GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 03:18:35 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  πίτα για σουβλάκι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: πίτα για σουβλάκι  (Αναγνώστηκε 9518 φορές)
« στις: Μάιος 21, 2009, 13:05:17 μμ »
oikat Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 11
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
γνωρίζετε καμιά συνταγή για πίτα για σουβλάκια; Στο νομό Κοζάνης κάνουν μια φανταστική πίτα αν γνωρίζετε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 21, 2009, 16:19:10 μμ »
nenapant Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 494
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Υλικά

# 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

# 1 κουταλάκι αλάτι

# 1 κουταλιά μαγιά

# 2 κουταλάκια ζάχαρη

# 2 κουταλιές λάδι

# 1/2 κούπα χλιαρό νερό (40o C)

Ατομα: 6 πίτες

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

Χρόνος ψησίματος: 5' - 7'
Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίξτε το λάδι και το νερό και ζυμώστε σε ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αφήστε τη να φουσκώσει και πλάστε 6 στρογγυλές πίτες με διάμετρο 20 εκ. και πάχος 0,5 εκ. Αλείψτε τες με καλαμποκάλευρο κι αφήστε τες να φουσκώσουν ελαφρά. Μ' ένα πηρούνι, πατήστε τες κάνοντας κάθετες πηρουνιές σε σειρές ή πατήστε τες σχηματίζοντας παράλληλες ραβδώσεις με οδοντωτό τροχό, προσέχοντας να μην κόψετε τη ζύμη ως κάτω. Αλείψτε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τις πίτες 3' από την κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα σε ορισμένα σημεία, χωρίς να καλοψηθούν. Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι, βάλτε τες σε πλαστική σακούλα για να διατηρηθούν νωπές. ΄Οταν κρυώσουν, βάλτε τες στην κατάψυξη, για να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις χρειαστείτε.

η συνταγη ειναι της vefas επλιζω  να σου αρεσει....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 21, 2009, 16:36:35 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
τι ωραία συνταγή !!!!!!!!!!!!!!! Δεν ήξερα ότι μπορούμε να φτιάχνουμε και πίτες για σουβλάκια  Ανεση
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 21, 2009, 16:40:35 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αυτη τη συνταγη την εχω κανει με μεγαλη επιτυχια.
Δε θυμαμαι αν ειχε ξανασυζητηθει εδω ή το ειχα διαβασει στο σαιτ της βεφας ...παντως να τη δοκιμασεις.
Πολυ σημαντικο ομως ειναι να σχηματστουν αυτα τα αυλακια οι ραβδωσεις που αναφερει στη συνταγη  αν εχεις αυτη τη ροδα που κοβουμε την πιτσα χρησιμοποιησε την.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 21, 2009, 21:39:30 μμ »
oikat Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 11
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
σ'ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα!!! Θα τη δοκιμάσω!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής: αν δε τη χαράξουμε δε θα είναι φουσκωτή; Στην Κοζάνη οι πίτες δεν είναι σα της Αθήνας λεπτές... είναι πιο φουσκωτές και δεν έχουν ραβδώσεις.

Επίσης, αντί το πρώτο τηγάνισμα δε μπορούν να μπουν και στο φούρνο; Γιατί τις αγοράζαμε από το πρατήριο που τις έφτιαχνε και εκεί τις φούρνιζε. Μετά κάναμε αυτό που λες. Τις βάζαμε στην κατάψυξη και μετά με λίγη φυτίνη τις τηγανίζαμε. Πεντανόστιμες!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 22, 2009, 00:02:55 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
φανταζομαι πως ναι αν δε τη χαραξεις θα ειναι πιο φουσκωτη...
για το αλλο δε ξερω να σου πω με βεβαιοτητα ισως καποια αλλη κοπελα εχει καμμια ιδεα...αλλά γιατι να μη γινετε και στο φουρνο?και τις ετοιμες που ειναι προψημενες οταν τις αγοραζω τις βαζω φουρνο..
εγω θα το δοκιμαζα!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 22, 2009, 12:07:27 μμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Πραγματικά πολύ καλή συνταγή και ιδικά για ένα γεμάτο γέυμα
Πολυ εντυποσιακό για σπιτικό σουβλάκι.
Γενικά είμαι πολυ της ζήμης.
Μπράβο Nenapant
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 22, 2009, 15:35:39 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Απορώ με τα κουράγια σας. Μα να φτιάχνετε ακόμη και την πίτα για τα σουβλάκια; Σας θαυμάζω. Εγώ είμαι μάλλον παράταιρη σε αυτό το σάιτ. Λύπη
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 22, 2009, 16:00:15 μμ »
nenapant Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 494
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Απορώ με τα κουράγια σας. Μα να φτιάχνετε ακόμη και την πίτα για τα σουβλάκια; Σας θαυμάζω. Εγώ είμαι μάλλον παράταιρη σε αυτό το σάιτ. Λύπη
 
 biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 22, 2009, 16:02:24 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ναι καλα δεσποινα και εγω αυτα...Last year... Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 22, 2009, 23:18:21 μμ »
oikat Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 11
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
πω πω στραβομάρα!!! Τώρα είδα ότι Nenapant εσύ έγραψες τη συνταγή!  Ντροπή Ευχαριστώ  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Μάιος 22, 2009, 23:39:10 μμ »
nenapant Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 494
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
δεν πειραζει πουλακι μου δεν σου την εστειλα για να μου πεις ευχαριστω...σιγα...αρκει να σου αρεσε....φιλακια inlove
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω