Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 26, 2024, 06:16:02 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Περί αβγών...
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Περί αβγών... (Αναγνώστηκε 9218 φορές)
«
στις:
Μάιος 20, 2009, 22:29:00 μμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Περί αβγών...
Ποιος ξέρει να μου πει τι σκοπό εξυπηρετούν τα αβγά στη ζαχαροπλαστική; Για παράδειγμα, τι διαφορά έχει ένα κέικ αν βάλουμε αβγά και αν δε βάλουμε; Αλλάζει κάτι στη γεύση ή στο γλυκό αυτό καθεαυτό;
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Μάιος 21, 2009, 09:06:43 πμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: Περί αβγών...
Αυτό που ξέρω σίγουρα cooky, είναι, ότι τα αυγά έχουν την ιδιότητα να φουσκώνουν και να αφρατεύουν τα μείγματα. Είναι διογκωτική ύλη. Αν δεν βάλεις καθόλου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αρκετό μπέικιν. Όσο για την γεύση... νομίζω ότι προσφέρουν νοστιμιά έστω και αν δεν το καταλαβαίνουμε απευθείας στο στόμα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Μάιος 21, 2009, 09:28:46 πμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
Ευχαριστώ Μαίρη
Μόλις βρήκα έξτρα πληροφορίες σε ένα σάιτ, μόνο που είναι στα αγγλικά
https://vegetarian.about.com/od/vegetarianvegan101/f/eggsubstitute.htm
Θα αναλύσω αργότερα τι γράφει, περιληπτικά όμως, για να το έχουμε κι εδώ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 12:24:15 μμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
και εδώ
https://www.pioneerthinking.com/eggsub.html
λέει για αβγά και πώς υποκαθίστανται
Κάνω τη μετάφραση
Homemade Egg Substitute
Σπιτικά υποκατάστατα αβγού
Eggs are among the most nutritious foods on earth and can be part of a healthy diet. However, they are perishable just like raw meat, poultry, and fish. Today some unbroken, clean, fresh shell eggs may contain Salmonella enteritidis bacteria that can cause food borne illness. While the number of eggs affected is quite small, there have been cases of food borne illness in the last few years. To be safe, eggs must be properly handled, refrigerated, and cooked.
Τα αβγά είναι μεταξύ των πιο θρεπτικών τροφών που υπάρχουν και μπορούν να είναι μέρος μιας προσεγμένης διατροφής. Ωστόσο είναι εύκολα αλλοιώσιμα, όπως το ωμό κρέας, τα πουλερικά και το ψάρι. Σήμερα, ένα άθραυστο, καθαρό και φρέσκο τσόφλι αβγού, μπορεί να περιέχει βακτήρια Σαλμονέλας που ενδέχεται να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις. Ενώ ο αριθμός των αβγών που επηρεάζεται είναι αρκετά μικρός, ωστόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις τέτοιων τροφικών δηλητηριάσεων τα περασμένα χρόνια. Για ασφάλεια, τα αβγά πρέπει να έχουν κατάλληλη επεξεργασία, κατάψυξη και σωστό μαγείρεμα.
No one should eat foods containing raw eggs. This includes "health food" milk shakes made with raw eggs, Caesar salad, Hollandaise sauce, and any other foods like homemade mayonnaise, ice cream, or eggnog made from recipes in which the egg ingredients are not cooked.
Κανείς δεν πρέπει να τρώει φαγητά που περιέχουν ωμά αβγά. Αυτό συμπεριλαμβάνει μιλκ σέικς φτιαγμένα με ωμά αβγά, σαλάτα caesar, σάλτσα Hollandaise και οποιαδήποτε άλλα φαγητά όπως σπιτικές μαγιονέζες, παγωτά και κοκτέιλ αβγού (egg-nog) που παρασκευάζονται από συνταγές στις οποίες τα αβγά δεν είναι μαγειρεμένα.
To make a recipe safe that specifies using eggs that aren't cooked, heat the eggs in a liquid from the recipe over low heat, stirring constantly, until the mixture reaches 160 °F. Then combine it with the other ingredients and complete the recipe.
Για να είναι μια συνταγή, που χρησιμοποιεί αβγά που δεν είναι μαγειρεμένα, ασφαλής, ζεσταίνουμε τα αβγά μέσα σε ένα υγρό που περιέχεται στη συνταγή, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρις ότου το μείγμα φτάσει τη θερμοκρασία των 71 С. Τότε το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ολοκληρώνουμε τη συνταγή
What is a good substitute for eggs?
Ποιο είναι ένα καλό υποκατάστατο για αβγά;
Ener-G Egg Replacer - follow directions on box.
2 tbsp cornstarch = 1 egg
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ = 1 αβγό
2 tbsp arrowroot flour = 1 egg
2 κουταλιές της σούπας μαραντάμυλο (αραρούτι) = 1 αβγό
2 tbsp potato starch = 1 egg
2 κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας = 1 αβγό
1 heaping tbsp soy powder + 2 tbsp water = 1 egg
1 κουταλιά σούπας συμπυκνωμένη σκόνη σόγιας + 2 κουταλιές σούπας νερό = 1 αβγό
1 tbsp soy milk powder + 1 tbsp cornstarch + 2 tbsp water = 1 egg.
1 κουταλιά σούπας σκόνη γάλακτος σόγιας + 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ + 2 κουταλιές σούπας νερό = 1 αβγό
1 banana = 1 egg in cakes.
1 μπανάνα = 1 αβγό στα κέικς
1 tbsp milled flax seed and 3 tbsp water = 1 egg. Light, fluffy cakes!
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένοι σπόροι λιναριού + 3 κουταλιές σούπας νερό = 1 αβγό. Αφράτα, και ελαφρά κέικς!
Homemade egg substitute recipe
Σπιτική συνταγή υποκατάστατου αβγού
Homemade egg substitutes are less expensive and just as satisfactory. They also have few calories. Here's a low cholesterol egg substitute recipe:
Τα σπιτικά υποκατάστατα αβγού είναι λιγότερο ακριβά και ακριβώς το ίδιο ικανοποιητικά. Επίσης περιέχουν λίγες θερμίδες.
Εδώ παρουσιάζεται μια συνταγή υποκατάστατου αβγού με χαμηλή χοληστερόλη:
1 tablespoon of nonfat dry milk powder
1 κουταλιά σούπας άπαχο γάλα σε σκόνη
2 egg whites from large eggs
2 ασπράδια αβγού (από μεγάλα αβγά)
4 drops of yellow food color
4 σταγόνες από κίτρινο χρώμα φαγητού
Sprinkle powdered milk over egg whites, then beat them with fork until smooth. Add food color, and beat until blended. This makes 1/4 cup, which is equal to 1 large egg. If you use this homemade substitute for scrambled eggs, cook it in vegetable oil or margarine so the eggs won't be too dry.
Περιχύνουμε τη σκόνη γάλακτος πάνω από τα ασπράδια και έπειτα τα χτυπάμε με πιρούνι εώς ότου γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε το χρώμα φαγητού και χτυπάμε μέχρι να εξαπλωθεί παντού. Αυτό παράγει 1/4 της κούπας, που ισοδυναμεί με 1 μεγάλο αβγό. Αν χρησιμοποιήσετε αυτό το υποκατάστατο αβγού για χτυπημένα αβγά, να το μαγειρέψετε σε φυτικό λάδι, ή σε μαργαρίνη έτσι ώστε τα αβγά να μη γίνουν πολύ "στεγνά"
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 12:59:08 μμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
Ακόμη ένα σάιτ με χρήσιμες πληροφορίες
https://www.breadbeckers.com/recipes/egg_substitutes.htm
ONE (1) egg equals any one of the following:
1 αβγό ισοδυναμεί με οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:
1.
2 Tbs. flour
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
½ tsp. oil
½ κουταλια σούπας λάδι
½ tsp. baking powder
½ κουταλιά σούπας baking powder
2 Tbs. liquid
2 κουταλιές σούπας υγρό
(
ένας θεός ξέρει τι υγρό, εγώ πάντως όχι)
2.
2 Tbs. water
2 κουτ. σούπας νερό
1 Tbs. oil
1 κουτ. σούπας λάδι
½ tsp. baking powder
½ κουτ σούπας baking powder
3.
1 Tbs. flaxseed* (ground in coffee mill)
1 κουτ σούπας αλεσμένος σε μύλο του καφέ λιναρόσπορος
3 Tbs. warm water
3 κουτ σούπας χλιαρό νερό
4.
1 Tbs. gelatin or fruit pectin
1 κουτ σουπας ζελατίνη ή πηκτίνη φρούτων
3 Tbs. warm water
3 κουτ σούπας χλιαρό νερό
Yogurt, mashed banana, applesauce, pumpkin, or other pureed fruit or vegetables are good replacements for eggs in muffins or cakes.
Γιαούρτι, λιωμένη μπανάνα, σως μήλου, κολοκύθρα ή άλλα πολτοποιημένα φρούτα ή λαχανικά είναι καλά για υποκατάστατα αβγών σε πίτες ή κέικ.
To replace eggs in casseroles, burgers, or loaves try mashed vegetables, tahini, (sesame seed butter) nut butters or rolled oats.
Για να υποκαταστήσετε αβγά σε φαγητό κατσαρόλας, μπέργκερς ή ζύμες δοκιμάστε πολτοποιημένα λαχανικά, ταχίνι, βούτυρο φουντουκιού ή αποφλοιωμένα δημητριακά (πληγούρι)
* Flaxseed is a wonderful source of Biomega Three Fatty acids that our bodies need and usually don’t get enough of.
Ο λιναρόσπορος είναι μια εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων ω-3, τα οποία το σώμα μας χρειάζεται και συνήθως δε λαμβάνει επαρκή ποσότητα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 18, 2009, 13:02:23 μμ από cooky
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 15:36:08 μμ »
despoinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Περί αβγών...
Γεια σου cooky, με τα αυγά σου. Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν και άλλοι σαν και μένα.
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
Απάντηση #6
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 16:26:41 μμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
Παράθεση από: despoinaki στις Ιούνιος 18, 2009, 15:36:08 μμ
Γεια σου cooky, με τα αυγά σου. Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν και άλλοι σαν και μένα.
τι εννοείς ακριβώς Δεσποινάκι μου καλό;
Εγώ πάντως είμαι μέγας κολληματίας. Μήπως είσαι κι εσύ;
Κοίτα τώρα, αυτή τη συνταγή που είχα βάλει με τα κούκις, την έχω φτιάξει με 10 διαφορετικούς τρόπους. Δεν υπερβάλλω. Προσπαθώ να βρω ποιο είναι το τέλειο (για τη δική μου γλώσσα μιλώ πάντοτε) και ει δυνατόν αυτό να μην περιέχει αβγά. Πάντως οι μισοί τρόποι που δοκίμασα είχαν αβγά. Απλά δεν τα θέλω που μυρίζουν
αυγούλας
όση βανίλια και να ρίξω μέσα
Έχω και ευαίσθητη μύτη πανάθεμά με
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 18, 2009, 16:31:19 μμ από cooky
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 16:39:26 μμ »
despoinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Περί αβγών...
Εννοώ, αυτό ακριβώς που εννοείς κι εσύ.
Δεν μπορώ να μυρίζω αυγά.
Όταν νιώσω
αυγουλίλα
, μπορεί και να πεθάνω από την αηδία.
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
Απάντηση #8
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 16:41:57 μμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
Παράθεση από: despoinaki στις Ιούνιος 18, 2009, 16:39:26 μμ
Εννοώ, αυτό ακριβώς που εννοείς κι εσύ.
Δεν μπορώ να μυρίζω αυγά.
Όταν νιώσω
αυγουλίλα
, μπορεί και να πεθάνω από την αηδία.
Ντεν καταλαμπαίνει τι εννοεί
Άστα Δεσποινάκι και τώρα μ' αυτά τα σάιτς που βρήκα, μου βγήκε δουλειά, διότι καλά τα μετέφρασα εδώ, αλλά πού ξέρω πώς βγαίνουν στην πραγματικότητα; Έχω πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω. Τώρα που ξέρω την αδυναμία σου
μόλις βρω την απάντηση θα σου την πω
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 18:02:08 μμ »
despoinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Περί αβγών...
Αν σου πω εγώ ιστορίες με αυγά, θα σου σηκωθεί η τρίχα. Η αλήθεια είναι πως τα χρησιμοποιώ σπάνια και μόνο εκεί που είναι απαραίτητα. Αν κατά τύχη όμως μου μυρίσουν, δε διστάζω να πετάξω ολόκληρες κατσαρόλες ή ταψιά. Για να σου δώσω να καταλάβεις τι πρόβλημα έχω με τις μυρωδιές φτάνει νομίζω να σου πω πως μου μυρίζουν αυγουλίλες μερικές φορές τα αγγούρια και το κόκκινο κρασί. Τα λόγια είναι περιττά νομίζω...
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
Απάντηση #10
«
στις:
Ιούνιος 18, 2009, 19:01:31 μμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
Παράθεση από: despoinaki στις Ιούνιος 18, 2009, 18:02:08 μμ
Αν σου πω εγώ ιστορίες με αυγά, θα σου σηκωθεί η τρίχα. Η αλήθεια είναι πως τα χρησιμοποιώ σπάνια και μόνο εκεί που είναι απαραίτητα. Αν κατά τύχη όμως μου μυρίσουν, δε διστάζω να πετάξω ολόκληρες κατσαρόλες ή ταψιά. Για να σου δώσω να καταλάβεις τι πρόβλημα έχω με τις μυρωδιές φτάνει νομίζω να σου πω πως μου μυρίζουν αυγουλίλες μερικές φορές τα αγγούρια και το κόκκινο κρασί. Τα λόγια είναι περιττά νομίζω...
είσαι θεά!!!!!!
(πάντως κι εγώ δε διστάζω όπως λες να στείλω βόλτα στα άνω λιόσια καινούρια φαγητά/γλυκά που μόλις μαγειρεύτηκαν
)
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Ιούνιος 19, 2009, 01:22:58 πμ »
ekaterini
Ανώτατο μέλος
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας
Φύλο:
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Περί αβγών...
Τα καημένα τα αβγουλάκια
Αμάν βρε κορίτσια...................θα μου πείτε καθένας με το θέμα του
Η αλήθεια είναι ότι η αβγουλίλα δεν αντέχεται
, αλλά τα αβγά είναι τόσο νόστιμα
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Ιούνιος 19, 2009, 10:39:14 πμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
Λοιπόν, πέρα από την πλάκα τώρα,
τα αβγά είναι από τις πιο υψηλής διατροφικής αξίας τροφές.
Ωστόσο, υπάρχει θέμα με την κατανάλωσή τους.... λέγεται χοληστερίνη.
Συνεπώς - και ξεχνώντας τη μυρωδιά τους ενίοτε - καμμιά φορά χρειάζεται κάποια εναλλακτική, ιδίως όταν το κατασκεύασμα προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να τρώει αβγά.
Άρα καλό είναι να ξέρουμε αν υπάρχουν και ποιες είναι οι εναλλακτικές και αποφασίζουμε τι θέλουμε
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Ιούνιος 19, 2009, 18:49:23 μμ »
nenapant
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 494
Μέλος από: Μάρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
αγαπες μου και εφοσον υπαρχουν τοσα υποκαταστατα αυγου,γιατι τα περισσοτερα ζαχαροπλαστεια χρησιμοποιουν αυγα σε σκονη?
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Ιούνιος 20, 2009, 00:48:29 πμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Περί αβγών...
Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι. Δε γνωρίζω.
Επίσης, ίσως αυτά τα δύο κείμενα που μετέφρασα να λένε μπούρδες.
Ούτε αυτό το γνωρίζω εφόσον δεν το έχω δοκιμάσει. Το έγραψα.
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...