Συστατικά συνταγής
* 1 χοιρινό μπούτι περίπου 3 κιλά (με το κόκαλο)
* 12 φέτες μπέικον
* 10 φύλλα φασκόμηλο
* 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
* Αλάτι
* Πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας καλά. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές και βάζουμε τα φύλλα από το φασκόμηλο. Τυλίγουμε το κρέας με το μπέικον και το τοποθετούμε σε διπλή λαδόκολλα. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 2 ώρες. Δυναμώνουμε στους 190°C, γυρίζουμε το πακέτο και ψήνουμε για άλλη μία ώρα. Σερβίρουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.
* Διάρκεια: περίπου 3 ώρες
Πρόταση για ποτό
Ένα αγιωργίτικο είναι ιδανική επιλογή.
========================
Σχόλια χρηστών
πασταφλώρα ,2009-10-19 16:05:11 vote imagevote imagevote imagevote image
Όλα υπέροχα! Έχω όμως μια απορία αφού το χοιρινό είναι τυλιγμένο και σφιχτοδεμένο, γιατί ρίχνω το κρασί από πάνω;, η λαδόκολλα δεν θα μουλιασει και θα διαλυθή; Ποιό θάναι το αποτέλεσμα;
πασταφλώρα.
Η παραπάνω συταγή είναι υπέροχη, ένεκα όμως ¨οτι υπάρχουν πολλές απορίες, προσπάθησα και διετύπωσα την κυριότερη σε ένα μου σχόλια στην συνταγή στο παραπάνω ιστολόγιο, έδώ και 20 ημέρες. που υποτίθεται ότι τις γράφουν μάγειρες ολκης... και όμως μέχρι σήμερα δεν είχα ούτε μια απάντηση..... Ε! ρε greekmasa & πάλι greekmasa ! που απαντούμε στο tsack- bam!!!!!
Τελικά μήπως ξέίρει κανείς να μου απαντήση στο ερώτημα -σχόλιό μου; Τουλάχιστον να τους δείξουμε ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΈΜΕ ΠΩς ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΆΙΝΤ ΌΠΩς ΚΑΥΧΏΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ.
ειμαι πολύ περίεργη ν μάθω την απάντηση.....
[/font]