Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 07, 2024, 07:10:30 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Μπαρμπούνια
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Μπαρμπούνια (Αναγνώστηκε 10211 φορές)
«
στις:
Οκτώβριος 10, 2007, 07:38:49 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Μπαρμπούνια
Εκτός από τηγανητά πώς αλλιώς μπορούμε να τα φτιάξουμε τα μπαρμπουνάκια μας;
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Οκτώβριος 10, 2007, 08:41:06 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Μπαρμπούνια
Εγώ αν τα μπαρμπούνια μου είναι μεγάλα τα ψήνω στη σχάρα ή στο μαντέμι και σας πληροφορώ οτί τα προτιμώ έτσι παρά τα τηγανιτά.
Μια φορά ενώ ήμουν σε δίατα καλή ώρα μου έφεραν κάτι μπαρμπουνάκια μικρά και αποπειράθηκα να τα κάνω ψητά και εκτός οτι μου διαλύθηκαν κα δεν μπορούσα να τα γυρίσω, στέγνωσαν τελείως.
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Οκτώβριος 10, 2007, 09:08:29 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Απ: Μπαρμπούνια
Λια μου εγω τα μπαρμπουνια οταν τα κανω στο φούρνο ,τα φτιάχνω ως ακολούθως μου το ειχε πει ενας ψαράς:
Mαρινάρης τα μπαρμπούνια με λάδι και δενδρολίβανο(μια και σου αρέσει)και τ'αφήνης για 1/2 ώρα εκτος ψυγείου.
Ωστόσο φτιάχνης μια γέμιση απο ντομάτα φρέσκια και πράσο κομμένο σε ροδέλες ψιλές ,τα οποία τα περνάς απο αντικολητικό τηγάνι γα να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν για 5' λεπτα.
Βγάζης τα μπαρμπούνια απο τη μαρινάτα και γεμίζης τις κοιλιές τους με τη γέμιση και στερεώνης με οδοντογλυφίδα,τα ψήνης στη σχάρα για 10' γυρνόντας τα προσεκτικά
Μια άλλη εκδοχή που θυμήθηκα που μου ειχαν πη (σαν ψαροφάγος που ειμαι) ειναι να τα ψήσω πανω σε κλαδάκια μάραθου και απο πάνω απο τα ψάρια να βάλω φέτες πορτοκαλιού.Νομίζω και ετσι θαναι νόστιμα.
Και άλλη μια συνταγή που είχα διαβάση κάπου(δεν θυμάμαι που) ήταν να τα ψήσω με μια σάλτσα απο φρέσκια ντομάτα,κρασί,κρεμμύδι-πιπεριά καυτερή ή με λιγο ταμπάσκο,και ψιλοκομμένο καροτάκι(εννοείτε η σάλτσα ναχη μισοψηθή πριν τη ρίξουμε στο ταψι με τα ψάρια).
Οπως και να τα φτιάξης καλοφάγωτα!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Οκτώβριος 10, 2007, 10:08:07 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μπαρμπούνια
α καλααα τωρα ειδα το θεμα.
πηρα την πρωτοβουλια να σου απαντησω λια μου στο τι θα φαμε σημερα χωρις να ξερω οτι εβαλες θεμα χαχαχαχα
τα μεγαλααα πνευματα συναντιονται που λενε
αν θες ριξε εκει μια ματια και για περισσοτερες λεπτομερειες μπορω να ρωτησω.
φιλακια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #4
«
στις:
Οκτώβριος 10, 2007, 20:36:01 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Μπαρμπούνια
Ξέρετε ότι τα μπαρμπούνια γίνονται και παστά όπως ο γαύρος και η σαρδέλα. Στη Μυτιλήνη μου το έμαθαν. Για την ακρίβεια παστώνουν οτιδήποτε εποχής υπάρχει. Πάντως άλλη μια συνταγή είναι μπαρμπούνια σαβόρο (ξύδι, δεντρολίβανο κ.λπ.). Προσωπικά τα προτιμώ μόνο τηγανητά. Αν, λέμε αν, περισσέψουν τηγανισμένα ήδη, τα γυρνάμε σαβόρο για να αλλάξουν και να μην είναι παγωμένα τηγανητά.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Οκτώβριος 10, 2007, 20:44:49 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Μπαρμπούνια
Λοιπόν τα μπαρμπουνάκια μου τα έκανα ως εξής:
Αλάτισα, λάδωσα ελαφρά και τα έψησα στη μαντεμένια γκριλιέρα και έγιναν νοστιμότατα, πράγμα που δεν το περίμενα. Δεν τα είχα φτιάξει έτσι ποτέ. Κάποτε τα είχα ψήσει στο γκριλ της ηλεκτρικής και ήταν το λιγότερο απαίσια. Θα το καθιερώσω για μένα και για όσο κρατά η δίαιτα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Οκτώβριος 13, 2007, 20:15:02 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μπαρμπούνια
Οταν είναι μικρά και κινδυνεύουν να διαλυθούν στο ψήσιμο, τους φοράμε γιλέκο! Λαδώνουμε, αλατίζουμε και τυλίγουμε κάθε μπαρμπουνάκι με 1 αμπελόφυλλο (ζεματισμένο ελαφρά), και τα ψήνουμε κανονικά στη σχάρα. Δεν στεγνώνει και δεν διαλύεται το ψαράκι, και το αμπελόφυλλο αφήνει πολύ ωραία γεύση.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #7
«
στις:
Οκτώβριος 13, 2007, 20:24:40 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Μπαρμπούνια
Ναι, σίγουρα με το αμπελόφυλλο- όταν υπάρχει- θα είναι ιδιαίτερα εύγευστο.
Έτσι κάνω κάποιες φορές και τις σαρδέλες ψητές και είναι πολύ νόστιμες!
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Οκτώβριος 14, 2007, 00:30:21 πμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μπαρμπούνια
Παράθεση από: arhontia στις Οκτώβριος 13, 2007, 20:15:02 μμ
Οταν είναι μικρά και κινδυνεύουν να διαλυθούν στο ψήσιμο, τους φοράμε γιλέκο! Λαδώνουμε, αλατίζουμε και τυλίγουμε κάθε μπαρμπουνάκι με 1 αμπελόφυλλο ...
Τι να πω .. τόσα χρόνια σε νησί και φανατικός μπαρμπουνοφαγάς, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο
Θα δοκιμαστεί σήμερα κιόλας (ευτυχώς έχουμε αμπελόφυλλα στη κατάψυξη .. αν και τα μπαρμπούνια που έχω δεν είναι μικρά, θα κάνω 2-3 για να δοκιμάσω τη γεύση τους)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...