GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 00:21:37 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Σπανακοτυρόπιτα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σπανακοτυρόπιτα  (Αναγνώστηκε 6270 φορές)
« στις: Ιούνιος 05, 2007, 21:17:30 μμ »
Rena
Επισκέπτης
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας (συνήθως ανοίγω μόνη μου φύλλο, χωριάτικο, αλλά εχθές δεν άντεχα και μια και το είχα στο ψυγείο..)
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
περίπου 1/2 κιλό φέτα
2 αυγά
αλατι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έστρωσα τα μισά φύλλα στο ταψί, λαδώνοντας τα ένα ένα, και ταυτόχρονα ζεμάτισα το σπανάκι μαζί με τις άλλες πρασινάδες στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο λάδι. Όταν είχαν αρχίσει να "μαραίνονται" έβγαλα την κατσαρόλα από τη φωτιά την άδειασα σε ένα μεγάλο μπωλ και πρόσθεσα 2 αυγά, αλατοπίπερο, και τέλος τη φέτα. (Προσοχή στο αλάτι σας, αν η φέτα είναι ιδιαίτερα αλμυρή).Βεβαιώθηκα ότι το μείγμα μου δεν είχε πολλά υγρά, και άδειασα τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Έστρωσα τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι με το γνωστό τρόπο, φύλλο και λάδωμα με το πινελάκι, και μετά τη χάραξα σε κομμάτια. (Τα φύλλα τα έστρωσα λίγο τσαλακωμένα, νομίζω φουσκώνουν καλυτερα έτσι). Έβαλα την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και έψησα περίπου 40 λεπτά στους 180ο βαθμούς.


« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 13, 2008, 01:26:00 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 28, 2007, 14:41:43 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
καλησπερα σας.
ειμαι καινουρια στο φορουμ,με λενε Φαιη και μ αρεσει να δημιουργω συνταγουλες.
βασικα εχω 2 ερωτηματα.το ενα εχει να κανει με καποα μορφη σπανακοπιτας αλλα με φυλλο καταιφι που ειχα φαει σε εστιατοριο και ηταν φανταστικη.ηταν επισης κρεμωδης θα ελεγα.οποιος εχει καποια ιδεα σας παρακαλω ας μου απαντησει.

το αλλο ειναι λιγο ασχετο αλλα τεσπα... ειχα φαει στα κιουπια κουκουναροσαλατα,εκπληκτικη.επισης οποιος γνωριζιε παρακαλω
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 28, 2007, 14:45:48 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Φαίη λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω στις ερωτήσεις σου.
Σίγουρα κάποιο άλλο μέλος θα σου απαντήσει.

Παρ' όλα αυτά θέλω να σε καλοσωρίσω στην παρέα μας και γιατί όχι να σε γνωρίσουμε και να μας γνωρίσεις στην επόμενη συνάντησή μας που θα γίνει σύντομα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 28, 2007, 15:04:12 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Καλως ορισες φαιη ,θαταν καλο να κανης τη παρουσια σου γνωστη και στην αυτοπαρουσιαση στο φορουμ και οπως ειπε η Λιζα να σε δουμε και σε καμια συναντησή μας απο κοντα.Στην ερωτηση σου για τη σπανακοπιττα με φυλλο κανταιφι θα σου πω  δεν την εχω φτιαξη αλλα επειδη εχω κανη τυροπιττα με φυλλο κανταιφι θα ειναι το ιδιο αλλα αντι για τυρι θα βαλης γεμιση σπανάκι,δηλ.θα φτιαξης τη γεμιση με το τσιγαρισμενο κρεμμυδάκι φρεσκο και πρασο ψιλοκομμένο και θα περασης απο το τηγανι και το σπανακι θα αλλατοπιπερώσης θα κατεβασης απο φωτια κια θα προσθέσης τη φετα κια θα περνης λιγο λιγο απο το φύλλο κανταιφιου θα το ξενης και θα κλεισης τη γεμιση σαν φωλιτσα μεσα στο κανταιφι (ατομικα σπανακοπιττακια)θα τα βαλης στο ταψι μενα μικρο κομματι βουτυρο απέπανω,οσο για τη κουκουναροσαλατα εγω κανω με μαρουλι-iceberg-ρoκa-ντοματινια -ροδι-μπόλικο κουκουνάρι με σαλτσα βινεγκρετ και φετες ψιλες παρμεζάνας.Δεν ξερω αν σε κάλυψα ισως δοθουν και αλλες προτασεις
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 28, 2007, 15:54:43 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Φαίη καλωσόρισες!
σχετικά με την απορία σου για την σπανακόπιτα δεν βρίσκω το λόγο να μην μπορεί να γίνει με κανταίφι.
Τώρα για την κρεμώδη γέμιση, είχα φτιάξει προ ημερών ένα φαί με σπανάκι γαρίδες και μπεσαμέλ.Το σπανάκι ήταν βάση και μου φαινόταν πολύ στεγνό και το έδεσα με λίγες κουταλιές μπεσαμέλ και έτσι απέκτησε συνοχή και έγινε αρκετά κρεμώδες.Πιστεύω οτι θα γίνει εξίσου κρεμώδες αν το σωτάρεις καλά να φύγουν τα υγρα του και να το δέσεις με κρέμα γάλακτος δουλεύοντας το αρκετά στο τηγάνι.
Πρόσθεσε μοσχοκάρυδο και λίγη παρμεζάνα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 28, 2007, 15:56:11 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Η κουκουναροσαλάτα που ξέρω και νομίζω ότι είναι αυτή που ζητάς μοιάζει σαν μελιτζανοσαλάτα. Σου γράφω τη συνταγή της Βέφας. Γράψε αποτελέσματα.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΑΛΑΤΑ

# 1 κούπα κουκουνάρια
# 1 κιλό μελιτζάνες
# 1/4 κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι άσπρο
# 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
# 1/4 κούπας λάδι
# 1/4 κούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού
# ψιλοκομένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Αλέστε τα κουκουνάρια στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν λεπτή πάστα. Πλύντε τις μελιτζάνες και σκουπίστε τις. Ψήστε τις στα κάρβουνα ή στο γκριλ, γυρίζοντάς τις να ψηθούν απ' όλες τις πλευρές. Για να πάρουν ωραίο άρωμα, αφήστε τη φλούδα τους να καεί λίγο. Βρέξτε τις με κρύο νερό και καθαρίστε τις αμέσως, γιατί, αν σταθούν με τη φλούδα θα μαυρίσουν. Βάλτε τις σε τρυπητό κι αφήστε τις να στραγγίσουν λίγο. Με κοφτερό μαχαίρι χωρίστε τις κάθετα σε κομμάτια, για να κοπούν οι μακριές ίνες τους. Βάλτε τις στο μπολ του μίξερ ή του πολυμίξερ με το σκόρδο, το αλάτι και τ' αλεσμένα κουκουνάρια. Χτυπήστε το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνοντας το λάδι στην αρχή σταγόνα, σταγόνα κι ύστερα με λεπτή συνεχή ροή, ώσπου να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε ξύδι ή χυμό λεμονιού, όσο θέλετε, σύμφωνα με το γούστο σας. Αδειάστε την κουκουναροσαλάτα σ' ένα μπολ και φυλάξτε την καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το σκόρδο με 2 κουταλιές λιωμένο κρεμμύδι.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 28, 2007, 15:58:13 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 28, 2007, 16:55:59 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
σας ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.
την κουκουναροσαλατα θα την φτιαξω καποια στιγμη.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω