Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 27, 2024, 03:52:31 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ (Αναγνώστηκε 57559 φορές)
«
στις:
Οκτώβριος 03, 2007, 14:36:20 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Με αφορμή τη στήλη "Τι θα φάμε σήμερα" και πρόταση της Λίας, ας συζητήσουμε για τη γάστρα.
Στο πατρικό μου σπίτι τη χρησιμοποιούμε πολύ, για κάθε είδους λαδερό ή κρεατικό. Μαγειρεύει όμορφα, αφήνει τα φαγητά να πάρουν το χρόνο τους, και γίνονται τρυφερά, καλοψημένα και ροδοκόκκινα. Εσείς, τη χρησιμοποιείτε, σας βολεύει ή είναι... εκτός ρεπερτορίου;
Τα είδη της γάστρας; Είναι κι αυτό μεγάλο θέμα, καθώς ανάλογα με το είδος κατασκευής της ποικίλλει και ο χρόνος, αλλά και η θερμοκρασία ψησίματος.
Γνωρίζετε μυστικά ή συμβουλές για τη χρήση της;
Ας πούμε τη γνώμη μας, για να μάθουμε όλοι περισσότερα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Οκτώβριος 03, 2007, 15:29:20 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Αγγελική
, ο χρόνος ψησίματος με τη γάστρα είναι ο ίδιος με αυτόν της κατσαρόλας; Το λέω για τα κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο της μητέρας σου ή και για άλλα φαγητά.
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 03, 2007, 16:34:46 μμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Οκτώβριος 03, 2007, 16:45:13 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Λία θα τη ρωτήσω και θα σου πω, διότι εγώ δεν το επιχειρήσει ποτέ.Λογικά στη γάστρα θα κάνει παραπάνω απ'ότι στην κατσαρόλα
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Οκτώβριος 03, 2007, 16:58:23 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Διάφορα είδη γάστρας που κυκλοφορούν στην αγορά
η xωριάτικη γάστρα
* Πύρωμα της γάστρας αποκλειστικά με ξύλα
* Μόλις τα ξύλα γίνουν κάρβουνα, καθαρίζεται η γωνιά και μπαίνει το ταψί με το κρέας.
* Το ταψί καπακώνεται και σφραγίζεται γύρω με στάχτη.
* Μετά από 3 ώρες περίπου είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
αντικολλητική γάστρα και φτηνή
ανοξείδωτη γάστρα από το cook shop
μαγειρική γάστρα
γάστρα εμαγιέ
PLATINUM γάστρα pyramis
ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ
πήλινη γάστρα από cook shop
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 03, 2007, 17:19:28 μμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Οκτώβριος 03, 2007, 18:08:51 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
α μολις ειδα οτι ανοιξατε και εδω το θεμα .
καλα κανατε .ρωτησα και πριν... εγω τυγχανει να εχω δυο γαστρες (γαμηλια δωρα βλεπετε) μια γαστρα εμαγε σαν αυτη της φωτο πιτσιλωτη και μια πηλινη σαν την τελευταια φωτο .
παια θεωρειται καλυτερη απο αποψη ψησιματος?
σας ευχαριστω για αλλο ενα χρησιμο θεμα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #5
«
στις:
Οκτώβριος 04, 2007, 16:00:23 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Μαργαρίτα μου, εμείς δεν έχουμε πήλινη, αλλά έχω ακούσει ότι και η πήλινη ψήνει σούπερ. Κάτι είχα διαβάσει σε άλλα σάιτ ότι την πήλινη, λέει, πρέπει πριν τη χρησιμοποιήσεις, να τη βάλεις σε νερό για να κλείσουν οι πόροι, διαφορετικά οι πόροι μπορεί να απορροφήσουν μέχρι και το απορρυπαντικό πιάτων και να αφρίζει όταν ψήνει...
δεν ξέρω αν το λέω σωστά ή δεν κατάλαβα καλά, και δε γνωρίζω καθόλου αν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μια δοκιμή θα σε πείσει...
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Οκτώβριος 04, 2007, 18:08:03 μμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Εγω μαγειρεύω αρκετά συχνά σε γάστρα πήλινη οτα ειδικά θέλω να κάνω αρκετή ποσοτητα. Εδω πρεπει να πω οτι υπαρχουν και 2 ειδη πήλινης γάστρας. Μια ειναι οπως η τελευταια της φωτογραφία και η άλλη ειναι η στάμνα. Ψήνουν καταπληκτικά ειδικά το κρέας απλά σε λίγο περισσοτερο χρόνο. Η πηλινη γάστρα θέλει βουτηγμα σε νερό πριν την χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορα. Τι επομενες μαγειρεύουμε κανονικά.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #7
«
στις:
Οκτώβριος 04, 2007, 18:50:26 μμ »
Lydia
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Εγώ έχω αυτήν της cook shop και είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Βασικά όλα της κατσαρόλας τα κάνω στην γάστρα αλλά και τα κρέατα γίνονται λουκούμια
.
Επίσης έχω κάνει από παστίτσιο μέχρι γεμιστή γαλοπούλα
.
Και τι δεν έχω κάνει από φαγητά!!!
Γλυκά δεν έχω επιχειρήσει ακόμα - σαν τι θα μπορούσα να κάνω?
Καμμία ιδέα?
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Οκτώβριος 04, 2007, 23:14:24 μμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Θα μπορούσες να κάνεις έναν ωραιότατο μπακλαβά και να μας καλέσεις να τον δοκιμάσουμε. Μετά θα αποφανθούμε αν η χρήση της γάστρας έχει εφαρμογές και στην ζαχαροπλαστική.
Τάδε έφη Μαίρη.
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Οκτώβριος 04, 2007, 23:44:47 μμ »
Lydia
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Παράθεση από: Mary στις Οκτώβριος 04, 2007, 23:14:24 μμ
Θα μπορούσες να κάνεις έναν ωραιότατο μπακλαβά και να μας καλέσεις να τον δοκιμάσουμε. Μετά θα αποφανθούμε αν η χρήση της γάστρας έχει εφαρμογές και στην ζαχαροπλαστική.
Τάδε έφη Μαίρη.
Αχ βρε Μαίρη - τα σιροπιαστά ΔΕΝ τα πετυχαίνω συνήθως και ευτυχώς γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ
. Μόνο καλό ραβανί κάνω
Αλλά γάστρα για ραβανί να δοκιμάσω... λές
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Οκτώβριος 04, 2007, 23:57:11 μμ »
KATE
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Μονο σε "xωριάτικη γάστρα" εχω ακουσει για γλυκα... για κεικ
αρα και για ραβανι... αλλα σε αυτες του εμποριου... Δεν είδα μήτε άκουσα!
Εγω εχω "μοντερνα" γαστρα pyrex
καλη ειναι... δεν μου λερώνει και τον φουρνο!
Καταγράφηκε
https://aesthetebykate.blogspot.com/
Απάντηση #11
«
στις:
Οκτώβριος 05, 2007, 08:21:38 πμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Και όσπρια γίνονται στη γάστρα, ειδικά στην πήλινη - ρεβυθάδα και γίγαντες. Η μαμά μου τη βάζει και στην άκρη στο τζάκι το χειμώνα, πάνω στην πυροστιά από το πρωί, προσθέτοντας από κάτω κάρβουνα όταν καίγονται, και σιγοβράζουν μέχρι το μεσημέρι για να φάμε.
Για γλυκό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ... ισως μήλα και κυδώνια με ζάχαρη και κονιάκ να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν κομπόστα. Στο τέλος θα άνοιγα για λίγο το καπάκι να καραμελώσουν από πάνω και θα τα σέρβιρα πάνω από ένα μπισκότο σαβαγιάρ (το σπιτικό στρογγυλό, όχι το μακρόστενο με τη ζάχαρη), και με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος χτυπημένη μέχρι να γίνει σαν πηχτό γιαούρτι.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #12
«
στις:
Οκτώβριος 05, 2007, 10:15:19 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
πολυ ωραιες οι ιδεες σας κοριτσια τελικα θα ξεσκονισω τις γαστρες μου νωριτερα απο τα χριστουγεννα.
ευχαριστω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #13
«
στις:
Οκτώβριος 05, 2007, 11:03:49 πμ »
vilma
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Tiς βρήκα, τις ξεσκόνισα και χθες έκανα το πρώτο test. Φασολάκια με φρέσκια ντομάτα και πατατούλες...
Μοσχοβόλισε όλη η γειτονιά! Νάστε καλά με τις ωραίες ιδέες σας. Θα συνεχίσω τα πειράματα!
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Οκτώβριος 05, 2007, 11:15:54 πμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Άντε Κατερίνα. Μας έκανες να τις κατεβάσουμε τις γάστρες είχες δεν είχες.
(Να μην πω ότι κάποιες που δεν έχουν θα πάνε να αγοράσουν χχιχιχιιχιιχι)
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...