GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 22:08:11 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης  (Αναγνώστηκε 6250 φορές)
« στις: Οκτώβριος 20, 2007, 03:04:09 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
1,5 κιλό κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια (μεσαία) περασμένα στον τρίφτη
400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά τις σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γρ. βούτυρο 
2 σφηνάκια cognac
2  μοσχοκάρφα
βασιλικό
1 τσίμπημα της σκόνης σαφρανιού
αλάτι
πιπέρι

____________________________


1.Κόψτε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες και τοποθετήστε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα φλυτζάνι νερό.

2.Μόλις πάρει βάση κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου μισή ώρα.

3. Προσθέστε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τα γαρίφαλα και το βούτυρο και βράστε για μια άλλη μισή ώρα.
Περίπου στη μέση του μαγειρέματος, προσθέστε το κονιάκ και το σαφράν, και σιγοβράστε, έως ότου το κοτόπουλο γίνει τρυφερό.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2007, 11:43:55 πμ από admin » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω