Λοιπόν κορίτσια να πω ότι οι σως τσένταρ δεν είναι μία υπάρχουν παραλαγές όπως λέει η Μαργαρίτα και συνοδεύουν αναλόγως πατάτες, κρέας, θαλασσινά κ.λ.π
Το χρώμα το πετυχαίνουν προσθέτοντας μουστάρδα, κέτσαπ, τσίλι και ανάλογα την περίπτωση διάφορα μυρωδικά πάπρικα κόλιανδρο κ.λ.π
Επίσης δεν χρησιμοποιούν μόνο ρσένταρ αλλά σε συνδυασμό με έμμενταλ ή ρεγκάτο ή ροκφόρ.
Σως τσένταρ φτιάχναμε στην πιτσαρία ποτ δούλευα παλιά, τη χρησιμοποιούσαμε για ζυμαρικά και είχε ως εξείς:
Ζεσταίνεις βούτυρο σ ένα κατσαρολάκι και βάζεις μέσα 1 σκελίδα σκόρδο το οποίο το αφήνεις λίγο να βγάλει τη γεύση του και το πετάς.
Προσθέτεις άσπρο κρασί αφήνεις να εξατμιστεί το οινόπνευμα και σβήνεις.
Προσθέτεις τα τυριά τριμένα τσένταρ και το 1.3 της ποσότητάς του ρεγκάτο βάζαμε εμείς.
Ανακατεύεις καλά να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα και εμείς προσθέταμε και ένα μείγμα μπαχαρικών το οποίο δυστυχώς δεν ξέρω να σας πω τι ήταν γιατί στη συσκευασία του δεν αναγράφονταν υλικά (καταλαβαίνετε τους λόγους)
Τη διατηρούσαμε ζεστή σε θερμοθάλαμο μέχρι το σερβίρισμα αν και το κρασί δεν την αφήνει να πήξει.
Βρήκα και αυτό αν βοηθάει σε κάτι:
https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13787&subid=2&tag=10320&pubid=850288