GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 30, 2021, 20:56:49 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?  (Αναγνώστηκε 8919 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 22:41:15 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Aχ μπραβο βρε Γιαννα!!Να εισαι καλα!
Ναι το ξερω οτι δεν ειναι ανθυειγινο και απο γευση μια χαρα ειναι σκιζουν αλλα ηταν αισθητικο το θεμα μου..
Τελικα ειχα δικιο κατι συνεβαινε... Σαρκασμός
Θα εφαρμοσω αμεσα τις συμβουλες σου!!Χιλια Ευχαριστω!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #16
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 22:57:36 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Αυτό είναι Μαργαρίτα.
Καλή μου Φαίη δεν είναι το σκεύος που κάνει τη διαφορά. Ανέφερα το πυρέξ γιατί εμένα με βολεύει να το βάζω στο ψυγείο με όσους ντολμάδες περισσέψουν μετά.
Νομίζω όμως ότι όσο μένουν στο ζουμί τους και αλλάζει το χρώμα τους, και βαραίνει το φαγητό αλλά κυρίως μυρίζει πιο εντονα το λάχανο. Χώρια που φτιάξεις και μια ωραία σάλτσα
αυγολέμονο χωριστά που ζεσταίνεται πολύ καλύτερα αν τους σερβίρεις ακόμα και  την άλλη μέρα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 23:08:14 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κατάλαβα Γιάννα μου τη διαφορά. Κλείσιμο ματιού
Σ ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές Χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #18
« στις: Οκτώβριος 27, 2009, 09:02:05 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΤΟ ΡΥΖΑΚΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΑΝΙΘΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ
ΜΠΕΛΤΕ.ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΛΑΔΙ ΒΑΖΩ ΦΥΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ .ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΜΠΕΛΤΕΣ ΤΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ


« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 27, 2009, 09:10:16 πμ από nitsa2009 » Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #19
« στις: Οκτώβριος 28, 2009, 15:44:18 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλό καβούρντισμα ο κιμάς με το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό με μπόλικο ελαιόλαδο. Στο τελος και το ρύζι. Σιγανό μαγείρεμα με λίγο νερό στην κατσαρόλα - δεν χρειάζεται να κολυμπάνε - μόλις που να τους σκεπάζει. Μόλις τους κατεβάζω από τη φωτιά, ετοιμάζω το αυγολέμονο, έχοντας δυαλύσει και μια κουταλιά κορν φλάουρ στο λεμόνι πριν το ρίξω στο αυγό. Ρίχνω το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και την γυρνάω λίγο να πάει παντού. Το αυγολέμονο τους κρατάει λευκούς.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #20
« στις: Οκτώβριος 28, 2009, 15:57:46 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Α καβουρντζιεις τον κιμα Αρχοντια ε?
Ναι το σκεφτηκα και εγω αλλα επειδη ειχα μαθει να τους κανω με ωμο τον κιμα φοβομουν μηπως δεν πλαθονται καλα.
Ευχαριστω!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #21
« στις: Οκτώβριος 29, 2009, 11:26:22 πμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Και εγω Μαργαρίτα το ίδιο μου συμβαίνει όταν τους φτιάχνω και μέλιστα το είχα συζητήσει με την μαμά μου αυτό και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι  όταν είναι πολύ ζεστοί έχουν αυτό το ροζέ χρώμα όμες μετά που κρυώνουν αρχίζει και σκουρένει το χρώμα του κυμά... μάλλον αυτό πρέπει να είναι . Χαμόγελο Πάντως είναι ένα απο τα ωραιότερά μου φαγητά..
Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #22
« στις: Οκτώβριος 29, 2009, 12:07:50 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ναι ετσι ειναι μαλλον αλλα εμενα δε μου αρεσει στο ματι  Μεγάλο χαμόγελο
Θα δοκιαμσω αυτα που ειπαν τα κοριτσια και βλεπουμε..
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #23
« στις: Νοέμβριος 22, 2009, 18:09:34 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
λοιπον επανερχομαι στο θεμα..
Με σκετο μοσχαρισιο κιμα σημερα και με ολα τα tips σας βγηκε καταροζ ο κιμας και ηταν και 2 ωρες στην κατσαρολα να ψηνονται...
Μπας και φταει το ειδος του κιμα?
Εσεις τι βαζετε?Μισο- μισο?
Τωρα απομενει να τον καβουρντισω πριν αλλα εχω ενδοιασμο για το αν θα πλαθετε...μαλλον οχι ε?
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #24
« στις: Νοέμβριος 22, 2009, 18:47:47 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εμένα παντως στους χθεσινούς που εφτιαξα δεν μου κοκκινησε καθόλου. Σκέτος μοσχαρίσιος κιμάς με 1 ωρίτσα βράσιμο περίπου. Βρε Μαργαρίτα δε δοκιμάζεις και με κιμά από άλλο κρεοπωλείο?
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω