Ίσως αν παγώναμε τη μερέντα/νουτέλα (ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος), και κόβαμε μπαλάκια με το εργαλείο που κόβει στρογγυλές πατατούλες, να τα τυλίγαμε στη ζύμη και να τα ψήναμε 12-14 λεπτά, να προλάβαιναν να γίνουν πρίν αρχίσει να τρέχει η σοκολάτα.
Αρχοντία = αστέρι
Λοιπόν για τη φίλη μου την καραμέλα, να πω ότι η Αρχοντία πέτυχε τη σωστή απάντηση!
Εγώ πάλι ζήτησα τη "βοήθεια του τηλεφώνου" (email εν προκειμένω
) και ρώτησα τον ίδιο σεφ Πίνο, που ακολούθησα τη συνταγή του για τα κρουασάν.
Η απάντησή του είναι αυτή
Usually to have a cookie of that kind you need to add gelatin (or agar-agar) to the cream or to freeze the filling before assembling it, then you keep and serve the cookie cold. I hope it makes sense.
In any case, it's not easy to make these kind of sweets at home.
Δηλαδή μας έκανε την καρδιά περιβόλι με την τελευταία πρόταση, αλλά τουλάχιστον μας έδωσε ένα hint!
Πρέπει να προσθέσουμε ζελατίνη (ή άγαρ-άγαρ) στην κρέμα ή να ψύξουμε τη γέμιση προτού τη "συναρμολογήσουμε" και έπειτα πρέπει να σερβίρουμε το μπισκότο κρύο. Σε κάθε περίπτωση, λέει,
δεν είναι εύκολο να φτιάξεις τέτοια γλυκά στο σπίτι.Καραμέλα, περιμένω να μου πεις καμμιά νέα ιδέα σου με βάση αυτό εδώ που λέει ο σεφ.
Εγώ ζελατίνη δε θέλω να βάλω καθώς η σύσταση/προέλευσή της είναι μια αηδία και μισή και δε θέλω να μαγαρίσω το θρεντ μου με τα κούκις γεμιστά για να το πω. Αλλά το άγαρ-άγαρ βρήκα ότι είναι από φύκια; Ελπίζω να μην κάνω λάθος.