GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 01:20:22 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν...
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν...  (Αναγνώστηκε 15001 φορές)
« στις: Μάιος 25, 2009, 08:53:54 πμ »
eirini1977 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 135
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Καλημέρα! Θα ήθελα να μου πείτε τί να κάνω τόσα σοκολατένια αυγά που έχουν μείνει από το Πάσχα?
Βασικά προσπάθησα να τα λιώσω σε μπεν μαρί για να τα ρίξω μέσα σε παγωτό και "Βγήκε" ένα σφικτό πράγμα. Πήρα άλλο σοκολατένιο αυγό πάλι σε μπεν μαρί και του πρόσθεσα λίγο γάλα και βγήκε??? ρόφημα σοκολάτα..χιχι... μα πως θα λιώσει και θα είναι υγρή? μήπως με βούτυρο? μήπως με κρέμα γάλακτος?
μήπως νατα πετάξωωωω?ΑπορίαΑπορία?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 25, 2009, 11:16:51 πμ από margarita79 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 25, 2009, 09:51:58 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Όχι, να μην τα πετάξεις!!!!
Εγώ τα χρησιμοποιώ όπως την κουβερτούρα, αφού τα σπάσω σε μικρά κομματάκια, άλλωστε τα περισσότερα δεν είναι ιδιαίτερα γλυκά. Αν τα ανακατέψω με λίγο ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος φτιάχνω γλάσο για κέικ. Λιωμένη σε μπεν μαρί μπορεί να σου φανεί χρήσιμη για κορμό, μπράουνις, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Σε παγωτό δεν την έχω βάλει, δεν έτυχε.
Σκληραίνει πολύ και δεν δουλεύεται -πάντως- όταν πέσει νερό μέσα, έστω και μερικές σταγόνες. Προσοχή στο μπεν μαρί, λοιπόν. Για το... ρόφημα που σου προέκυψε, πιστεύω ότι μάλλον έβαλες πολύ γάλα Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 25, 2009, 09:56:23 πμ »
eirini1977 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 135
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
elie το έχεις κάνει με τα κίντερ και σου έγινε υγρή, ρευστή όπως με την κουβερτούρα? σε ρωτάω, γιατί και εγώ με την κανονική κουβερτούρα δεν είχα πρόβλημα, απλά με αυτά δεν τα κατάφερα καθόλου καλά...
όσο για το γάλα ναι μπορεί να έριξα πολύ Ντροπή
θα ξαναπροσπαθήσω...ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 25, 2009, 09:58:58 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Ειρήνη και εγώ ότι λαγουδάκια και αυγουλάκια μου περίσεψαν από το Πάσχα τα έλιωσα σε μπεν μαρί με λίγη κρέμα γάλακτος και έκανα γλάσο και γέμιση για κέικ. Μην τα πετάξεις ξαναπροσπάθησε  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 25, 2009, 10:01:25 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Όχι, η αλήθεια είναι ότι με κίντερ δεν έχω δοκιμάσει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 25, 2009, 10:03:24 πμ »
eirini1977 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 135
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
xrysa θα ξαναδοκιμάσω. μα, τόσο "άχρηστη" είμαι?  Ντροπή

elie θα το δοκιμάσω.θα κάνω κέικ για το παιδί.θα "δείξει" πώς θα πάει.θα το ξανακάνω.

σας ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 25, 2009, 10:29:35 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Eιρήνη μου άχρηστη δεν είσαι σίγουρα  Χαμόγελο
Θυμάμαι πως πριν καιρό είχα πολύ άσχημες σχέσεις με την κουβερτούρα και πάντα έπαιρνα έτοιμα φακελάκια γιατί όποτε το επιχειρούσα την έκανα σαν στόκο  Χαμόγελο
Βάλε τα σε σιγανή φωτιά και αν είναι μόνο κίντερ βάλε λίγο γάλα φρέσκο ή εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος και καλή επιτυχία !!!!
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 25, 2009, 10:30:23 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Εγώ , άκου τι έκανα του Αγίου Κων/νου, έφτιαξα τα ΠΑΛΜΙΕ  (ΓΛΥΚΆ ΣΦΟΛΙΑΤΊΝΙΑ )  της Μαίρης, και έλιωσα τη σοκολάτα μαζί με 1 κουταλιά  βούτυρο  ΣΟ ΡΪΑΛ   στα μικροκύματα  στα μεσαία κύματα στο 2,  και τα ανακάτεψα καλά με το κουταλάκι και έγιναν  ένα ωραίο γλάσο, και βουτηξα  στην μιά πλευρά τα σφολιατίνια  και μετά τα κύλισα σε χοντροκομμένο αμύγδαλο, και στο ψυγείο. Πάγωσαν και έγιναν  υπέροχα! Και έτσι την αξιοποίησα την σοκολάτα μου, και τα αμύδγρλα ήταν από τασ κουφέτα του γάμου ! kissing rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 25, 2009, 11:12:19 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εμένα όποτε μου περισσεύουν σοκολατένια αυγά, τα λιώνω σε μπεν μαρί, προσθέτω διάφορους ξηρούς καρπούς και τα κάνω σοκολατάκια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 25, 2009, 11:14:52 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω τα ελιωσα σε μπεν μαρι και τα εκανα τρουφακια ονειρο
αν ειδικα ειναι αυγα απο ζαχαροπλαστειο η σοκολατα τους ειναι καταπληκτικη!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 25, 2009, 21:19:04 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγώ τα έλιωσα στα μικροκύματα  Κλείσιμο ματιού και έφτιαξα σοκολατωμένες φράουλες...μούρλια!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #11
« στις: Μάιος 25, 2009, 23:00:04 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια πριν λίγο έφτιαξα τον κορμό της Βούλας και για σοκολάτα χρησιμοποίησα σοκολατένιο αυγό κομμένο σε κομματάκια, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο τα έλιωσα σε μπεν μαρί και πρόσθεσα κι ένα σφηνάκι κονιάκ. Πήρα μιά πολύ απαλή σοκολάτα που τη χρησιμοποίησα σαν επικάλυψη στο γλυκό, άψογη έγινε και τώρα που κρύωσε είναι πάλι πολύ καλή.

Ειρήνη δοκίμασε να τη λιώσεις έτσι θα σου βγει πολύ καλή και μετά τη χρησιμοποιείς όπως θες. Αν σου βγει πηχτή μπορείς να αραιώσεις με λίγο γαλατάκι ανακατεύοντας συνεχώς σε μπεν-μαρί.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #12
« στις: Μάιος 26, 2009, 10:08:59 πμ »
eirini1977 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 135
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Λοιπόν, τελικά όντως τα αυγά του ζαχαροπλαστείου μία χαρά λιώσανε. με το κίντερ την "πάτησα"...

έκανα κέικ σοκολάτας...μμμ...έφαγε το κοριτσάκι μου,έδωσα και στη γειτόνισσα.χιχι...

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Μάιος 26, 2009, 10:22:34 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εμείς παλι βρε παιδιά δεν έχουμε τέτοια προβλήματα για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μας μένει κανένα σοκολατενιο αυγό,
είμαστε γενικά σοκολατοπληκτοι !!!! Γλώσσα Γλώσσα

Οι ιδεες όμως που δώσατε είναι καταπληκτικές !!   inlove
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Μάιος 27, 2009, 16:30:44 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Μα, καλά, σας περισσεύουν σοκολάτες; Πλάκα με κάνετε;
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω