GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 18:02:44 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μοσχαράκι μάλλον με μπαλσάμι και μανιτάρια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μοσχαράκι μάλλον με μπαλσάμι και μανιτάρια  (Αναγνώστηκε 9365 φορές)
« στις: Οκτώβριος 23, 2007, 15:21:45 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπόν το καλοκαίρι έφαγα σε ένα εστιατόριο ένα πιάτο, το οποίο σίγουρα δεν μπορώ να το φτιάξω και το οποίο δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν πεινούσα καθόλου και το έφαγα όλο. Ήταν μοσχαράκι μάλλον μπον φιλέ κομμένο σε ροδέλες (όπως κόβουμε το ψαρονέφρι αλλά λίγο πιο μεγάλες) με μανιτάρια και με μια μαύρη σχεδόν σάλτσα αρκετά ρευστή σερβιρισμένο με λαχανικά στον ατμό (πατάτα, καρότο, σπαράγγι). Πιο μαλακό μοσχαράκι δεν έχω ξαναφάει ποτέ μου αλλά και πιο νόστιμο. Σίγουρα δεν ήταν μαγειρεμένο στη χύτρα. Κάποτε είχε πάρει το μάτι μου στο hungry σε σχόλιο ένα μοσχαράκι στη χύτρα με μπαλσάμι αλλά δεν το βρήσκω πια. Μήπως ξέρει κανείς συνταγή που να μοιάζει με αυτό που έφαγα?? Ηταν πολύ ακριβό πιάτο αλλά το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 23, 2007, 15:41:41 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
ΖΩΗ ,δεν εχω υπόψιν μου καποια τετοια συνταγη,αλλα εγω εχω κανη ψητο μοσχαρακι γάλακτος στη κατσαρόλα με μανιταρια και εχω περιχύση τη πιατέλα οταν το σερβίρησα με την ακόλουθη σάλτσα που ειχα στη συλλογή μου και ηταν φοβερό ,για δες το:

1 φλιτζάνι  κάποιο μοσχάτο κρασί,200 γραμμάρια γλυκιά πιπεριά,200 γρ. καυτερή πιπεριά,½ φλιτζάνι ζουμι του ψητού.
Βαζω τις πιπεριές για λιγο στο γκρίλ να αρπαξουν  και στη συνέχεια τις μαρινάρουμε 5-6 ώρες στο κρασί έως και μια νύχτα για να γλυκάνουν. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε μαζί με το ζουμί του κρέατος  και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται,και μ'αυτη τη σάλτσα περιχύνουμε το ψητό.

αυτη τη σάλτσα την χρεισιμοποιώ  σε μπριζόλες και άλλα ψητά σχάρας ,αν αντικατασήσω το ζουμί του κρεατος με λάδι στο οποιο θαχω τηγανίση τις πιπεριές αντι να τις καψαλίσω στο φούρνο,και το περιχύνω μόλις βγουν από τη φωτιά τα ψητά.

καλη επιτυχια
 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 23, 2007, 16:40:05 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Zωή  συνταγή  έχω να σου δώσω μια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό που ζητάς αλλά σχετικά με το μοσχάρι θα σου πω οτι όταν το μαγειρευω γίνεται πάντα μαλακό διότι παίρνω πάντα χτένι. και το μαγειρεύω ολόκληρο.Βέβαια δεν ξέρουν όλοι οι χασάπηδε να το βγάλουν και ίσως να
χρειαστεί να το παραγγείλεις και 1 μέρα πριν.Το σίγουρο είναι οτι άμα φας χτένι δεν θα θες να φάς τίποτε άλλο.
Σε περίπτωση που δεν βρώ χτένι και το μοσχαράκι μου φαίνεται κάπως...γκοτζίλα τότε εφαρμόζω μια συμβουλή που
είχα διαβάσει στο hungry και είναι αποτελεσματική: κόβω ακτινίδιο σε φέτες  ή το λιώνω και σκεπάζω το κρέας, το αφήνω περίπου 30 λεπτά,το ξεπλένω πολύ καλά και το μαγειρευω.
Κανω συνήθως στις γιορτές μια συνταγή με χτένι ολοκληρο και μαυροδάφνη: σωτάρω καλά το χτένι με λάδι και λίγο βούτυρο και το σβήνω με λίγο κονιάκ και μπόλικη μαυροδάφνη.Βάζω μέσα ένα ολόκληρο κρεμμύδι και κόκκους πιπεριού και αφήνω να βράσει καλά και αλατοπιπερώνω .Ξέχωριστά έχω σωτάρει μανιτάρια με λίγο βούτυρο.Βγάζω το χτένι απο την κατσαρόλα το αφήνω να κρυώσει και το κόβω σε φέτες. Περνάω απο σίτα το ζουμί της κατσαρόλας , το βάζω στη φωτιά του βάζω λίγο κονιάκ και 2 κουταλιες βαλσάμικο glaze.Ρίχνω μέσα τα μανιτάρια δένω τη σάλτσα με corn flour και ρίχνω μέσα το κρέας. Το αφήνω να πάρει μια καλή βράση και κατεβάζω.
Σερβίρω με πουρέ γλυκοπατάτας , πουρέ καρότου και πουρέ κάστανου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 23, 2007, 18:29:22 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
πολυ ενδιαφερον το θεμα μοσχαρι που ανοιξατε γιατι και εγω τον τελευταιο καιρο ψαχνω αναγκαστικα να βρω διαφορετικους τροπους μαγειρεματος του μοσχαριου για ποικιλια.οσον αφορα το μαλακον του μοσχαριου και εγω το τιπ του ακτινιδιου το κανω πολυ συχνα αγγελικη το ειχα διαβασει και εγω στο χανγκρυ παλαιοτερα.
επισης ξερω και απο τη μητερα μου και κατι αλλο.οταν θελω να φτιαξω μοσχαρισιες μπριζολες στο γκριλ της αλατοπιπερωνω απο νωρις και καμμια ωρα πριν το ψησιμο τις καλυπτω με πολτοποιημενο κρεμμυδι .οταν ειναι η ωρα το ψησιματος το αφαιρω και ψηνω κανονικα.
το αποτελεσμα ειναι και πολυ γευστικο και πολυ μαλακο.
ζωη καποια στιγμη ειχα ακουσει οτι σε καποια εστιατορια ψεκαζουν το κρεας με ενα σπρει που ειναι εντελως ανθυιγεινο βεβαια το οποιο δισπα τις ινες του μοσχαριου και κανει το κρεας πολυ μαλακο.
δεν ξερω αν αληθευει (παντως υπαρχει τετοιο σπρει μου το εχει δυστυχως επιβεβαιωσει συγγενης χασαπης...)παντως αν ειναι αληθεια προτιμω το μοσχαρακι πιο σκληρο δεν ειναι ετσι? Απορία
ετσι απλα κουβεντα να γινεται βρε παιδια........ Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 23, 2007, 19:19:27 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Ζωή,
 ως προς τη σάλτσα και το χρώμα της, θα ήθελα να πω ότι για τις σάλτσες τα εστιατόρια χρησιμοποιούν ζωμούς που βγαίνουν από το πολύωρο βράσιμο του κρέατος με πολλά κόκαλα. Στη συνέχεια ο ζωμός  με το πολύωρο βράσιμο, έρχεται και γίνεται ένα παχύρευστο και σκουρόχρωμο (σχεδόν μαύρο ) υγρό που το χρησιμοποιούν στην μαγειρική και κυρίως στις σάλτσες  που γίνονται πεντανόστιμες. Ελάχιστη ποσότητα ζωμού, μπορεί να δώσει απίστευτη γεύση στο φαγητό. Ξέρουν αυτοί τι κάνουν..... Κλείσιμο ματιού
 Στις σάλτσες χρησιμοποιούμε και κόκκινο κρασί , που και αυτό δίνει σκούρο χρώμα στις σάλτσες. Παλαιότερα υπήρχαν σε κάποιο κατάστημα, έτοιμοι ζωμοί κρέατος σε υγρή μορφή, όμως μετά τη νόσο των "τρελών αγελάδων"απαγορεύτηκαν.

Αγγελική,
για πες μου τι είναι το χτένι; Από ποιο μέρος του ζώου είναι; Πάντως η συνταγή πολύ καλή!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 23, 2007, 23:05:51 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Βρε κορίτσια, που να ψάξω να βρώ τις ορολογίες σας ?
Τι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ συνταγές ποδιού ανταλλάσετε σήμερα  Απορία
Αυτές δεν πρέπει να περνάνε έτσι.... γράψτε καλέ να μείνει κάτι, μην ψάχνουμε... κι αυτό το χτένι βρε Αγγελικούλα, τι είναι ? κάτι μαλακό να παίρνω στον μικρό ??

Α, καλά, πάω να πλύνω κανένα πιάτο ...  που λένε και κάποιοι άντρες ....


Υ.Γ. Περιμένω έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ? Είπα ΠΕΡΙΜΕΝΩ .....   Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Είπαμε περιμένω  Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 24, 2007, 09:09:41 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Kαλημέρα,
Λοιπόν, το χτένι βγαίνει απο τη σπάλα του μοσχαριού, είναι δίπλα στη βασιλοπούλα, στο νουα της σπάλας δηλαδη και  το ζητάμε σαν χτένι.Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχουν την τέχνη να το βγάζουν όλοι οι χασάπηδες ολόκληρο,εγώ δεν ξέρω ίσως και  να είμαι τυχερή αλλά απο όπου το ζήταω μου το δίνουν!Είναι πάρα πολύ μαλακό και νόστιμο, και επιδή κόβεται και σε ωραίες φέτες είναι εμφανίσιμο και για τραπέζι.Σχετικά με τις μπριζόλες τις μοσχαρίσιες επειδή τρώω συχνά και επειδή τα ακτινίδια δεν είναι και  σε καθημερινή βάση στο σπίτι μου,
κάνω κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει η Μαργαρίτα: κόβω ντομάτες σε φέτες, σε τέταρτα παχουλές, κρεμμύδι σε ροδέλες , μανιτάρι και πιπεριά, τα απλωνω στις μπριζόλες,ρίχνω ανάμεσα και μερικούς κόκκους απο διάφορα πιπέρια ελαφρά σπασμένα και φτιάχνω μια μαρινάτα και ρίχνω απο πάνω με λάδι, λίγη μουστάρδα, έλάχιστο λεμόνι  και λίγο κρασί.Εγώ βάζω μέσα και λίγο πολτοποιημένο σκόρδο και τα αφήνω 3-4 ώρες να μαριναριστούν.Όταν θα ψήσω , στραγγίζω το κρέας το αλατοπιπερώνω , βάζω ρίγανη , τα απλώνω σε ταψί και βάζω γύρω-γύρω και ενδιάμεσααπο το κρέας τα λαχανικά και βάζω στο γκρίλ.Τα λαχανικά δεν αφήνουν το κρέας να στεγνώσει και να καεί το ταψί και γίνονται και καταπληκτική συνοδεία για το κρεατάκι μας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 24, 2007, 10:02:41 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αγγελικη μου εχεις απολυτο δικιο σχετικα με τα λαχανικα και το κρεας.
καμμια φορα καποιες μοσχαρισιες μπριζολες(μεγαλες σα ρακετες χαχαχαχα) ειναι ιδιαιτερα σκληρες για το λογο αυτο τις κοβω σε κομματια και περναω το κρεατακι σουβλακι σε καλαμακια με πιπερια ντοματα κρεμμυδι αναμεσα.ετσι το κρεας γινεται πιο μαλακο και γενικα πιο ζουμερο.
θα δοκιμασω και ετσι οπως λες
thanks
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 24, 2007, 11:37:31 πμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τι ωραίες συνταγές είναι αυτές??? Το ξέχασα το μοσχαράκι που έφαγα το καλοκαίρι... Αγγελική το χτένι πρώτη φορά το ακούω. Θα το ζητήσω από το κρεοπώλη μου. Για να δούμε, αν δεν το βγάλει αυτός έχω κι άλλον στο νου μου. Κάτι τέτοιο πρέπει να έφαγα διότι ήταν σε ροδέλες κομμένο πιο μεγάλες από αυτές που βγάζει το ψαρονέφρι. Το μοσχαράκι δε με τη μαυροδάφνη με τρέλανε πρωί πρωί. Ελπίζω να το βάλεις κάποια στιγμή και στις συνταγές. Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ. Πάω κι εγώ να πλύνω πιάτα που λέει και η Λίζα.

 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω