GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 16:56:59 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Mαγιονέζα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Mαγιονέζα  (Αναγνώστηκε 2756 φορές)
« στις: Οκτώβριος 25, 2007, 16:43:31 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Ξέρει μήπως κάποιος να μου πει μια συνταγή για μαγιονέζα χωρίς αυγό;
Σας ευχαριστώ πόλύ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 25, 2007, 18:35:25 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αγγελικη μου ωραιο θεμα ανοιγεις.λοιπον αν το ρωτουσες αυτο στη μαμα μου που γενικοτερα αφαιρει τα αυγα απο παντου λογω χολστερινης παντα....θα σου απαντουσε οτι μαγιονεζα χωρις αυγα δεν υπαρχει.ισως μπορει να παραχθει καποια αλλο ντρεσινγκ που να μοιαζει αλλα δεν θα ειναι μαγιονεζα.
εμεις λοιπον εχουμε την παραδοσιακη μας πετυχημενη συνταγη της γιαγιας για μαγιονεζα με αυγα και κανουμε παντα αυτη.ειδικα οταν φτιαχνουμε ρωσικη σαλατα που δεν λειπει ποτε απο τα πολιτικα τραπεζια μας.
 Χαμόγελο Χαμόγελο
παντως εγω προσωπικα ειμαι βεβαιη οτι σιγουρα καποια συνταγη θα υπαρχει πετυχημενη για ντεσινγκ τυπου μαγιονεζας χωρις αυγο.

σου γραφω ενα λινκ απο το χανγκρυ οπου ειχε γινει λογος για μαγιονεζα χωρις αυγο και υπαρχει και μια καταχωρημενη συνταγη.
αν την δοκιμασεις μας λες.
επισης καπου ειχα ακουσει οτι η σαλμονελα που περιεχουν ολα τα αυγα σκοτωνεται αν βαλομε στο μιγμα λιγο ξυδι μαζι με το λεμονι και επιπλεον αν πριν σπασουμε τα αυγα τα περασουμε με ξυδι.δεν ξερω αν ολα αυτα ισχυουν παντως αν δοκιμασεις μας λες.

το λινκ

https://www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=50597     
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 25, 2007, 18:48:51 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Aγγελική, θα δημοσιεύσω σε λίγο τη συνταγή που χρησιμοποιώ και είναι χωρίς αυγό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 08:49:03 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Σας ευχαριστώ κορίτσια!
Η σπιτική μαγιονεζα μου αρέσει πάρα πολύ διότι μπορεις να "παίξεις" με τη βάση της, να προσθέσεις μυρωδικά, αντζούγιες, χρώμα, να της βάλεις διάφορα είδη ξυδιού κλπ.
Σταμάτησα να την φτιάχνω λόγω των αυγών, που όσο να ΄ναι  με φοβίζουν λίγο.Άκουσα για πέρασμα των κρόκων σε μπαιν μαρί αλλά και πάλι δεν το δοκίμασα.Εψαξα να βρω ένα σκεύασμα με παστεριωμένους κρόκους αλλά δεν το βρήκα, οι έτοιμες μαγιονέζες δεν μου αρέσουν και γι'αυτό έψαχνα μια χωρίς αυγό και light!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 11:33:42 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Μόλις βρω χρόνο, θα γράψω για ντρέσιγκ με βάση τη μαγιονέζα, που συνήθως την αραιώνω με γιαούρτι
για πιο δροσερή και ελαφριά γεύση.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω