βρω χρόνο να την βάλω κάποια στιγμή, έχω και φωτό. Αν καταφέρεις την σωστή πυκνότητα είναι πανεύκολο να βγάλεις μεγάλη παραγωγή μπισκότων σε ελάχιστο χρόνο!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 10:08:01 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
caramela συγχωνευσα το θεμα σου μιας και ειχε ξανασυζητηθει προσφατα με αφορμη ερωτηση της cooky.
Δες λιγο πιο πανω ειχε γινει συζητηση νομιζω προσπαθειτε το ιδιο.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #14
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 10:28:58 πμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Όντως το ίδιο προσπαθούμε!
Καραμέλα, άστα θα τα παρατήσω.
Απλά ήθελα να 'ξερα πώς τα φτιάχνουν οι άτιμες οι μπισκοτοβιομηχαν´ιες. Να σκεφτώ κάτι πολύ βιομηχανικό;;;; wacko
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω