GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 13:15:39 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Σως τσενταρ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σως τσενταρ  (Αναγνώστηκε 22037 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 12:51:50 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αυτή η παχύρευστη σως με τσένταρ που μπαίνει επάνω σε τηγανητές πατάτες ή νατσος μου αρέσει πολύ. Πως θα μπορούσα να τη φτιάξω?
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 12:55:49 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Eγώ θα έφτιαχνα μια μικρή ποσότητα μπεσαμέλ (χωρίς αυγό) και θα έριχνα μέσα κάνα δυο κούπες τριμμένο τσένταρ! Κακία Κακία
Αλλά μάλλον περίμενε να σου πει καμιά καλύτερη μαγείρισσα από εμένα Σαρκασμός
edit: & εγώ τη λατρεύω αυτή τη σαλτσούλα παρεμπιπτόντως! Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 13:27:18 μμ »
Kitty Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 402
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
εγω παλι θα ελεγα απλως να βαλεις ενα χοντρο κομματι τσενταρ σε ενα τεφαλ κατσαρολακι και να το αφησεις να λιωσει σε χαμηλη θερμοκρασια και να περιχυσεις τις πατατες. teeny
Καταγράφηκε
Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου.
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 13:35:59 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Ναι αλλά μετά δε θα σταθεροποιηθεί;;; δεν ξέρω...Εγώ θα έλεγα στο αντικολλητικό να αραίωνες το τυρί με γάλα ή κρέμα γάλακτος...
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 13:39:24 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω παλι θα ελεγα απλως να βαλεις ενα χοντρο κομματι τσενταρ σε ενα τεφαλ κατσαρολακι και να το αφησεις να λιωσει σε χαμηλη θερμοκρασια και να περιχυσεις τις πατατες. teeny

Το έκανα αλλά πριν προλάβω να το ρίξω επάνω από τις πατάτες έγινε σαν τούβλο... Σαρκασμός
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 13:48:07 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σε λίγη κρέμα γάλακτος που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι αν λιώσεις τριμμένο τσένταρ? Έτσι κάνω τις σάλτσες τυριών που συνοδεύουν το ψητό κρέας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 13:51:27 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Για ρίξε μια ματιά στο βιντεάκι.
Μάλλον είναι αυτό που λέει η Ράνια.

https://video.about.com/cheese/Cheddar-Cheese-Sauce.htm
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 14:01:52 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Μπράβο Ράνια up!! Σύμφωνα με το βιντέακι το πέτυχες!!!
 Μόνο που απ' ό,τι είδα βγαίνει πολύ ανοιχτόχρωμο, αλλά νομίζω αυτό διορθώνεται...(με λίγο κρόκο Κοζάνης ας πούμε?Απορία) Ντροπή
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 14:14:25 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αχ βρε παιδια κατι αλλο ειναι..και εγω το ειχα επιχειρησει παλιοτερα και δεν τρωγοταν οποτε εγκατεληψα.
Eγω θεωρω οτι ή με κατι το αραιωνουν ή ειναι και αλλα τυρια μεσα ή ειναι σε διαφορετικη μορφη το τσενταρ που εχουν. πχ.Στα Fridays  εχω παρατηρησει οτι αλλο ειναι το τσενταρ στις πατατες και αλλο στα χαμπουργκερς..αλλη υφη εντελως..
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 16:00:35 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Λοιπόν κορίτσια να πω ότι οι σως τσένταρ δεν είναι μία υπάρχουν παραλαγές όπως λέει η Μαργαρίτα και συνοδεύουν αναλόγως πατάτες, κρέας, θαλασσινά κ.λ.π
Το χρώμα το πετυχαίνουν προσθέτοντας μουστάρδα, κέτσαπ, τσίλι και ανάλογα την περίπτωση διάφορα μυρωδικά πάπρικα κόλιανδρο κ.λ.π
Επίσης δεν χρησιμοποιούν μόνο ρσένταρ αλλά σε συνδυασμό με έμμενταλ ή ρεγκάτο ή ροκφόρ.
Σως τσένταρ φτιάχναμε στην πιτσαρία ποτ δούλευα παλιά, τη χρησιμοποιούσαμε για ζυμαρικά και είχε ως εξείς:
Ζεσταίνεις βούτυρο σ ένα κατσαρολάκι και βάζεις μέσα 1 σκελίδα σκόρδο το οποίο το αφήνεις λίγο να βγάλει τη γεύση του και το πετάς.
Προσθέτεις άσπρο κρασί αφήνεις να εξατμιστεί το οινόπνευμα και σβήνεις.
Προσθέτεις τα τυριά τριμένα τσένταρ και το 1.3 της ποσότητάς του ρεγκάτο βάζαμε εμείς.
Ανακατεύεις καλά να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα και εμείς προσθέταμε και ένα μείγμα μπαχαρικών το οποίο δυστυχώς δεν ξέρω να σας πω τι ήταν γιατί στη συσκευασία του δεν αναγράφονταν υλικά (καταλαβαίνετε τους λόγους)
Τη διατηρούσαμε ζεστή σε θερμοθάλαμο μέχρι το σερβίρισμα αν και το κρασί δεν την αφήνει να πήξει.

Βρήκα και αυτό αν βοηθάει σε κάτι: https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13787&subid=2&tag=10320&pubid=850288
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #10
« στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 13:46:16 μμ »
froggela Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Kαλησπέρα!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί πώς θα μπορούσα να φτιάξω αυτή την τύπου σώς με τσένταρ για τηγανιτές πατάτες;
Ευχαριστώ!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 14:02:38 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δες λιγο εδώ
Θα μεταφερω το ερωτημα σου στο παραπανω θεμα για εχουμε συγκεντρωμενες τις απαντησεις
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #12
« στις: Φεβρουάριος 10, 2010, 18:42:36 μμ »
froggela Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Kαλησπέρα!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί πώς θα μπορούσα να φτιάξω αυτή την τύπου σώς με τσένταρ για τηγανιτές πατάτες;
Ευχαριστώ!
Σας ευχαριστώ που με διαφωτίσατε!!!Θα τα δοκιμάσω όλα!!! up
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω