GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 06, 2024, 22:12:03 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μπαρμπούνια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μπαρμπούνια  (Αναγνώστηκε 10210 φορές)
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 07:38:49 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Εκτός από τηγανητά πώς αλλιώς μπορούμε να τα φτιάξουμε τα μπαρμπουνάκια μας;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 08:41:06 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Εγώ αν τα μπαρμπούνια μου είναι μεγάλα τα ψήνω στη σχάρα ή στο μαντέμι και σας πληροφορώ οτί τα προτιμώ έτσι παρά τα τηγανιτά.
Μια φορά ενώ ήμουν σε  δίατα καλή ώρα μου έφεραν κάτι μπαρμπουνάκια μικρά και αποπειράθηκα να τα κάνω ψητά και εκτός οτι μου διαλύθηκαν κα δεν μπορούσα να τα γυρίσω, στέγνωσαν τελείως.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 09:08:29 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Λια μου εγω τα μπαρμπουνια οταν τα κανω στο φούρνο ,τα φτιάχνω ως ακολούθως μου το ειχε πει ενας ψαράς:
Mαρινάρης τα μπαρμπούνια με λάδι και δενδρολίβανο(μια και σου αρέσει)και τ'αφήνης για 1/2 ώρα εκτος ψυγείου.
Ωστόσο φτιάχνης μια γέμιση απο ντομάτα φρέσκια και πράσο κομμένο σε ροδέλες ψιλές ,τα οποία τα περνάς απο αντικολητικό τηγάνι γα να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν για 5' λεπτα.
Βγάζης τα μπαρμπούνια απο τη μαρινάτα και γεμίζης τις κοιλιές τους με τη γέμιση και στερεώνης με οδοντογλυφίδα,τα ψήνης στη σχάρα για 10' γυρνόντας τα προσεκτικά
Μια άλλη εκδοχή που θυμήθηκα που μου ειχαν πη (σαν ψαροφάγος που ειμαι) ειναι να τα ψήσω πανω σε κλαδάκια μάραθου και απο πάνω απο τα ψάρια να βάλω φέτες πορτοκαλιού.Νομίζω και ετσι θαναι νόστιμα.
Και άλλη μια συνταγή που είχα διαβάση κάπου(δεν θυμάμαι που) ήταν να τα ψήσω με μια σάλτσα απο φρέσκια ντομάτα,κρασί,κρεμμύδι-πιπεριά καυτερή ή με λιγο ταμπάσκο,και ψιλοκομμένο καροτάκι(εννοείτε η σάλτσα ναχη μισοψηθή πριν τη ρίξουμε στο ταψι με τα ψάρια).
Οπως και να τα φτιάξης καλοφάγωτα!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 10:08:07 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
α καλααα τωρα ειδα το θεμα.
πηρα την πρωτοβουλια να σου απαντησω λια μου στο τι θα φαμε σημερα χωρις να ξερω οτι εβαλες θεμα χαχαχαχα
τα μεγαλααα πνευματα συναντιονται που λενε  Κλείσιμο ματιού
αν θες ριξε εκει μια ματια και για περισσοτερες λεπτομερειες μπορω να ρωτησω.
φιλακια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 20:36:01 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Ξέρετε ότι τα μπαρμπούνια γίνονται και παστά όπως ο γαύρος και η σαρδέλα. Στη Μυτιλήνη μου το έμαθαν. Για την ακρίβεια παστώνουν οτιδήποτε εποχής υπάρχει. Πάντως άλλη μια συνταγή είναι μπαρμπούνια σαβόρο (ξύδι, δεντρολίβανο κ.λπ.). Προσωπικά τα προτιμώ μόνο τηγανητά. Αν, λέμε αν, περισσέψουν τηγανισμένα ήδη, τα γυρνάμε σαβόρο για να αλλάξουν και να μην είναι παγωμένα τηγανητά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 20:44:49 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Λοιπόν τα μπαρμπουνάκια μου τα έκανα ως εξής:
Αλάτισα, λάδωσα ελαφρά και τα έψησα στη μαντεμένια γκριλιέρα και έγιναν νοστιμότατα, πράγμα που δεν το περίμενα. Δεν τα είχα φτιάξει έτσι ποτέ. Κάποτε τα είχα ψήσει στο γκριλ της ηλεκτρικής και ήταν το λιγότερο απαίσια. Θα το καθιερώσω για μένα και για όσο κρατά η δίαιτα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 13, 2007, 20:15:02 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Οταν είναι μικρά και κινδυνεύουν να διαλυθούν στο ψήσιμο, τους φοράμε γιλέκο! Λαδώνουμε, αλατίζουμε και τυλίγουμε κάθε μπαρμπουνάκι με 1 αμπελόφυλλο (ζεματισμένο ελαφρά), και τα ψήνουμε κανονικά στη σχάρα. Δεν στεγνώνει και δεν διαλύεται το ψαράκι, και το αμπελόφυλλο αφήνει πολύ ωραία γεύση.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 13, 2007, 20:24:40 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Ναι, σίγουρα με το αμπελόφυλλο- όταν υπάρχει- θα είναι ιδιαίτερα εύγευστο.
 Έτσι κάνω κάποιες φορές και τις σαρδέλες ψητές και είναι πολύ νόστιμες!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 14, 2007, 00:30:21 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Οταν είναι μικρά και κινδυνεύουν να διαλυθούν στο ψήσιμο, τους φοράμε γιλέκο! Λαδώνουμε, αλατίζουμε και τυλίγουμε κάθε μπαρμπουνάκι με 1 αμπελόφυλλο ...

Τι να πω .. τόσα χρόνια σε νησί και φανατικός μπαρμπουνοφαγάς, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο
Θα δοκιμαστεί σήμερα κιόλας (ευτυχώς έχουμε αμπελόφυλλα στη κατάψυξη .. αν και τα μπαρμπούνια που έχω δεν είναι μικρά, θα κάνω 2-3 για να δοκιμάσω τη γεύση τους)
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Γλώσσα
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω