GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 15:38:29 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Ροζ γλάσο
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ροζ γλάσο  (Αναγνώστηκε 26091 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 00:01:16 πμ »
stellini Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 22
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
Γειά σας!Θα ήθελα τη βοήθειά σας!
Σκέφτομαι να κάνω μια τούρτα για μια φίλη μου που γέννησε ένα κοριτσάκι.
Λέω να κάνω παντεσπάνι με κακάο,λευκή κρέμα και από πάνω να την καλύψω με ροζ γλάσο.Δεν έχω βρει όμως κάποια συνταγή που να με ικανοποιεί.
Μπορεί κάποιος/α να με βοηθήσει???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 00:21:02 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ναι μπορεις να κανεις αυτο το γνωστο royal icing και να το χρωματισεις με 1-2 σταγονες κοκκινου χρωματος.
Το royal icing η πιο καλη λυση αφου ψαχνεις γλασσο διοτι δεν κρυταλλωνει και εχει το απολυτο λευκο χρωμα που μπορεις ευκολα να χρωματισεις.
Δεν γινεται παρα πολυ σκληρο και ειναι οτι πρεπει για αυτη την περιπτωση απλα εσυ θα το χτυπησεις στο μιξερ λιγο λιγοτερο και να βαλεις λιγοτερη ζαχαρη.
Αν θες τα υλικα δες στο Χριστουγεννιατικο σοκολατενιο σπιτακι
και ριξε και μια ματια για το χρωματισμενο  εδω.

Αν παλι δε θες αυτο επειδη περιεχει ασπραδια αυγων(δεν φαινεται καθολου στη γευση) μπορεις να βαλεις και λευκη σοκολατα(θα βρεις σε σταγονες) λιωμενη σε μπεν μαρι την οποια θα χρωματισεις με 1-2 σταγονες χρωμα. 

Εγω ομως θα καλυπτα την επιφανεια με χρωματισμενη σαντιγυ και θα στολιζα αναλογα ή θα καλυπτα με σαντυγι και θα πασπαλιζα ινδοκαρυδο χρωματισμενο σε ροζ χρωμα(αν πιστευεις οτι ταιριαζει το ινδοκαρυδο).

Υπαρχει και η τεχνικη της ζαχαροπαστας αλλα αν δεν εχεις ξανακανει ειναι λιγο μπελας.


« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 14, 2009, 01:08:12 πμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 12:35:15 μμ »
stellini Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 22
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
Μαργαρίτα μου,σε ευχαριστώ για την απάντηση!Τη ζαχαρόπαστα την σκέφτηκα αλλά δεν έχς ξανακάνει ώστε να προσπαθήσω τώρα πρώτη φορά.
Καλή λύση μου φάνηκε η χρωματισμένη σαντιγύ την οποία δεν είχα σκεφτεί και η λευκη σοκολάτα χρωματισμένη αλλά πως γίνεται??Σχέτη?με λίγο βούτυρο για να μην σπάει??
Το ινδοκάρυδο δε θα μου άρεσε στη συγκεκριμένη..
Αν μπορείς απάντησέ μου σε αυτες τις απορίες!
Ευχαριστώ πολύ!!

ΥΓ.Τέλειες οι κατασκευές σου,θα τις επιχειρήσω κι εγώ!!!! !:)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 14:14:44 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοπον για το γλασσο σοκολατας(εννοειται οτι η τουρτα θα τελειωνει με παντεσπανι λεπτο για να σταθει η σοκολατα) υλικα και εκτελεση δες εδω δεν σκληραινει πολυ μενει γυαλιστερο και ειναι πεντανοστιμο!
Απλα οπου μαυρη κουβερτουρα εσυ θα βαλεις λευκη συν λιγο χρωμα(το χρωμα θα το βαλεις σταδιακα δλδ 1 σταγονα και ανακατευεις αν θες πιο ροζ προσθετεις αλλη μια σταγονα)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 14, 2009, 14:30:33 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 20:10:18 μμ »
stellini Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 22
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
Σε υπερευχαριστώ Μαργαρίτα μου για τη βοήθεια!Να είσαι καλά!Θα την φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις!
Ευχαριστώ και πάλι!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 01:12:49 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Α ρε Μαργαρίτα αστέρι είσαι. Κλείσιμο ματιού up
Να σε ρωτήσω κάτι με την ευκαιρία: Το ινδοκάρυδο πως το χρωματίζεις;
Και κάτι άλλο αν ξέρεις: Αυτή την επικάλυψη που βλέπουμε στις τούρτες και στις πάστες που είναι μπανάνα, φραγκοστάφυλλο, μανταρίνι , φράουλα μήπως ξέρεις πως γίνεται;Δεν είναι σφιχτό σαν το γλάσο σοκολάτας αλλά δεν τρέχει. Είναι κάτι μεταξύ ζελέ και σάλτσας φρότου αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς.
Πάντως σίγουρα δεν έχει ζελατίνη, γιατί δεν είναι κρυσταλιζέ.

Να σας πω και κάτι που ξέρω εγώ και έχω δοκιμάσει: Μπορούμε αν θέλουμε να χρωματίσουμε και το σιρόπι μας ανάλογα πως το θέλουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής ή με σοκολάτα αν θέλουμε σοκαλατένιο για ποιό εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #6
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 02:04:46 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπον για ινδοκαρυδο χρωματιστο δες εδω (απο ολα εχει ο μπαξες  Ανεση ..το ξερω και εγω ετσι ακριβως απο τη μητερα μου που μας το εκανε στα παιδικα παρτυ απο τα βιλβια της Βεφας προσκληση σε παιδικο παρτυ κτλ)

Οσο για την επικαλυψη φρουτου που ρωτας(Να μια καλη ιδεα Stellini) ειναι ακαιβως αυτη που περιγραφω στη συνταγη Πορτοκαλογλυκο με σοκολατα για δες και πες μου  Κλείσιμο ματιού
Αν μειωσεις λιγο τπο κορν φαλουρ εχεις πιο ρευστη σαλτσα αν το αυξησεις και το δεσεις καλα εχεις πιο πηχτη. 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2009, 02:24:05 πμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #7
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 02:17:55 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τη ζαχαρόπαστα την σκέφτηκα αλλά δεν έχς ξανακάνει ώστε να προσπαθήσω τώρα πρώτη φορά.
Σχετικα με τη ζαχαροπαστα εχω επιχειρησει μια πολυ ευκολη και διαφορετικη τεχνικη που εχει πολυ απλα υλικα που βρισκονται σε καθε ντουλαπι
Γενικως η ζαχαρπαστα εχει υλικα οπως γλυκερινη που δεν βρισκονται ευκολα στο σπιτικο μας.
Καποια στιγμη μετα τις γιορτες θα τα πουμε αναλυτικα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 02:26:57 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Σ ευχαριστώ Μαργαρίτα μου. kissed
Η επικάλυψη ήταν ακριβώς αυτή  Μεγάλο χαμόγελο ( δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπαίνει κορν φλάουρ Αναποφασιστικότητα) Θα φιάξω το γλυκάλκι και θα σου πω.

Το ινδοκάρυδο το είχα σκεφτεί έτσι αλλά φοβόμουν μήπως βγει αλλού υγρό, αλλού στερεό. Τώρα που είδα την τεχνική κατάλαβα Κλείσιμο ματιού

Για πες τώρα που σε βρήκα, το γλάσο ζελατίνας είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για κατασκεές, για παράδειγμα λουλούδια σε τούρτα; Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #9
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 02:30:43 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δε νομιζω οτι κατλαβα πιο ειναι το γλασσο ζελατινας?το ζελε εννοεις?
Ντεν ξερω τοσα πολλα  biggrin Ντροπή
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 11:53:27 πμ »
stellini Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 22
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
Καλά Μαργαρίτα είσαι απίστευτη!Και την δεν έχεις φτιάξει,μπράβο σου!!!
Όσο για την επικάλυψη φρούτου,την είχα σκεφτεί κι εγώ αλλά το ροζ πως μπορώ να το κάνω??Με φράουλες??Αλλά είναι λίγο δύσκολο αυτή την εποχή αλλά και πάλι πιο πολύ σε κόκκινο θα γίνει μου φαίνεται.... Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 14:23:00 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Λοιπόν , γλυκειά μου Στελλίνι,

Ακου τώρα και την συμβουλή από την ...γιαγιά της παρέας......

Εμείς τα παλιά χρόνια, κάναμε κάτι πολύ απλό, τόσο απλό όσο το....< Αυγό του...Κολόμβου!>.  Δηλαδή:

Πέρναμε ενα κουτί ή βάζο  με βανίλλια (το  κοινό υποβρύχιο), που  υπήρχε και ακόμη υπάρχει σε τρία χρώματα  λευκό, ρόζ, και πράσινο φυστικί...ετοιμα χρωματισμένη χωρίς να  ανακατευτούμε εμείς με χρώματα.

Την βάζαμε σε ένα κατσαρολάκι και επάνω στο πιό μικρό μάτι της κουζίνας που το γυρίζαμε στο 1, την ζεσταίναμε   και έλιωνε   σαν να ήταν σε μπαίν μαρί. Καθώς ήταν ρευστή σαν σιρόπι την απλώναμε με σπατουλα  επάνω στην τούρτα. και καρφώναμε και δυό λουλουδάκια ή ότι άλλο στολίδι θέλαμε και την βάζαμε στο ψυγείο να πήξει η βανίλλια -γλάσσο.

Έτσι φτιάχναμε τις υπέροχες  νυφικές τούρτες με  δύο τριαντάφυλλα   επάνω ένα ροζέ και ένα  σιέλ. και ήταν υπέροχες.  Εσύ με την ρόζ βανίλια μπορείς να κάνεις το ίδιο και να βάλεις  λευκά τριανταφυλλάκια.
                                       Ασχημα θα είναι;
                                                          Καλή επιτυχία...και Καλές Γιορτές.!!!  rose rose rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #12
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 15:17:36 μμ »
stellini Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 22
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
Καλά,δεν σε πιστεύω,Pastaflora!!!Τόσο απλό και τόοοσο όμορφο!Δεν ξέω όμως αν υπάρχουν ακόμα τέτοιες βανίλιες..
Θα ψάξωκαι αν βρω αυτό θα κάνω!Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την ιδέαα!!!!!!! Χαμόγελο
Καλές γιορτές σε όλους!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 15:47:57 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
A πολυ ωραια η ιδες της Πασταφλωρας δε ξερω μονο μηπως κολλαει πολυ η βανιλια στο στομα..Τι λες Κ.Αρετη?

Θυμηθηκα και μια αλλη λυση με ροζ Marshmallows αυτα τα ζαχαρωτα που πουλανε στα σ/μ δες τα βιντεακια ειναι πολυ ευκολο

<a href="https://www.youtube.com/watch/v/m344aukHKxM" target="_blank">https://www.youtube.com/watch/v/m344aukHKxM</a>

<a href="https://www.youtube.com/watch/v/tskRJKE6mm8&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/watch/v/tskRJKE6mm8&amp;feature=related</a>

<a href="https://www.youtube.com/watch/v/6RUynjdoBxY&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/watch/v/6RUynjdoBxY&amp;feature=related</a>

<a href="https://www.youtube.com/watch/v/U6dQLAQnv2w&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/watch/v/U6dQLAQnv2w&amp;feature=related</a>
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #14
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 23:34:02 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Στελλίνα
θυμήθηκα και άλλο τρόπο  να φτιαξεις γλάσσο με την βανίλια,  να την  ζεστάνεις  ελάχιστα,    τόσο που να είναι σαν ζυμάρι,ι  και να  στρώσεις στον πάγκο εργασίας  αρκετή άχνη.

Επάνω να τοποθετήσεις το ζυμαρι της βανίλιας και πάλι  πασπάλισε  με 'άχνη,.. Πάρε τώρα τον πλάστη τον χοντρό και άνοιξε φύλλο σαν σφολιάτας στο μέγεθος της επιφάνειας της τούρτα , που να καλύπτει και τα πλαϊνά της.... Κατοπιν απλωσέ το επάνω στην τούρτα,   κάνε και νερά  δίπλες ( σαν σχέδιο, κύματα) και  στρώσε καλά το γύρω-γύρω και κόψε το περίσσεμμα. Μπορείς να το στολίσεις με κερασάκια  και φέτες φρουι γλασέ και σμάρτυς κουφετάκια και ότι άλλο θέλεις..και νάσαι σίγουρη ότι δεν κολλάει υπερβολικά.

Τώρα  αυτά τα κολπάκια με ταμασμάλοους  ωραία είναι αλλά ανεβσζουν και το κόστος.Αυτό το ζυμάρι  είναι σαν της βανίλιας. Ακριβώς το ίδιο. Μόνο που περιέχει και ζελατίνη και αγαρ -αγαρ. Και γιαυτό είναι και λίγο γλοιωδες το μαρσμάλοους στην γεύση.  rose roseΚαλή επιτυχία!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω