GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 10:50:41 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Women΄s Section
| | |-+  Περιποίηση και ομορφιά
| | | |-+  Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες!!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες!!!  (Αναγνώστηκε 1571 φορές)
« στις: Οκτώβριος 19, 2009, 21:54:03 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ


Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες όσες γυναίκες τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πιθανό να έχουν λιγότερες ρυτίδες και να δείχνουν νεότερες.

Οι ρυτίδες και η χαλάρωση του δέρματος πρωτοεμφανίζονται από την ηλικία των 30 ετών, όταν η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται σταδιακά, γεγονός φυσιολογικό με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι ιδιαίτερα δραστικά μόρια οξυγόνου που αποτελούν την κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος ενώ έχουν σχετισθεί και με την εμφάνιση καρκίνου στο δέρμα.
Την όλη κατάσταση επιβαρύνει περισσότερο η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, η οποία είναι γνωστό ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν στον οργανισμό μας πιστεύεται ότι εμποδίζουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του σώματος.
Ωστόσο ο οργανισμός δε μπορεί να παράγει όλες τις αντιοξειδωτικές ουσίες, ούτε σε επαρκείς ποσότητες γι αυτό πρέπει να τις προμηθευτούμε από την τροφή.

Οι ουσίες με τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι οι βιταμίνες A, C, D, E και ΒΗΤΑ-Καροτίνη, αλλά και τα φλαβονοειδή.
Λαχανικά όπως το καρότο, οι πιπεριές, οι τομάτες, το λάχανο περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, το ίδιο και το πράσινο τσάι.



Για να προσλαμβάνει κανείς επαρκείς ποσότητες από τις παραπάνω βιταμίνες, πρέπει να τρώει τα τρόφιμα που τις περιέχουν:

Βιταμίνη Α :     ζωικές τροφές, γαλακτοκομικά προιόντα, συκώτι, σκουμπρί, σαρδέλα, σολωμός.

Βιταμίνη Β :     πορτοκάλια, γκέιπ-φρουτ, λεμόνια, τομάτες, μπρόκολο, σπανάκι, πιπεριές.

Βιταμίνη D :     μουρουνέλαιο, ψάρια, εμπλουτισμένα δημητριακά.

Βιταμίνη Ε :     ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, δημητριακά, πράσινα λαχανικά.

Β-Καροτίνη :    σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότα, γλυκοπατάτα.

Φλαβονοειδή : Τσάι, φράουλες, κρεμύδια, μήλα, σταφύλια,, μπανάνες, μπρόκολο, σπανάκι, πατάτες, κόκκινο κρασί.


πηγή:zougla.gr





Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω