GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 08, 2024, 19:23:19 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Μουσική
| | |-+  Η δύναμη του μουσικού πεντάγραμμου!!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Η δύναμη του μουσικού πεντάγραμμου!!!  (Αναγνώστηκε 2716 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 13:26:45 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Είναι καταπληκτικό παρακολουθήστε το με δυνατά την ένταση Κλείσιμο ματιού

<a href="https://www.youtube.com/v/ne6tB2KiZuk" target="_blank">https://www.youtube.com/v/ne6tB2KiZuk</a>
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 01, 2009, 17:38:43 μμ από mariazouganeli » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 13:36:04 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Αυτό θα έπρεπε να το βάλω στην κατηγορία χορού όμως δημιουργούν τέτοιο ρυθμό με τα πόδια τους που είναι φανταστικό Έκπληξη

<a href="https://www.youtube.com/v/B718RsboGEI" target="_blank">https://www.youtube.com/v/B718RsboGEI</a>
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 15:33:34 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
πωωωωωω κι εγω βαριεμαι να σηκωσω τα ποδια μου να παω να πιω νερο ωρες ωρες!! Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2009, 15:15:13 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, οι όπερες -ειδικά του Βέρντι!- κάνουν καλό στην καρδιά, χαμηλώνουν την πίεση του αίματος και βοηθούν στην αποκατάσταση ασθενών με εγκεφαλικά και εμφράγματα. Η μουσική ήδη αξιοποιείται σε αρκετά νοσοκομεία, καθώς αποτελεί μια εύκολη και φθηνή μέθοδο, που βοηθά τόσο το σώμα όσο και την ψυχική διάθεση των ασθενών, αλλά η νέα έρευνα, σύμφωνα με το BBC, έκανε ένα βήμα παραπέρα και διαπίστωσε ότι ορισμένα συγκεκριμένα είδη μουσικής έχουν ευεργετική επίδραση σε συγκεκριμένες ασθένειες.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Παβίας, υπό τον δρα Λουτσιάνο Μπερνάρντι, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Circulation» (Κυκλοφορία) της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Οι εθελοντές της νέας έρευνας, φορώντας ακουστικά και όντας συνδεμένοι σε διάφορα όργανα μέτρησης, άκουσαν διάφορα κομμάτια κλασικής μουσικής (από την «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν, από τις όπερες «Τουραντό», «Ναμπούκο» και «Τραβιάτα», μια καντάτα του Μπαχ κ.α.). Επιβεβαιώθηκε ότι η μουσική που έχει γρήγορο ρυθμό, αυξάνει τον ρυθμό της αναπνοής, τους κτύπους της καρδιάς και την πίεση του αίματος, ενώ η μουσική με πιο αργό ρυθμό έχει τις αντίστροφες επιδράσεις.


Όπως παρατηρήθηκε, κάθε μουσικό κρεσέντο, δηλαδή η σταδιακή ενίσχυση της έντασης της μουσικής, διέγειρε το σώμα των εθελοντών και οδηγούσε σε σμίκρυνση των αιμοφόρων αγγείων, αύξηση της πίεσης του αίματος και των κτύπων της καρδιάς, καθώς και πιο γρήγορη αναπνοή. Όταν αντίθετα έπεφτε η ένταση της μουσικής, τα αγγεία διευρύνονταν, το σώμα χαλάρωνε, η καρδιά χτυπούσε πιο αργά και η αναπνοή γινόταν πιο αργή. Οι ερευνητές δοκίμασαν διάφορους συνδυασμούς μουσικών κομματιών και σιωπής στους εθελοντές και βρήκαν τελικά κομμάτια, κυρίως από όπερες, όπου εναλλάσσονται ο γρήγορος και ο αργός ρυθμός, και τα οποία φαίνεται να είναι τα καλύτερα, όσον αφορά στις θετικές επιδράσεις στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Ειδικά, οι άριες του Βέρντι, που συχνά χρησιμοποιούν μουσικές «φράσεις» διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, φαίνεται να συγχρονίζονται τέλεια με το φυσικό καρδιαγγειακό ρυθμό του σώματος.

Εκπρόσωπος της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Music in Hospitals» (Μουσική στα Νοσοκομεία), η οποία εδώ και χρόνια παρέχει ζωντανή μουσική σε νοσοκομεία, άσυλα και γηροκομεία, δήλωσε ότι, σύμφωνα με την εμπειρία της οργάνωσης, «η δύναμη της μουσικής είναι απίστευτη. Έχουμε δει τεράστια οφέλη σε ανθρώπους που είχαν εγκεφαλικά επεισόδια ή εμφράγματα. Η μουσική έχει ολιστική επίδραση. Υπάρχουν ασθενείς από εγκεφαλικά, που ήσαν παράλυτοι και ξαφνικά μπορούν πάλι να κινηθούν σε συγχρονισμό με την μουσική που ακούνε». Τόνισε όμως, ότι οι μουσικές προτιμήσεις των ατόμων διαφέρουν σημαντικά, γι’ αυτό είναι σημαντικό οι ασθενείς να ακούνε κομμάτια που μπορούν να εκτιμήσουν.

Πηγή: https://blogs.sch.gr/eylignou/archives/2561
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 04, 2009, 15:30:05 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Η μουσική δεν έχει σύνορα

Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε τα λόγια, αλλά αν αφεθούμε στο ρυθμό και τη μελωδία, όποια γλώσσα κι αν μιλάμε, η μουσική μπορεί να μας αγγίξει. Από το 2004 η ΕΕ αναδεικνύει τη δύναμη της μουσικής με τα European Border Breakers Award English (EBBA).

Η μουσική είναι συνυφασμένη με τη ζωή μας: το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης ακούει καθημερινά μουσική, ενώ ο κλάδος απασχολεί 600.000 άτομα. Η ΕΕ στηρίζει τη μουσική βιομηχανία και τους καλλιτέχνες συμμετέχοντας στη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών συναυλιών και εκδηλώσεων για την προώθηση της ευρωπαϊκής μουσικής English σε όλο τον κόσμο.

Με τα βραβεία EBBA, η ευρωπαϊκή μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο του MIDEM English , της σημαντικότερης ετήσιας εκδήλωσης της μουσικής βιομηχανίας. Σ’αυτή την παγκόσμια μουσική αγορά συναντώνται στις Κάννες επαγγελματίες της ηχογράφησης και έκδοσης δίσκων, της ψηφιακής τεχνολογίας και άλλων τομέων της μουσικής βιομηχανίας, πραγματοποιούν επαφές και ανακαλύπτουν ταλέντα.

Πηγή ec.europa.eu
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω