GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 21, 2021, 10:42:20 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Τα μυστικά της κουζίνας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 3 4 5 6 7 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Τα μυστικά της κουζίνας  (Αναγνώστηκε 135167 φορές)
Απάντηση #75
« στις: Μάρτιος 16, 2009, 10:56:13 πμ »
elpidaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
τα πάντα είναι δανεικά...................... Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 496
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
κορίτσια εγώ ξέρω πως τα ψάρια δεν κολλάνε στο ψήσιμο επειδή ΔΕΝ τα ξελεπίζουμε και τα αλατίζουμε πολύ καλά up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #76
« στις: Μάρτιος 16, 2009, 15:37:39 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Για τα ψάρια, έχω να σας πω πως στην πόλη μου, υπάρχει ένα ψαράδικο που ταυτόχρονα ψήνει και τα ψάρια που αγοράζεις, δωρεάν. Εκεί πηγαίνουμε κάθε Κυριακή και γενικά κάθε φορά που θέλουμε να φάμε ψητό ψαράκι. Το αγοράζουμε, μας το καθαρίζουν, μας το ξελεπίζουν και στη συνέχεια το δίνουμε στον ψήστη. Αυτός λοιπόν, παίρνει το ψάρι, το αλατίζει πολύ καλά με χοντρό αλάτι και το βάζει στη σχάρα. Ούτε λάδια, ούτε τίποτα. Το ψήνει σε σιγανή φωτιά, το γυρίζει μερικές φορές και όταν είναι έτοιμο, παίρνει τη σχάρα και τη βάζει πάνω σε έναν πάγκο. Πριν την ανοίξει, τη χτυπάει με ένα μαχαίρι και από πάνω και από κάτω. Μετά ανοίγει τη σχάρα και βγάζει σώο και αβλαβές το ψημένο ψαράκι. Δεν έχουμε πάρει ποτέ ψάρι διαλυμένο, εδώ και πέντε χρόνια που υπάρχει αυτό το μαγαζί.  up
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #77
« στις: Μάρτιος 16, 2009, 16:00:32 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Δέσποινα σου έχω ξαναπεί ότι σε ζηλεύω, γι' αυτό το μαγαζί αλλά και για πολλά άλλα της πόλης σου  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #78
« στις: Μάρτιος 16, 2009, 18:16:59 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Αλήθεια Δέσποινα; Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο Έκπληξη
Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα και είσαι σίγουρη ότι τρως και φρέσκο και καλοψημένο ψαράκι Γλώσσα
Μπράβο up
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #79
« στις: Μάρτιος 16, 2009, 18:43:31 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Despoinaki είσαι από τη Ρόδο ε; Αυτά που περιέγραφες μου θύμησαν πέρσυ το καλοκαίρι ένα μαγαζί στη Ρόδο και μπήκα στο προφίλ σου να δω αν είσαι από εκεί!! Πάντως για να καταθέσω τη γνώμη μου επί του ψησίματος κι εγώ θα σας πω πως το κάνει ο μπαμπάς μου στα κάρβουνα. Το έχει αγοαράσει ξελεπιασμένο και του ρίχνει λίγο αλάτι ρίγανη και ίσα που το αλείφει με ελάχιστο λάδι. Απλώς όταν το βάζει στη σχάρα δεν το γυρνάει συνέχεια. Μια φορά από τη μια πλευρά και μια από την άλλη. Και πάντα βγαίνει με την πέτσα του και άρτιο.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #80
« στις: Μάρτιος 16, 2009, 21:56:41 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Ναι, Μαρίνα. Στη Ρόδο ζω. Εσύ πέρασες καλά στις διακοπές σου; Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #81
« στις: Νοέμβριος 18, 2009, 14:47:33 μμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Για τα ψάρια, έχω να σας πω πως στην πόλη μου, υπάρχει ένα ψαράδικο που ταυτόχρονα ψήνει και τα ψάρια που αγοράζεις, δωρεάν. Εκεί πηγαίνουμε κάθε Κυριακή και γενικά κάθε φορά που θέλουμε να φάμε ψητό ψαράκι. Το αγοράζουμε, μας το καθαρίζουν, μας το ξελεπίζουν και στη συνέχεια το δίνουμε στον ψήστη. Αυτός λοιπόν, παίρνει το ψάρι, το αλατίζει πολύ καλά με χοντρό αλάτι και το βάζει στη σχάρα. Ούτε λάδια, ούτε τίποτα. Το ψήνει σε σιγανή φωτιά, το γυρίζει μερικές φορές και όταν είναι έτοιμο, παίρνει τη σχάρα και τη βάζει πάνω σε έναν πάγκο. Πριν την ανοίξει, τη χτυπάει με ένα μαχαίρι και από πάνω και από κάτω. Μετά ανοίγει τη σχάρα και βγάζει σώο και αβλαβές το ψημένο ψαράκι. Δεν έχουμε πάρει ποτέ ψάρι διαλυμένο, εδώ και πέντε χρόνια που υπάρχει αυτό το μαγαζί.

Βρε Δεσποινάκι που είναι αυτό το καταπληκτικό μαγαζί ...μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα Απορία Απορία θέλω και εγώωωωωωωωωωω up 
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2009, 14:58:56 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #82
« στις: Μάρτιος 12, 2010, 22:47:40 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Παιδιά  σας ρωτώ : ¨

Οταν έχουμε  αρκετό ρίζι στην αποθήκη και πιάσει μαμούνια, πως το καθαρίζουμε,

Υπάρχει κάποιος τρόπος;  είναι εύκολος; Μιλάμε για 3-4 κιλά σε σακκούλάκια...
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #83
« στις: Μάρτιος 13, 2010, 10:28:12 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Δυστυχώς δέν ξέρω κάτι μήπως να δοκίμαζες με μιά κρισάρα; kissing
Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #84
« στις: Μάρτιος 13, 2010, 15:28:54 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Παιδιά  σας ρωτώ : ¨

Οταν έχουμε  αρκετό ρίζι στην αποθήκη και πιάσει μαμούνια, πως το καθαρίζουμε,

Υπάρχει κάποιος τρόπος;  είναι εύκολος; Μιλάμε για 3-4 κιλά σε σακκούλάκια...

Το απλώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και το αφήνουμε στον ήλιο. Φεύγουν όλα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #85
« στις: Μάρτιος 13, 2010, 16:08:02 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΝΈΝΑ ΜΟΥ ΕΊΣΑΙ ΘΗΣΑΥΡΌς!!...
Γιατί είναι  μεγάλη αμαρτία να το πετάξω,...άλλοι δεν έχουν να φάνε.... Σε ευχαριστώ από την καρδιά μου.!!!! kissing kissing rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #86
« στις: Ιούνιος 28, 2010, 10:57:16 πμ »
vilia Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
 Τέλειο το θεματάκι που έχετε ανοίξει και συγχαρητήρια!!! Χαμόγελο

Despoinaki είσαι από τη Ρόδο ε; Αυτά που περιέγραφες μου θύμησαν πέρσυ το καλοκαίρι ένα μαγαζί στη Ρόδο και μπήκα στο προφίλ σου να δω αν είσαι από εκεί!! Πάντως για να καταθέσω τη γνώμη μου επί του ψησίματος κι εγώ θα σας πω πως το κάνει ο μπαμπάς μου στα κάρβουνα. Το έχει αγοαράσει ξελεπιασμένο και του ρίχνει λίγο αλάτι ρίγανη και ίσα που το αλείφει με ελάχιστο λάδι. Απλώς όταν το βάζει στη σχάρα δεν το γυρνάει συνέχεια. Μια φορά από τη μια πλευρά και μια από την άλλη. Και πάντα βγαίνει με την πέτσα του και άρτιο.

 Ακριβώς όπως λέει η κοπέλα, το ψάρι δεν θέλει πολλές φορές γύρισμα, επίσης να αναφέρω κάτι επιπλέον : τοποθετήστε για λίγα λεπτά την σχάρα στη φωτιά να ζεσταθεί πρίν βάλετε το ψάρι!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #87
« στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 16:10:14 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
TIPS  ΓΙΑ ΤΟΜΑΓΕΊΡΕΜΑ:



Όταν ψήνουμε κοτόπουλο στο φούρνο , τα τελευταία 20΄του ψησίματος  το αλείφουμε  με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχουμε λειώσει  ένα κουταλάκι ζάχαρη ώστε η πέτσα τιυ να ροδίσει ομοιόμορφα και θα γίνει πιο τραγανή….!!!!

Όταν βραζουμε κολοκυθάκια  για σαλάτα, προκειμένου να μην γεμίσουν νερό, τα πλένουμε πολύ καλά και τα  βράζουμε ολόκληρα χωρίς να κόψουμε  τις άκρες  ή το κοτσάνι τους, τα οποία αφαιρούμε όταν  έχουνε βράσει.

Όταν  πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε  το τυρί στην μαγειρική , το κόβουμε σε μικρά  κομματάκια , έτσι ΄ώστε να ανακατευτεί εύκολα  και να ψηθή γρήγορα.
Για τα φαγητά φούρνου προτιμούμε  τα σκληρά τυριά , που μπορούν εύκολα  να κοπούν σε διάφορα σχήματα και να λιώσουν ευκολότερα.
 ώστε η πέτσα του να ροδίσει ομοιόμορφα και θα γίνει πιο τραγανή….!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 06, 2010, 16:40:33 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #88
« στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 13:47:44 μμ »
georgi79 Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 9
Μέλος από: Σεπ, 2009

Προφίλ
γεια σας παιδια! μηπως μπορειτε να μου πειτε που θα μπορουσα να βρω σπαγγο ψησιματος? Θελω να κανω ρολο για Χριστουγεννα. Ευχαριστω!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #89
« στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 21:38:26 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Τελευταία φορά είχα πάρει από ΑΒ σούπερ μάρκετ.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 3 4 5 6 7 » Πάνω