GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 06:40:43 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Συνταγή για συκαλάκι (άγριο σύκο) γλυκό κουταλιού! αναζητείται!!!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συνταγή για συκαλάκι (άγριο σύκο) γλυκό κουταλιού! αναζητείται!!!!  (Αναγνώστηκε 15395 φορές)
« στις: Μάιος 29, 2009, 21:55:48 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
κορίτσια σας παρακαλώ πάρα πολύ μήπως μπορείτε να μου γράψετε την συνταγή, από το γλυκό συκαλάκι (άγριο σύκο), θέλω να την συγκρίνω με την δική μου να δώ αν είναι9 σωστή. Μου έφεραν  άγρια σύκα, και θέλω να τα φτιάξω, επειδή τα έχω μέρες επείγομαι , αν μπορείτε να μου απαντήσετε θα σας ήμουν υπόχρεη!..... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  Στριφογύρισμα ματιών Έκπληξη Απορία
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 29, 2009, 23:50:33 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Αρετή εγώ δική μου δεν έχω πρόχειρη αλλά εγγυημένα θα βρεις συνταγή εδώ https://mikrikouzina.blogspot.com/search/label/
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 29, 2009, 23:58:48 μμ από xanthibax » Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 30, 2009, 00:19:35 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σωστα λεει η ξανθη!της φιλης μας της Κικής
εδω:
https://mikrikouzina.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 30, 2009, 18:37:52 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Μιλάμε για κορυφαίο γλυκό. Αυτό και το καρυδάκι.
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 30, 2009, 23:14:46 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κι εμένα μ αρέσει πολύ αυτό το γλυκό up , αλλά για να το φτιάξω χλωμό το βλέπω.

Εδώ δεν ξέρω να ξεχωρίζω το ήμερο από το άγριο σύκο Ντροπή

Θυμάστε ένα παγωτό κυπελάκι που κυκλοφορούσε με ολόκληρο συκαλάκι μέσα; Φοβερό ήταν up
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούνιος 01, 2009, 15:54:09 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Κορίτσια , σας ευχαριστώ όλες για τις συνταγές  σας, τελικά  τα έφτιαξα,  (για να το χρησιμοποιώ στις τούρτες τα κέικς και τα παγωτά) Λοιπόν δεν μπορώ να πώ ότι ήταν αυτη η γεύση που ξέρουμε.
Θέλησα κατ΄αρχάς να αποφύγω τον ασβέστη και την γαλαζόπετρα που είναι δηλητήρια, και χρησιμοποίησα κιτρικό οξύ  δηλαδή  ξυνό.
 Εντάξει δεν πήρε το σκούρο χρώμα, αλλά ζάρωσε όταν το σιρόπιασα, και την επαύριο ήταν το ίδιο.
Δεν ξέρω κάτι δεν μου αρέσει....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 01, 2009, 15:59:51 μμ από pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #6
« στις: Αύγουστος 17, 2009, 00:18:37 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
σημερα βρηκα αυτο που ζητουσα. Την σωστή συνταγή. για 60 κομματια! το εαρινο άγριο συκαλακι! δλδ.:

Πλύσιμο καλό, του ανοιγω τον αφαλο γισα να μπει το αμυγδαλο το  ολοκληρο το ασπρο.
Πριν το βαλω ομως το βραζω να μαλακωσει και να παρει το σκουρο χρωμα με εα κομμματι γαλαζοπετρα  ΣΑΝ ΦΑΚΗ! ναι ΣΑΝ ΦΑΚΗ! γιατι ειναι δηλητηριο.  Αφου φραζουν με την γαλαζοπετρα μεχρι να μαλακωσουν, τοτε  τα ξεπλενω παραπολλα χερια και τα στοιβω  ενα -ενα: Βαζω και τα αμυγδαλα, Τα ριχνω στο σιροπι που βραζει, και  ριχνω και 1/2  φλυτζανι γλυκοζη και τον χυμό  μισου λεμονιου.Αφηνω να δεσει κομπο το σιροπι. σβυνω  και μετα σπο 8 ωρεσ ξαναβραζω να δεσει τελικα.  και καλη ξοδεψη!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #7
« στις: Αύγουστος 17, 2009, 01:30:46 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Bρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι;
Η γαλαζόπετρα, ο ασβέστης και κάτι άλλα τέτοια δηλητηριώδη που χρησιμοποιούνται στα γλυκά κουταλιού, για ποιό λόγο μπαίνουν; Αν τα παραλείψουμε δηλ, δε θα γίνει το γλυκό; Απορία
Εγώ να πω την αλήθεια τα φοβάμαι να τα χρησιμοποιήσω και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα  Στριφογύρισμα ματιών αλλά για πες τε μου εσείς οι πιο έμπειρες σ αυτά, τι γίνεται;
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #8
« στις: Αύγουστος 17, 2009, 08:39:29 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Η γαλαζόπετρα κάνει το συκαλάκι καταπράσινο. Αν δεν τη βάλεις, θα γίνει προς το καφέ με το βράσιμο. Μπαίνει πολύ μικρή ποσότητα (ένα ρεβύθι στην μεγάλη κατσαρόλα) και θέλει πολλά ξεβγάλματα.
Ο ασβέστης (π.χ. στο πετροκέρασο ή στο βερίκοκο) το κάνει τραγανό. Αν δεν το βάλεις θα γίνουν μαλακά. Η γεύση δεν αλλάζει, μόνο η εμφάνιση.

Το συκαλάκι στην οικογένειά μου, το αρωματίζουμε με αρμπαρόριζα ή βανίλια.

Λεμόνι βάζουμε ελάχιστο, ίσα για να εμποδίζει το ζαχάρωμα, γιατί αν μπεί πολύ αλλοιώνει την γεύση.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω