GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 11:59:02 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Μενού γιορτής για 15 άτομα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μενού γιορτής για 15 άτομα  (Αναγνώστηκε 32340 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 13:44:50 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας!
Η αλήθεια είναι οτι είμαστε φαγανοί όλοι μας και η μεγαλύτερη αλήθεια είναι οτι η μαμά μου μου έχει κληροδοτήσει το κατοχικό σύνδρομο.
Βέβαια μέχρι τώρα έχουν προστεθεί άλλα 4 άτομα, τουτέστιν 19 το σύνολο ε, δεν είμαστε και λίγοι!Ελλη θα σου πω τι έμεινε αν και εμείς στους φίλους και  συγγενείς μας δίνουμε ταπεράκι για το δρόμο!Το μόνο σίγουρο είναι οτι όλοι θα φάνε τα famous πλεον μπουτάκια του Παναή , Μαργαρίτα.Ευη μου θα ζητήσω να φωτογραφήσουν το τραπέζι ωστε να δείχνεις πρώτα αυτό και μετα τη φωτογραφία μου!Δλδ να τους δείχνεις πρώτα τα μπουτάκια μου και μετά την φάτσα μου! Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Ελπίζω να πάνε όλα καλά, έχω λίγο άγχος γιατί ανέλαβα να κάνω το τραπέζι για χάρη της αδερφούλας που για λόγους υγείας πρέπει να μην κουράζεται.
Να είστε όλες καλά να χαίρεστε τους αγαπημένους σας!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 20:18:14 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλα αγγελικη πολυ γελιο.τα σογια μας ταιριαζουν απολυτα.και εμεις ειμαστε οχι μονο πολλοι κια φαγανοι.το δε εθιμο με το πατερακι κια σε εμας ειναι καθεστως την τελευταια φορα σε μια θεια κονομησα ολοκληρο πυρεξ με σουφλε μαζι με το πυρεξ παρακαλω χαχαχαχα
να εισαι καλα να τα κανεις συχνα τα τραπεζια που απο οτι καταλαβαινω η αδερφουλα θα σου ξεπληρωσει συντομα αφου ανελαβε η ευη...... Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #17
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 23:36:12 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δεν σε φοβάμαι Αγγελικούλα στα τραπέζια. Είσαι μανούλα !!

Καλή επιτυχίαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα    Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Οκτώβριος 29, 2007, 08:41:39 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Τέλος καλό όλα καλά!
Το τραπέζι σε γενικές γραμμές είχε επιτυχία.Απογοητευτηκα λίγο απο την χοιρινή πανσέτα που μου έβγαλε πολύ λάδι και έγινε αρκετά λιπαρή και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εφόσον δεν είναι η πρώτη φορά που την κάνω, όχι βέβαια πως δεν άρεσε .Όπως ήταν φυσικό φαγώθηκαν περίπου τα μισά, μοιράσαμε τα υπόλοπα και καθαρίζαμε 2 μέρες.Το καλό ήταν οτι την επόμενη μας έπαιρναν τηλέφωνο και ζητούσαν συνταγές!Η ροκφορόπιττα που έκανε η αδερφή μου ήταν πάρα πολύ καλή και αν μου δώσει την συνταγή θα την ποστάρω.Το Σάββατο το βράδυ αποκαμωμένη απο την κούραση σκεφτόμουν ότι θα κάνω πάρα μα πάρα πολύ καιρό να ξανακάνω τραπέζι αλλά μετά σκέφτηκα οτι στις 8/11 γιορτάζω και καλώ πάντα κόσμο, οπότε καταλαβαίνετε....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Οκτώβριος 30, 2007, 09:27:16 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Αρχοντία αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και ζήτησα να μου δώσουν μια μαγιονέζα χωρίς αυγά!Θα είναι μια ψευτορώσική με πάρα πολλά λαχανικά και λίγη πατάτα.Χθες που πήγα στο s/m στον..Γάλλο συγκεκριμμένα βρήκα μια τεράστια ποικιλιά σε τουρσιά διάφορα και κονσερβαρισμένα λαχανικά Ρώσικης προέλευσης  και πήρα και παντζαράκι για αυτό το λόγο , διότι να βρω και να βράσω δεν υπάρχει χρόνος.Πήρα διάφορα τουρσάκια με λαχανικά που δεν τα ξέρω καν σαν έιδος, αν είναι άξια λόγου θα σας πω γι' αυτά.

Λία μου τα κάνω πάντα χωρίς δέρμα, έχω την εντύπωση οτι δεν θα ψηθούν σε βάθος αν μέινουν με το δέρμα τους άσε που δεν το συμπαθώ κιόλας καθόλου.

Λοιπόν, η μητέρα μου, αντί να βάζει πατάτες στη ρώσικη σαλάτα, έφτιαχνε τη μαγιονέζα της κανονικά αλλά προηγουμένως είχε λιώσει πατάτα βρασμένη και μετά έριχνε αυγά, λεμόνι, λάδι (μάλιστα χρησιμοποιούσε μόνο ελαιόλαδο). Αυτό είχε το καλό ότι δεν αισθανόσουν την πατάτα και έκανε τη μαγιονέζα πιο σφηχτή ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να σταθεί όμορφα. Το ελαιόλαδο δίνει πιο σκούρο χρώμα στη μαγιονέζα αλλά δεν είναι άσχημο γιατί δένει με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ακόμα κάτι: Αντι να κάνω μπουτάκια του Παναή - που είναι πραγματικά πολύ νόστιμα - φτιάχνω τη συνταγή με μεγάλες γαρίδες κι είναι επίσης πολύ ωραίο ως φαγητό.΄Ετσι για αλλαγή και για να φάει το στεφάνι μου που δεν τρώει κρέατα γενικώς.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Οκτώβριος 30, 2007, 13:39:01 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Νένα και εγώ παλιότερα για να κάνω πηχτή μαγιονέζα με "σώμα" έλιωνα μέσα λίγη πατάτα και την έκανα πάντα με ελαιόλαδο διότι αυτό είναι λάδι βρε αδερφέ!Όσο για τις γαριδούλες που αναφέρεις, είχα διαβάσει παλιότερα σε ένα άρθρο σου στο hungry  οτι τις έκανες α λα παναίς και τις έκανα και εγώ  και μάλιστα σε κάτι γεννέθλια που είχαν πέσει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.Περιττό να σου πω οτι έκαναν θραύση. Αμα μου πέφτει καμμιά γαρίδα μεγάλη και δεν την πάμε κατευθείαν για ψήσιμο με χοντρό αλατάκι, τότε την κάνω έτσι , α λα παναής.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Οκτώβριος 30, 2007, 18:34:48 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
τελικα εγω κατεληξα στο εξης και δεν μπορω θα το γραψω...... Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
που εισαι βρε παναηηηηηη?
μπας και μας διαβαζεις?ελα στην παρεα μας.... Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #22
« στις: Οκτώβριος 30, 2007, 19:02:19 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Λιτσάκι μου δες το εδώ καλύτερα ,δεν αναλαμβάνω να την δημοσιεύσω : https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=655.
Εγώ την κάνω συνέχεια στα τραπέζια μου ,δεν την βαριέται κανείς και άν δεν τα φτιάξω όλοι με ρωτάνε εκείνο το κοτοπουλάκι που είναι, δεν το έφτιαξες;Κάν΄τα θα με θυμηθείς!
Εγώ όμως αναλαμβάνω......γιατί το καλό πρέπει να φαίνεται κιόλας...
Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Σουσάμι του Panais (hungry)

Υλικά:

    * 20 μπουτάκια κοτόπουλο (το ποδαράκι κάτω μόνο, πουλάνε έτοιμα)
    * 2 κούπες σόγια sauce
    * 3 κουταλιές ελαιόλαδο
    * 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
    * 1 πακετάκι σουσάμι (χρησιμοποιείται όσο χρειαστεί)
    * 2 κουταλιές μέλι
    * 1 κουταλάκι δυόσμο
    * 1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά ή 20 φρυγανιές τριμμένες
    * Λίγο (1-2 σκελίδες) τριμμένο σκόρδο
    * Αλάτι, καγιέν

Εκτέλεση:

   1. Ανακατεύετε την σόγια, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο και το ξύδι και μαρινάρετε το κοτόπουλο από το βράδυ ή όση ώρα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα φαγητά.
   2. Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνετε τα μπουτάκια αφού πριν τα βουτήξετε σε ένα μπολ που έχετε αδειάσει το σουσάμι και την φρυγανιά (πανάρετε δηλαδή με το σουσάμι και την φρυγανιά).
   3. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το δυόσμο.
   4. Με την υπόλοιπη μαρινάτα περιχύστε τα μπουτάκια ή φτιάξτε ένα απλό ρύζι και περιχύστε το με την μαρινάτα που θα την έχετε δέσει σαν σάλτσα τσιγαρίζοντας ένα κρεμμύδι, σβήνoντας με την μαρινάτα και προσθέτοντας μια κουταλιά κορν φλάουρ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2007, 19:05:13 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Δεκέμβριος 29, 2007, 22:12:04 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Θα ήθελα να μάθω πώς κάνεις τη γεμιστή πανστέτα, και τί πίτα έκανε τελικά με ροκφόρ η αδελφή σου. Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #24
« στις: Ιανουάριος 07, 2008, 16:18:05 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Βρε Αρχοντία χίλια συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα με άδεια και γύρισα σήμερα
Λοιπόν την πανσέτα που κάνω είναι με συνταγή της Αγγέλας της Θεσσαλονικιάς απο το hungry.
https://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=715.
Εγώ την ψήνω σε γάστρα και η διαφορά στην γέμιση είναι οτι γεμίζω με κεφαλογραβιέρα ή γλυκό κεφαλοτύρι  που το   έχω περάσει απο καυτό τηγάνι για να κάνει κρούστα και να μην μου "τρέξει" στο ψήσιμο και καμμιά φορά  αντί για μπέικον βάζω σπεκ και βάζω και  χρωματιστές πιπερίτσες σε λωρίδες.
Επίσης στρώνω απο κάτω με μπόλικες χοντρές φέτες καρότο και βάζω και μπόλικο κρασί στην γάστρα.
Την ροκφορόπιτα της  αδερφής  μου δεν την ξέρω καλά, όμως την πήρα μόλις τηλέφωνο και θα ψάξει να μου την βρει.
Θα σου την γραψω αύριο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Ιανουάριος 08, 2008, 12:12:37 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Επανέρχομαι στη συνταγή του Panais, πούδωσε η Λία μόνο για να σας πω ότι αντί μπουτάκια έχω κάνει έτσι μεγάλες γαρίδές πολύ πετυχημένα. Είναι πάρα πολύ νόστιμη συνταγή γενικώς.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω