GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 04:21:00 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Ψαράκι για τον μικρό αλλά πώς?
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ψαράκι για τον μικρό αλλά πώς?  (Αναγνώστηκε 10037 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 16:15:17 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μαργαρίτα μου αν τα λαχανικά σου δε βγάζουν νεράκι και επειδή θέλουν και περισσότερη ώρα απ το ψάρι να ψηθούν κι εν τω μεταξύ το ψάρι μπορεί να στεγνώσειπρόσθεσε λίγο νεράκι και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο . Το ξεσκεπάζεις στο τέλος για να ροδίσει,

Επίσης μπορείς να ψήσεις το ψαράκι κατευθείαν μέσα στο αλουμινόχαρτο με λίγο λαδάκι, λεμονακι, ριγανίτσα, αλατοπίπερο. Γίνεται ζουμερό και νόστιμο.

Άλλος τρόπος για ολόκληρο μεγάλο ψάρι που μπορείτε να φάτε κι εσείς -καλά όχι εσύ- Χαμόγελο μπορείς να το τυλίξεις σε λαδόκολλα αφού το αλατοπιπερώσεις και λαδώσεις ελαφρά, το τυλίγεις όπως το γκιούλμπασι το ψήνεις, το καθαρίζεις το βάζεις σε πιατελίτσα και περιχύνεις με χτυπημένο λαδολέμονο αλατοπίπερο, ριγανίτσα, το αφήνει λίγο να "τραβήξει" και σερβίρεις.

Και ένας ακόμη τρόπος: Απλώνεις στο ταψί πατατούλες σε λεπτές φέτες, στρώνεις από πάνω το ψάρι -οποιοδήποτε ψάρι-, καλύπτεις μς φέτες τομάτας  και περιχύνεις με χτυπημένο λάδι, λεμόνι, ρίγανη, πιπεράκι, αλατάκι. Ψήνεις. Γίνεται πεντανόστιμο και τα παιδιά το λατρεύουν.

Ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 01, 2009, 16:54:00 μμ από Faye » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #16
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 16:35:56 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Βρε παιδιά μιά και μιλάμε για ψαράκι μήπως ξέρει κανείς πως γίνεται μεγάλο ψάρι ψητό -τώρα σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο δεν είμαι σίγουρη-, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν το καθαρίζουν από τα λέπια το ψήνουν έτσι και όταν βγάζουν το περιτύλιγμα βγαίνουν μαζί και τα λέπια και μένει καθαρό το ψάρι.
Γίνεται πολύ καλό, το έφτιαχνε έτσι ο μπαμπάς μου αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τον τρόπο. Αναποφασιστικότητα

Αρχηγέ καμμιά ιδέα; Κλείσιμο ματιού (σαν ψαράς κάτι θα ξέρεις εσύ) Χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #17
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 16:42:37 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ευχαριστω φαιη για τις προτασεις η αληθεια ειναι οτι θα μαθω αλλάααα δε θα φαω  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

να βοηθησω και εγω λιγο για δες τις τσιπουρες στο αλατι τις sgr
εκτος και αν λεγοντας μεγαλο ψαρι εννοεις κατι αλλο οποτε και λεω χαζομαρα  Γλώσσα

εχω δει σε εκπομπες οτι με αυτον τον τροπο το ψαρι δε θελει καθαρισμα και φευγουν τα λεπια μαζι με το αλατι.. Έκπληξη
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 01, 2009, 16:44:15 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #18
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 17:02:52 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Ναι βρε Μαργαριτούλα τώρα που το είδα θυμήθηκα και το χοντρό αλάτι. Ο μπαμπάς μου έλεγε ότι φυλακίζει τους χυμούς και γίνεται ζουμερό το ψάρι, θα το δοκιμάσω γιατί μου το ζητάνε και δεν ξέρω να το φτιάξω. Τώρα απ ότι θυμάμαι το φτιάχναμε και με μεγαλύτερα ψάρια 2 κιλών και παραπάνω. Θυμάμαι καλοκαίρια στο χωριό που ψάρευαν το έπλεναν στη θάλασσα με θαλασσινό νερό και το έψηναν έτσι.

Εγώ Μαργαρίτα μου τα έτρφγα τα ψαράκια αλλά κινδύνεψα να πνιγώ 3 φορές από κόκκαλο (τη μία από φιλεταρισμένο ψάρι)  και τα φοβήθηκα Στριφογύρισμα ματιών
Αυτά που δε δοκιμάζω είναι τα οστρακοειδή stop
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #19
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 19:27:42 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μαργαριτα δοκίμασε να του φτιάξεις σουπίτσα με μία τριμμένη ντοματούλα μέσα και λίγο κρεμμυδάκι αν θέλεις πολύ ψιλοκομμένο (χωρίς λαχανικά) και να βράσεις στο ζουμάκι ρύζι ή πεπονάκι, σουσαμάκι κλπ. Το ψαράκι ρίξτο σε μικρά κομματάκια μέσα στο πιάτο του. Εμένα ο δικός μου την προτιμάει έτσι την ψαρόσουπα.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #20
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2009, 10:39:54 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
και αυτη ιδεα πολυ καλη βαγγο!θα την κανω γιατι ειναι και αυτος του  ζυμαρικου!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #21
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2009, 20:57:21 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
θα την κανω γιατι ειναι και αυτος του  ζυμαρικου!

Ειχαν να μοιάσουν τα παιδιά!  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω