Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 26, 2024, 22:08:11 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Κρεατικά
Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης (Αναγνώστηκε 6250 φορές)
«
στις:
Οκτώβριος 20, 2007, 03:04:09 πμ »
KATE
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007
Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης
1,5 κιλό κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια (μεσαία) περασμένα στον τρίφτη
400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά τις σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γρ. βούτυρο
2 σφηνάκια cognac
2 μοσχοκάρφα
βασιλικό
1 τσίμπημα της σκόνης σαφρανιού
αλάτι
πιπέρι
____________________________
1.Κόψτε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες και τοποθετήστε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα φλυτζάνι νερό.
2.Μόλις πάρει βάση κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου μισή ώρα.
3. Προσθέστε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τα γαρίφαλα και το βούτυρο και βράστε για μια άλλη μισή ώρα.
Περίπου στη μέση του μαγειρέματος, προσθέστε το κονιάκ και το σαφράν, και σιγοβράστε, έως ότου το κοτόπουλο γίνει τρυφερό.
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2007, 11:43:55 πμ από admin
»
Καταγράφηκε
https://aesthetebykate.blogspot.com/
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...