GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 07:23:07 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Αναζήτηση συνταγής-νουγκά-nougat-μαντολάτο-χαλβαδόπιτα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αναζήτηση συνταγής-νουγκά-nougat-μαντολάτο-χαλβαδόπιτα  (Αναγνώστηκε 7554 φορές)
« στις: Οκτώβριος 19, 2009, 22:06:19 μμ »
YAMI Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 76
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
Καλησπέρα. Βρήκα σε ένα περιοδικό μια συνταγή με μια πολύ νόστιμη φωτογραφία, happy ονομαζόμενη ΝΟΥΓΚΑ. Τώρα, νούγκα έλεγε, νουγκά έλεγε, άγνωστο. Το πρόβλημα είναι οτι λεει κατι κουλά του στυλ "στους 138 βαθμούς ρίχνετε το αυτό και όταν παει 145 βαθμούς ρίχνετε το άλλο". Ξέρει κανένας τους βαθμούς που ανεβάζει το κάθε νούμερο στο μάτι της κουζίνας; Απορία Όσο κι αν έψαξα, το μόνο που βρήκα ειναι τα ιδια νούμερα να έχουν ανεβασει τη συνταγή με διαφορετικά νούμερα. Θυμός Από τα συμφραζομενα καταλαβα ότι νουγκά-nougat-μαντολάτο και χαλβαδοπιτα ειναι πανω κάτω το ιδιο πράμα, και μου κάνει για τη συνταγή. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει να παρακάμψω το εμπόδιο των βαθμών, (το βράδυ θα βλέπω βαθμούς στον ύπνο μου, μπρρρρρ!!! wacko) ή τουλάχιστον να μου δώσει μια συνταγή για τα παραπάνω; Ευχαριστώ. Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Έχω μια λιγουρίτσα...
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 19, 2009, 22:18:20 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Yami μου για τη συνταγή ιδέα δεν έχω  Λύπη (για χαλβαδόπιτα πρόκειται;), αλλά όσο αφορά τους βαθμούς στην κουζίνα ρίξε μιά ματιά  εδώ:

https://www.elais.gr/cooking/causine-secrets/1572 μήπως σε διευκολύνει σε κάτι σχεικά με τις θερμοκρασίες φούρνου.

Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι ακριβώς σε προβληματίζει Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 19, 2009, 22:53:40 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ε ναι σε ολα αυτα τα καραμελωειδη και μαστιχωτα παιζει μεγαλο ρολο η θερμοκρασια.
Ειναι πολυ απλο θα αγορασεις ενα θερμομετρο ειδικο.
Εχει και στα vefashouse και στα cookshοp νομιζω και στην παρουσιαση.
Δεν κοστιζουν ακριβα..
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 19, 2009, 23:51:45 μμ »
YAMI Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 76
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
χμμμ...αυτό ακριβώς ήθελα να αποφύγω, να μετράω με το θερμόμετρο.  Αναποφασιστικότητα Είμαι σίγουρη οτι παλιά που δεν είχαν θερμόμετρα, κάποιος εύκολος τρόπος παρασκευής
θα υπήρχε. και τα φοβάμαι κιόλας αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου... Λύπη
Εκτός απο το κόλπο, ψάχνω και τη συνταγή των συγκεκριμένων γλυκών, να υπάρχει.
Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια happy
Καταγράφηκε
Έχω μια λιγουρίτσα...
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 20, 2009, 00:01:29 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αυτη η συνταγη πως ειναι ?Σε καραμελα?
Αν ειναι καραμελα το κολπο ειναι να ριχνεις λιγο μεσα σε ενα ποτηρι κρυο νερο και αν αυτο γινει μπαλιτσα συμπαγης τοτε ειναι ετοιμη..
Αλλα και παλι δε νομιζω οτι το μαντολατο ας πουμε που το ξερω καλα ειναι το ιδιο με τη χαλβαδοπιτα...
Αν ειχες συγκεκριμενη συνταγη μπορουσαμε να το συζητησουμε.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 20, 2009, 08:40:40 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Το γλυκάκι λέγεται νουγκάς και είναι πολύ διαδομένο στην πόλη μου (Ξάνθη) , δυστηχώς όμως δεν έχω συνταγή για να σε διευκολύνω yami.
Είναι μαστιχωτό αλλά δεν είναι καραμέλα, σαν υφή μοιάζει περισσότερο με την βανίλια (υποβρύχιο) όταν είναι στο ψυγείο. Εχει μέσα ξηρούς καρπούς κυρίως αμύγδαλο και από έξω σοκολάτα.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω