Καλησπέρα. Βρήκα σε ένα περιοδικό μια συνταγή με μια πολύ νόστιμη φωτογραφία,
ονομαζόμενη ΝΟΥΓΚΑ. Τώρα, νούγκα έλεγε, νουγκά έλεγε, άγνωστο. Το πρόβλημα είναι οτι λεει κατι κουλά του στυλ "στους 138 βαθμούς ρίχνετε το αυτό και όταν παει 145 βαθμούς ρίχνετε το άλλο". Ξέρει κανένας τους βαθμούς που ανεβάζει το κάθε νούμερο στο μάτι της κουζίνας;
Όσο κι αν έψαξα, το μόνο που βρήκα ειναι τα ιδια νούμερα να έχουν ανεβασει τη συνταγή με διαφορετικά νούμερα.
Από τα συμφραζομενα καταλαβα ότι νουγκά-nougat-μαντολάτο και χαλβαδοπιτα ειναι πανω κάτω το ιδιο πράμα, και μου κάνει για τη συνταγή. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει να παρακάμψω το εμπόδιο των βαθμών, (το βράδυ θα βλέπω βαθμούς στον ύπνο μου, μπρρρρρ!!!
) ή τουλάχιστον να μου δώσει μια συνταγή για τα παραπάνω; Ευχαριστώ.