OK Ξανθούλα στην γράφω εδώ και θα την περάσω και στην αρχική (και φωτό μετά τις γιορτές
)
Υλικά Για το κοτόπουλο1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό βρασμένο
1 μικρό κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
1 κλωνάρι πράσο
Για τη σαλάτα 400 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πιπέρι κεγέν
2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 φλ. τσαγιού ζωμό απο την κότα που βράσαμε
μαιντανό ψιλοκομμένο (πουδραριστό)
2 καθαρισμένα ρόδια
αλάτι
Εκτέλεση Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες. Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό, να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγέν, αλάτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαιντανό. Ανακατεύμε καλά. Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ρόδια.
Απο το βιβλίο της Αργυρώς "Χριστουγεννιάτικο τραπέζι"
Συμφωνα με την Αργυρώ βγάζει περίπου 12 μερίδες (σύμφωνα με εμένα βγάζει περίπου 6-7
) αν την φτιάξετε θα καταλάβετε γιατί.
Φέτος λέω να την κάνω με στήθος μόνο (για να μην παιδευτώ με το ξεψάχνισμα) και να ρίξω και λίγο κύβο για νοστιμιά (μιας που θα λείπουν κόκκαλα και πέτσα)