Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 02, 2024, 10:39:23 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
κεικ τυπου panettone
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: κεικ τυπου panettone (Αναγνώστηκε 11808 φορές)
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 09:31:44 πμ »
caramela
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009
κεικ τυπου panettone
καλημεραα
λοιπον καθε χρονο βλεπω αυτα τα κεικ τα "πανετονε"τα οποια τα αγοραζουν ολοι μανιωδως .
δεν εχω παρει ποτε κι επειδη πολυ τα ζηλευω εχετε καποια συνταγη προχειρη;
απ'οσο κοιταξα εδω δεν βρηκα κατι.
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 02, 2009, 12:02:09 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 10:24:48 πμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: kεικ τυπου panetonne
εγώ δεν ξέρω καν τι κεικ είναι αυτό
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #2
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 10:34:23 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: kεικ τυπου panetonne
Εχω κατι εγω.. θα το βρω και θα σου πω αλλα να ξερεις το πανετονε θελει ειδικη ψηλη φορμα χωρις τρυπα για να ειναι σωστο.
Θα επανελθω.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #3
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 10:49:49 πμ »
linmak88
Ανώτατο μέλος
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε!
Φύλο:
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009
Απ: kεικ τυπου pannetone
Πανετόνε - Το πλούσιο Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό Κέικ !
Υλιικά
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα
1 φλιτζάνι μαρασκίνο κεράσι
1 φλιτζάνι μπράντι ή κονιάκ
Προζύμι
1|2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 μαγιά φρέσκια 40 γρ. περίπου
Ζύμη
9 κ,σ. βούτυρο
1|3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα
4 κρόκοι
1|2 κ.γ. αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
2. κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Πότισμα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Ντεκόρ
Ζάχαρη άχνη
Μερικά κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα φρούτα στο μπράντι ή το κονιάκ να μουλιάσουν
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα να είναι χλιαρό και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά
Προσθέτουμε και το 1 φλιτζάνι αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη καλά να αφρατέψει, ρίχνουμε και την βανίλια ,τα αυγά ,
τους κρόκους το αλάτι και ένα φλιτζάνι από το αλεύρι
Βάζουμε τον γάντζο και προσθέτουμε και το προζύμι
Τα ανακατεύω λίγο με τον γάντζο και μετά ρίχνω και το υπόλοιπο αλεύρι
Στραγγίζουμε τα φρούτα και τα προσθέτουμε και αυτά
Την βγάζω από την λεκάνη του μίξερ και την πλάθω σε μια μπάλα, την αλείφω με το λιωμένο βούτυρο
και την βάζω σε ένα μπολάκι
Την σκεπάζουμε με την μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Παίρνουμε την φόρμα για Πανετόνε, την βουτυρώνουμε και την ντύνουμε με λαδόκολλα
Αν δεν έχουμε, παίρνουμε μια καινούρια γλάστρα την ντύνουμε με λαδόκολλα έτσι που να είναι ολόκληρη ντυμένη
και να εξέχει αρκετά για να μπορέσουμε μετά να τυλίξουμε την ζύμη μέσα
Τώρα παίρνουμε την ζύμη την πλάθουμε σαν φρατζόλα και την βάζουμε μέσα στην φόρμα, την σκεπάζουμε
με την λαδόκολλα που εξέχει και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι επάνω στο χείλος της φόρμας και πιο πολύ ακόμη
Όταν φουσκώσει καλά, με ένα μαχαίρι την χαράζουμε σταυρωτά
Ψήνουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε επάνω το λιωμένο βούτυρο
Αν σκουρύνει πολύ από πάνω το σκεπάζω με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25-30 λεπτά
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στην φόρμα και την βγάζουμε από την φόρμα όταν είναι κρύα
Πασπαλίζουμε με άχνη και γαρνίρουμε με τα κερασάκια
Πηγή: Μαγειρικές διαδρομές
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 02, 2009, 11:20:29 πμ από linmak88
»
Καταγράφηκε
Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
Απάντηση #4
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 10:59:10 πμ »
nitsa2009
Ανώτατο μέλος
nitsa2009
Φύλο:
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: kεικ τυπου pannetone
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ
Καταγράφηκε
https://nitsa2009.blogspot.com/
Απάντηση #5
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 11:09:59 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: kεικ τυπου pannetone
ΥΛΙΚΑ
• 350 γρ. αλεύρι δυνατό
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς
• 3 κουταλιές της σούπας νερό (χλιαρό)
• 70 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 αυγά (ολόκληρα)
• Κρόκοι αυγών
• Μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
• Ξύσμα λεμονιού
• Ψιλοκομμένα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Ανακατεύουμε 300 γρ. αλεύρι με το αλάτι. Τρίβουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε στο νερό προσθέτοντας τη στο αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
2)Ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να διογκωθεί για 45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέσα σε μια πλαστική σακούλα.
3) Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο. Πρέπει το ζυμάρι μας να είναι μαλακό και κολλώδες. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμάρι μας για 10 περίπου λεπτά και το τοποθετούμε σε δοχείο όταν δεν κολλάει πια στα χέρια και στον πάγκο. Σκεπάσουμε το δοχείο με πλαστικά ή με υγρό πανί και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του για 2 ώρες.
4)Πιέζουμε το ζυμάρι με τις γροθιές μας, το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε για άλλη μια ώρα.
5)Πιέζουμε πάλι το ζυμάρι με τις γροθιές μας .Το αναποδογυρίζουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο μας .Ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στο ζυμάρι μας. Ζυμώνουμε και πάλι για 2-3 λεπτά με αλευρωμένα χέρια.
6) Σφαιροποιούμε το ζυμάρι μας και το τοποθετούμε σε φόρμα πανετόνε ή σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα. Με κοφτερό μαχαίρι σταυρώνουμε το ζυμάρι μας , το σκεπάζουμε με υγρό πανί ή με πλαστικό και το αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο του. Προσοχή ! το πανί ή το πλαστικό δεν πρέπει να ακουμπήσει το ζυμάρι.
7) Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200 .Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε την επιφάνεια του ζυμαριού μας .Στο κέντρο του σταυρού, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Όταν το πανετόνε αρχίσει να ξανθαίνει, το αλείφουμε και πάλι με λιωμένο βούτυρο. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 ˚C και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Ένα βυθιζόμενο μαχαίρι μεσ’ το πανετόνε, θα πρέπει να ξαναβγεί στεγνό.
8. Βγάζουμε το πανετόνε απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 5 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα του. Το αφήνουμε να κρυώσει γερμένο στα πλάγια πάνω σε σχάρα.
(πηγη:zymes.gr)
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #6
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 11:12:07 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: kεικ τυπου pannetone
ΥΛΙΚΑ
Συστατικά:
α' μίγμα
150 γρ. αλεύρι σούπερ
50 γρ. μαγιά νωπή
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ. γάλα χλιαρό
β' μίγμα
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. κρόκοι αυγών
200 γρ. αυγά
6 γρ. αλάτι ψιλό
200 γρ. βούτυρο φρέσκο ευρωπαϊκό (λιωμένο χλιαρό)
1 πορτοκάλι ξύσμα
1 δόση βανίλια σκόνη
γ' μίγμα
500 γρ. αλεύρι σούπερ
δ' μίγμα
150 γρ. φρούτα κόντιτα σε κύβους
100 γρ. κίτρο γλασέ σε κύβους
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. σταφίδες μαύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος Α (αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, γάλα) μέσα σε κάδο του μίξερ με το γάντζο, δουλεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και το αφήνουμε να διογκωθεί (προζύμι) για 40 λεπτά περίπου.
Παράλληλα, ενώ γίνεται το προζύμι, τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος Β (ζάχαρη, κρόκους, αυγά, αλάτι, βούτυρο, πορτοκάλι ξύσμα, βανίλια) μέσα σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να χλιαρύνουν και να ενσωματωθούν τα υλικά του μίγματος Β μεταξύ τους.
Αφού χλιαρύνουν τα υλικά του μίγματος Β, τα προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ, δηλαδή στο προζύμι Α, και συγχρόνως προσθέτουμε και τα υλικά του μίγματος Γ (αλεύρι σούπερ) και τα χτυπάμε αρχικά στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά και συνεχίζουμε το χτύπημα στη 2η ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά του μίγματος Α+Β+Γ μεταξύ τους (δηλαδή να κορδάρουν).
Προσθήκη του μίγματος Δ (φρούτα κόντιτα, κίτρο, σταφίδες ξανθές και μαύρες τα οποία τα έχουμε μουσκέψει από πριν με κονιάκ ή ρούμι μαύρο) μέσα στον κάδο του μίξερ μέχρι τα φρούτα να ενσωματωθούν καλά με τη ζύμη πανετόνε. Αποσύρουμε την ζύμη πανετόνε από τον κάδο και την τοποθετούμε σε μια μπασίνα, σκεπασμένη με μεμβράνη. Την βάζουμε στην στόφα στους 35° C και 70% υγρασία μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, το αποσύρουμε από την στόφα και με την βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας, δουλεύουμε την ζύμη να πέσει (κάτσει) μέχρι να επανέλθει στον αρχικό της όγκο.
Επανατοποθετούμε την ζύμη στην στόφα μέχρι να ξαναδιπλασιαστεί ο όγκος της, επαναλαμβάνοντας το ίδιο για άλλες δύο φορές.
Αφού φουσκώσει το βγάζουμε από τη στόφα και με την βοήθεια μιας χούφτας ζαχαροπλαστικής, κόβουμε την ζύμη σε βάρος ανάλογο με το μέγεθος της φόρμας, η οποία είναι μαλακή, δεν την πλάθουμε, την τοποθετούμε μέσα σε μια φόρμα της μπόμπας, την οποία από πριν την έχουμε χαρτώσει και λαδώσει ελαφρώς.
Τοποθετούμε τις φόρμες στην στόφα μέχρι να φουσκώσουν και να καλύψουν τα 3/4 της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155° C για 1 ώρα περίπου.
Συντήρηση
Στο ψυγείο τυλιγμένη αεροστεγώς με μεμβράνη 7 ημέρες.
Στην κατάψυξη στους -180° C για 15 ημέρες.
(MADATA)
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #7
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 11:18:46 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: kεικ τυπου pannetone
Λοιπον κοιταξα τη συνταγη που εχω και ειναι αυθεντικο ιταλικο πανετονε (σαν ψωμι)
Λογικα εσυ ψαχνεις αυτα που σου εδωσα πιο πανω που ειναι τυπου κεικ.
Αν θες και την ιταλικη συνταγη που εχω πες μου να στη γραψω.
Οσο για το πανετονε
Σημαινει γλυκο ψωμι και ειναι το μοναδικο κεικ που γινεται με μαγια και πολλα φουσκωματα.
Ειναι το αυθεντικο Χριστουγεννιατικο γλυκο του Μιλανου.
Το γλυκό αυτό είναι στρογγυλό με επίπεδη βάση. Η οροφή του είναι στρογγυλή σαν τρούλος, επίσης, η βάση του μπορεί να φτιαχτεί και σε διάφορα σχήματα όπως αστέρι. Η διαδικασία για να φτιαχτεί η ζύμη είναι μεγάλη, καθώς και η οροφή του γλυκού για να φτιαχτεί παίρνει μερικές μέρες, για να γίνει τόσο φουντωτή.περιέχει γλασέ πορτοκάλι, κομματάκια κίτρο, λεμόνι και σταφίδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σοκολάτα.
Καταλληλη φορμα για Πανετονε μπορεις να βρεις στα cookshop και λογικα θα εχει και η Βεφα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #8
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 12:23:44 μμ »
caramela
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009
Απ: κεικ τυπου panettone
πωωω, μεγαλη διαδικασια!
γι'αυτο τα ετοιμα γινονται αναρπαστα
θελω να σας ευχαριστησω πολυ-πολυ για τις απαντησεις σας.
Μαργαριτουλα αυτο εννοουσα και οχι αυτο το ψωμακι που ελεγες.
θα το φτιαξω οπωσδηποτε τα χριστουγεννα και θα σας πω εντυπωσεις
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 13:48:28 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: κεικ τυπου panettone
Μπράβο βρε παιδιά είναι πολύ ωραίο, αφράτο, μυρωδάτο, τέλειο αυτό το κέικ.
Το έχω φάει και σαν κέικ (Μαργαρίτα τη δεύτερη συνταγή σου) αλλά και στην Ιταλία σαν ψωμί κι αυτό επίσης πολύ ωραίο.
Έχει μεγάλη διαδικασία και δεν το έχω επιχειρήσει ως τώρα, κάποια στιγμή θα το φτιάξω όμως. Είναι τέλειο
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #10
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 16:37:23 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: κεικ τυπου panettone
΄Εχω φάει απ τα έτοιμα κι είναι υπέροχα. Αλλιώς... Κουράστηκα στο διάβασμα ήδη!
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 20:09:12 μμ »
caramela
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009
Απ: κεικ τυπου panettone
oσον αφορα την φορμα ειναι stantard το μεγεθος η θελει καποιο συγκεκριμενο νουμερο;
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 21:47:52 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: κεικ τυπου panettone
Ενα μεγεθος εχω δει εγω..ειναι σαν μεγαλη φορμα του κεικ πιο ψηλη και χωρις τρυπα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #13
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2009, 23:08:39 μμ »
voula
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: κεικ τυπου panettone
Παράθεση από: Nena στις Δεκέμβριος 02, 2009, 16:37:23 μμ
΄Εχω φάει απ τα έτοιμα κι είναι υπέροχα. Αλλιώς... Κουράστηκα στο διάβασμα ήδη!
Συμφωνώ Νένα μου αγοράζεις ένα και τελείωσε και εγώ πτώμα έγινα
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Δεκέμβριος 03, 2009, 05:42:43 πμ »
ekaterini
Ανώτατο μέλος
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας
Φύλο:
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: κεικ τυπου panettone
Κορίτσια εγώ όσες φορές προσπάθησα να φτιάξω πανετόνε....................απέτυχα
Είναι τρομερά δύσκολο να πετύχει. Αν κάποια πάντως το καταφέρει ας μας πει τα μυστικά της, γιατί η γεύση του σκίζει
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...