Στην πραγματικότητα δεν είναι κέικ αλλά τσουρέκι. Είναι σαν τα δικά μας τσουρέκια με μικρές διαφορές στις αναλογίες, και αντί για 3-4 φουσκώματα που κάνουμε στα τσουρέκια, κάνουν 5-6. Στην βασική ζύμη προσθέτουν σταφίδες μουσκεμένες σε ποτό. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, αλλά θέλει πολύ χρόνο.
Η ιταλίδα μαμά (σπιτονοικοκυρά) που μου το έδειξε,
έφτιαξε τη ζύμη το απόγευμα σε μια μεγάλη λεκάνη,
την άφησε να φουσκώσει και το βράδυ την ξαναζύμωσε,
την άφησε να φουσκώσει και το πρωί πριν φύγει για τη δουλειά την ξαναζύμωσε
το μεσημέρι που γύρισε από τη δουλειά την ξαναζύμωσε,
το απόγευμα την ξαναζύμωσε και την έβαλε στην φόρμα,
την άφησε να φουσκώσει και το βράδυ την έψησε.
Στην ουσία 10 λεπτά τη φορά ασχολήθηκε μαζί της - τα υπόλοιπα η ζύμη τα έκανε μόνη της