Μια σαλάτα που είχα δει παλιά στο casa di patsi, λίγο τροποποιημένη αλλά πάντα γευστική και ελαφρια.
Υλικά για τη σαλάταΣαλάτα πράσινη
Μαρούλι κόκκινο & πράσινο σγουρό
Παρμεζάνα reggiano
Καλαμπόκι
Ρόδι
Υλικά για τη σοςΕλαιόλαδο
Μουστάρδα
Μέλι
Ξύδι Βαλσάμικο
(Οι ποσότητες είναι ανάλογες με την ποσότητα της σαλάτας. Συνήθως βάζω 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά βαλσάμικο, 1 1/2 της σουπας μουστάρδα, 1 1/2 της σούπας μέλι)
ΕκτέλεσηΠλένουμε κάλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι. Ρίχνουμε καλαμπόκι (όσο θέλουμε). Κάνουμε τη σος: σε ένα ποτήρι ή σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε αρκετά καλά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχανηματάκι του φραπέ) μέχρι να γίνει η σος σχετικά πιχτή. Δοκιμάζουμε για να δούμε μήπως θέλει περισσότερο μουστάρδα ή μέλι ανάλογα με το γούστο μας)
Ρίχνουμε τη σος στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε απο πάνω με φύλλα παρμεζάνας και ρόδι (το τελευταιο ίσως για πιο γιορτινες περιστάσεις).
Καλή όρεξη