GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 02:03:01 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΚΑΛΤΣΟΝΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ  (Αναγνώστηκε 8946 φορές)
« στις: Μάιος 18, 2009, 09:22:04 πμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Εχω μια απορεία που πρέπει να λυσω άμμεσα και χρειαζομε την βοηθειά σας  Χαμόγελο
Ο άντρας μου είναι πολυ της πίτσας και απαιτεί πιτσα σε όλες τις μορφές.
Προχθές μου ζήτησε να του φτοιάξω καλτσόνε.
Ξέρω να φτοιάχνω ζήμη για πίτσα αλλα η καλτσόνε συγουρα έχει κάποια μυστικά. Θέλει λεπτότερη ζημη απο την επάνω μεριά, πως την σκεπάζουμε χωρίς να χυθούν τα υλικά??!!
Πως θα γίνει αφράτη και όχι ντάκος !??
Help me please  Ντροπή
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 18, 2009, 13:51:59 μμ από susudi » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 18, 2009, 15:21:27 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Μα δεν θέλει τίποτα το ιδιαίτερο. Φτιάχνεις την ζύμη, η οποία πρέπει απαραίτητα να έχει μαγιά και να έχει φουσκώσει, ανοίγεις ένα χοντρούτσικο φύλλο (1εκ. πάχος περίπου), βάζεις σε μια άκρη τα υλικά (συνήθως στο καλτσόνε οι Ιταλοί βάζουν μοτσαρέλα, ρικότα, ασιάγκο, ντομάτα, ζαμπόν και ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους) και σκεπάζεις με την άλλη άκρη του φύλλου. Κλείνεις τις άκρες με λίγο νεράκι, το τοποθετείς σε λαδωμένο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο.

Εγώ συνήθως κάνω ατομικά καλτσόνε και όχι ένα μεγάλο  Γλώσσα

Αν δεν θέλεις να βάλεις τα τυριά που σου προτείνω, βάλε της δικής σου αρεσκείας, αλλά νομίζω η μοτσαρέλα πρέπει να μπει οπωσδήποτε.

Καλή επιτυχία  Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 18, 2009, 17:59:24 μμ από ekaterini » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 18, 2009, 15:43:51 μμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Καταρχίν Κατερίνα σε υπερ-ευχαριστω
Εγώ θα βάλω τα δυνατά μου
Μα απλό μου ακούγετε.
Θα επιχειρήσω να κάνω μια μεγάλη Καλτσονε.
Ωραία και τα υλικά που με συμβουλευεις .  up

Thank you!!!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 18, 2009, 16:54:20 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια να προσθέσω 2 πραγματάκια σαν παλιά εργαζόμενη στο είδος Κλείσιμο ματιού

Για καλτσόνε:
1.  Την τομάτα τη βάζουμε πάντα καλά στραγγιγμένη απ τα υγρά της αλλά μπορούμε και να την προσθέσουμε στο τέλος όπως στα τόστ.

2.  Τρυπάμε με ξύλινο καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα την επιφάνεια της πίτσας πριν την φουρνίσουμε, απαραίτητο  αυτό.

Κατά τα άλλα μπορείς να βάλεις ότι υλικά σου αρέσουν δεν υπάρχει πρόβλημα, μην την παραγεμίσεις όμως για να ψηθούν σωστά. Όπως είπε και η Κάτια μόνο στη μισή πλευρά.

Να σας πω με την ευκαιρία και κάποια άλλα μυστικά για τέλεια αποτελέσματα:
1.  Υπάρχουν στην αγορά ταψάκια για πίτσα που ο πάτος τους είναι όλο τρυπούλες όπως το σουρωτήρι. Αυτά κάνουν το ιδανικό ψήσιμο θα δείτε πραγματικά διαφορά.
2.  Αυτά τα ταψάκια τα ψεκάζετε με λάδι σε σπρέυ, ισχύει για όλα τα είδη ζύμης εκτός από την αφράτη αυτή που είναι σαν λουκουμάς η οποία θέλει ταψάκι αλειμένο με 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
3.  Η σειρά των υλικών είναι η εξείς: Σάλτσα όχι πολλή και ένα δάκτυλο μέσα από τη ζύμη, λίγο τυρί απαραίτητα (διαφορετικά θα έχετε το φαινόμενο να την κόβετε και να τραβιόνται όλα τα υλικά μαζί, θα το έχετε δει), αλλαντικά, λαχανικά (καλά στραγγισμένα),τυρί, γαρνιτούρες (τομάτα, μπέικον, ελιές, φέτα και αν θέλετε μπαχαρικά).
4. Μην τις παραγεμίζετε με υλικά για να έχουν τη δυνατότητα να ψηθούν καλά.
5.  Μετά το ψήσιμο αφήστε να σταθεί 3 λεπτά πριν την κόψετε.
6. Το τυρί που χρησιμοποιείτε να είναι καλά ξεπαγωμένο, σε αντίθετη περίπτωση θα μαυρίσει κατά το ψήσιμο (θα το έχετε παρατηρήσει και αυτό επειδή πολλές πιτσαρίες χρησιμοποιούν κατεψυγμένο τυρί που πολλές φορές δεν έχει ξεπαγώσει καλά).

Αυτά κορίτσια μου και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα Κλείσιμο ματιού
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 19, 2009, 00:27:42 πμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 18, 2009, 22:31:49 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Μπράβο Fey πολύτιμες οι συμβουλές σου, ειδικά αυτό με το λίγο τυρί που πρέπει να μπαίνει μετά τη σάλτσα για να μη φεύγουν όλα τα υλικά της πίτσας όταν κόβεται Κλείσιμο ματιού
Και για το ταψάκι το ειδικό έχεις δίκηο, η ζύμη ψήνεται τέλεια up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 19, 2009, 16:16:11 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Καταρχίν Κατερίνα σε υπερ-ευχαριστω
Εγώ θα βάλω τα δυνατά μου
Μα απλό μου ακούγετε.
Θα επιχειρήσω να κάνω μια μεγάλη Καλτσονε.
Ωραία και τα υλικά που με συμβουλευεις .  up

Thank you!!!! Χαμόγελο

Για του λόγου το αληθές, έγραψα μία συνταγή για calzoni. Δημοσιεύθηκε σήμερα  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 21, 2009, 09:31:06 πμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Φέη και Κατερίνα σας ευχαριστώ πολύ.
Surer συνταγές.
Πάντα πολύτημες
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 21, 2009, 09:47:15 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
α! εχουμε και συνταγη??? μα τι κοριτσια ειστε εσεις???
μολις βρω χρονο θα τα φτιαξω με τη βοηθεια φυσικα της μαμα μου
ε, τοσο κοπο θα κνουμε να φαμε κι ολας
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω