GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 18:01:05 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Women΄s Section
| | |-+  Περιποίηση και ομορφιά
| | | |-+  Επανακυκλοφορεί η κολώνια γυναίκας Φαραώ του 1489 π.Χ.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Επανακυκλοφορεί η κολώνια γυναίκας Φαραώ του 1489 π.Χ.  (Αναγνώστηκε 8197 φορές)
« στις: Ιανουάριος 05, 2010, 13:40:28 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Επανακυκλοφορεί η κολώνια γυναίκας Φαραώ του 1489 π.Χ.

 

Όλοι μας έχουμε διαβάσει ή δει στην τηλεόραση για την ανακατασκευή της εικόνας του προσώπου κάποιας μούμιας έτσι ώστε να δούμε
πώς έμοιαζε ο τάδε φαραώ. Δεν είναι και τίποτα συγκλονιστικό, αν δεν είσαι αρχαιολόγος.
Τι θα λέγατε, όμως, για κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την καθημερινότητά σας;
Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας αν σας λέγαμε ότι σε λίγους μήνες θα μπορείτε να φοράτε το ίδιο ακριβώς  άρωμα
με αυτό που φορούσε η Φαραώ Ατσχεψούτ που βασίλεψε την Αίγυπτο από το 1489 έως το 1469 π.Χ.;
Αυτό θα ήταν σίγουρα κάτι το μοναδικό.
Η Ατσχεψούτ (γείτσες!!!) μπορεί να βασίλεψε σαν άντρας (20 χρόνια Φαραώ με τους δεκάδες διαδόχους να προσπαθούν
να σε δηλητηριάσουν δεν είναι λίγα) αλλά δεν έχασε ποτέ τη θηλυκότητά της.
Στο πανεπιστημιακό Μουσείο της Βόννης, εξετάζοντας το μεταλλικό μπουκάλι αρώματος της Ατσχεψούτ βρέθηκαν μικρά υπολείμματα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να ανασυνθέσουν το άρωμα της γυναίκας Φαραώ και όχι μόνο αυτό,
αλλά να το θέσουν και σε κυκλοφορία σε συνεργασία με γνωστή φίρμα αρωμάτων!

                                                                                                                                                         

                                       
                                                                                   


Πηγή: Fox News

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2010, 13:54:08 μμ από linmak88 » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 05, 2010, 17:59:48 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
 Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 06, 2010, 14:42:02 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Ανεξίτηλο μέικ απ 5.000 ετών από τους Αιγύπτιους             

Το ανεξίτηλο μέικ απ, μυστικό που γνώριζαν πέντε χιλιετίες πριν οι Αιγύπτιοι, αναλύθηκε και «αποκαλύφθηκε» σε Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στη Θεσσαλονίκη
Το μυστικό του ανεξίτηλου μέικ απ, διακαής πόθος και διαχρονικός στόχος της σύγχρονης κοσμετολογίας, ήταν γνωστό στην Αίγυπτο πριν από 5.000 χρόνια. Αναμειγνύοντας φυσικά μέταλλα από την Ερυθρά Θάλασσα οι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν καλλυντικό, το οποίο είχε την ιδιότητα να παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, χαρίζοντας ομορφιά και «αιώνια νεότητα» στις γυναίκες της εποχής.
Την τέχνη των αρχαίων Αιγυπτίων, που θυμίζει δράση αλχημιστών, κατάφεραν να αναλύσουν οι επιστήμονες, με μια νέα μέθοδο ανάλυσης έργων τέχνης μέσω ακτίνων Χ σε επιταχυντές ηλεκτρονίων, την οποία παρουσίασε στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης των Υλικών στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης ο ερευνητής του εργαστηρίου Βrookhaven των ΗΠΑ, Έρικ Ντόριχι.
Το αιγυπτιακό μέικ απ βρέθηκε ανέγγιχτo σε αλαβάστρινα βαζάκια μέσα σε τάφους, καθώς η χρήση του δεν περιοριζόταν στις Αιγύπτιες που ήθελαν να βελτιώσουν την εμφάνιση του προσώπου και του σώματός τους αλλά επεκτεινόταν και στις μούμιες. Οι επιστήμονες κατάφεραν να «αποκρυπτογραφήσουν» τη σύνθεσή του και διαπίστωσαν ότι τα βασικά συστατικά του ήταν σίδηρος και ψευδάργυρος. Την ίδια τεχνολογία, που βασίζεται στη μίξη των κατάλληλων υλικών της φύσης, φαίνεται πως εφάρμοζαν και στους χρωματισμούς των κεραμικών και των κοσμημάτων τους.
Το προϊόν, όπως ήταν αναμενόμενο, κίνησε το ενδιαφέρον διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κοσμετολογία. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να περιμένει τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών που επικεντρώνονται στις επιπτώσεις από τη μακροχρόνια χρήση του στο ανθρώπινο σώμα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα των ερευνών που πραγματοποιούνται σε εργαστήρια ανά τον κόσμο αφορά τη δυνατότητα των Αιγυπτίων να παράγουν συνθετικές ουσίες τις οποίες χρησιμοποιούσαν καθημερινά για λόγους αισθητικής ή ως φάρμακα. Παράδειγμα αποτελεί μία συνθετική άσπρη ουσία που δημιούργησαν το 3.000 π.Χ. βασιζόμενοι στη νανοτεχνολογία, η οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιούνταν στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια ως φάρμακο.
Με την ίδια μέθοδο μελετήθηκε και ο ειδικός χρωματισμός του «μπλε των Μάγια», που διασώζεται ακόμη και σήμερα λαμπερό σε κεραμικά του 8ου αιώνα. Το χρώμα χρησιμοποιούνταν σε αγάλματα, σκεύη, ρούχα, καλλυντικά και τατουάζ και η μεγάλη του ανθεκτικότητα μέχρι πρότινος αποτελούσε γρίφο για τους επιστήμονες. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι οφειλόταν στη χημική του σύσταση, που τυποποιήθηκε πρόσφατα, και βασιζόταν στη λάσπη και το φυτό ίντιγκο (indigo). «Η κατανόηση της προέλευσης και της χρήσης των υλικών από τους αρχαίους πολιτισμούς τα οποία παρέμεναν σταθερά στον χρόνο μπορεί να μας βοηθήσει να μελετήσουμε ουσίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τομείς της σημερινής επιστήμης, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως για παράδειγμα στην κατασκευή αποθηκών για πυρηνικά απόβλητα» εξήγησε ο κ. Ντόριχι.


Με μια ματιά

3500 π.Χ.: Τα καλλυντικά πρωτοχρησιμοποιούνται στην Αίγυπτο και αργότερα στην Ελλάδα και τη Ρώμη 840 π.Χ.: Στο Αρχαίο Βασίλειο του Ισραήλ υιοθετείται η χρήση των καλλυντικών, όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη 1066: Η Εκκλησία απαγορεύει τη χρήση τους 1800: Καλλυντικά χρησιμοποιούν μόνο ιερόδουλοι και ηθοποιοί.

1909: Ιδρύεται η πρώτη εταιρεία καλλυντικών L΄ Οreal 1920: Μάσκαρα προκαλεί τον θάνατο μιας γυναίκας και την τύφλωση δεκάδων 2008: Συνολικά ξοδεύονται παγκοσμίως 13 δισ. ευρώ σε καλλυντικά.


Πηγή: Τα Νέα, Φ. Στεφανοπούλου, 22/9/09
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2010, 16:45:10 μμ από linmak88 » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 06, 2010, 14:45:01 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Τι λες τώρα!!!!!  blink Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες Λινάκι  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 06, 2010, 14:45:59 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Πανάρχαια μυστικά γοητείας  

Η επιστήμη της ομορφιάς και οι επαγγελματίες του είδους υπήρχαν ήδη από την εποχή των μεγάλων Αιγυπτίων ιερέων και βασιλέων. Πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Κέντρου Ερευνών των Μουσείων της Γαλλίας, του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, των εργαστηρίων της L’ Oreal και του Μουσείου του Λούβρου, έφεραν στο φως νέα αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο παρασκευής καλλυντικών από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Οι επιστήμονες ανέλυσαν στο χημικό εργαστήριο το περιεχόμενο ειδικών βάζων. Μελέτησαν πλήρως την τελετουργική τους λειτουργία και τα ποικίλα είδη μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου που συνδέονταν με τη χρήση τους. Μ’ αυτό τον τρόπο κατόρθωσαν ν’ ανακατασκευάσουν με ακρίβεια τα προϊόντα ομορφιάς που ήταν εξαιρετικά δημοφιλή πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια!

Στην αρχαία Αίγυπτο το μακιγιάζ δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών. Και στους άντρες, όπως εξάλλου και στα παιδιά, άρεσε να μακιγιάρονται και να περιποιούνται τον εαυτό τους. Τα περίτεχνα χτενίσματα ήταν δημοφιλή στους Φαραώ αλλά και στους αριστοκράτες, στους ιερείς και στους τεχνίτες. Όμως δε γνωρίζουμε αν άρεσε στους απλούς ανθρώπους του λαού να μακιγιάρονται ή να χτενίζονται και με ποιον τρόπο  

Το χρώμα και η έκφραση

Κάθε εποχή έχει το δικό της στιλ Έτσι, η "πολιτιστική επανάσταση" που επέβαλε ο Φαραώ Ακενατόν έφερε νέα έμπνευση και σχέδια στην ενδυμασία, στο μακιγιάζ και στις κομμώσεις. Άντρες και γυναίκες μακιγιάρονταν με τον ίδιο τρόπο. Η μόνη διαφορά ήταν στα "προϊόντα βάσης" (μέικαπ) που χρησιμοποιούσαν. Οι άντρες άπλωναν σκούρο κοκκινωπό χρώμα στο πρόσωπό τους, ενώ οι γυναίκες λευκό, όπως φαίνεται κι από πολυάριθμα αγάλματα ή τοιχογραφίες. Και οι δύο όμως χρησιμοποιούσαν περίγραμμα με μαλακό μολύβι(κολ), κυρίως πράσινου ή μαύρου χρώματος, γύρω από τα μάτια. Το πράσινο περίγραμμα ή ουατζού εμφανίζεται κυρίως κατά την τέταρτη δυναστεία των Φαραώ -γύρω στο 2650 π.Χ. Εντοπίστηκε σε μορφή σκόνης ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα των ταφικών προσφορών του Ραχοτέπ. Το μαύρο περίγραμμα  ή μεσντεμέτ-με μαλακό μολύβι κολ-εμφανίζεται έναν αιώνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χέοπα. Η λέξη μεσντεμέτ προέρχεται από τη λέξη σντεμ, που σημαίνει "ακούω". Υποδηλώνεται έτσι με ποιητικό τρόπο η "ομιλία των ματιών", η βαθιά εκφραστικότητα του βλέμματος.

Στην αρχαία Αίγυπτο είχαν επικρατήσει τουλάχιστον δύο τρόποι μακιγιάζ των ματιών. Μια χοντρή συνήθως πράσινη γραμμή περνούσε κάτω από το μάτι, ενώ μια δεύτερη, συνήθως μαύρη, διέγραφε το πάνω βλέφαρο, φτάνοντας μέχρι τους κροτάφους. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αμένοφη Γ’, συναντάμε το ίδιο μακιγιάζ αλλά σε οβάλ φόρμα και χωρίς προεκτάσεις των γραμμών δεξιά κι αριστερά. Εκτός από τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους, στο πλαίσιο λατρευτικών τελετών τα καλλυντικά θεωρούνταν θεραπευτικά για πολλά οφθαλμολογικά προβλήματα. Λόγω του κλίματος, οι Αιγύπτιοι υπέφεραν από πολλές αλλεργίες, όπως κριθαράκι ή επιπεφυκίτιδα, ειδικά κατά τη διάρκεια των υπερβολικά θερμών καλοκαιριών ή των πλημμυρίδων του Νείλου. Ίσως γι’ αυτό στα περισσότερα καλλυντικά τους αναφερόταν η περίοδος του έτους ή το χρονικό διάστημα χρήσης - για παράδειγμα, "κατάλληλο για καθημερινή χρήση" ή "κατάλληλο για χρήση από τον πρώτο έως τον τέταρτο μήνα των πλημμυρίδων" ή "από τον πρώτο έως τον τέταρτο μήνα του καλοκαιριού". Σε ιατρικές σημειώσεις βρίσκουμε φαρμακευτικές συνταγές, όπως για τη θεραπεία από τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας. Συνιστάται μείγμα από γαληνίτη, μαλαχίτη, κόκκινη ώχρα, ρετσίνι και μέλι, το οποίο απλώνεται πάνω στα βλέφαρα. Για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η θεραπεία, την ώρα του μακιγιάζ απαγγέλλονταν θρησκευτικές επικλήσεις όπως: "Ώρε, Άμονα, Όσιρι, ελάτε σε βοήθεια! Και κάντε ν’ αποβληθούν όλα τα κακά και οι ασθένειες των οφθαλμών!"

Πανσέληνος και θεραπεία ματιών

Η πιο ενδιαφέρουσα διάσταση του αρχαίου αιγυπτιακού τελετουργικού καλλωπισμού ήταν η θρησκευτική. Κατά τη μυθολογία, ο θεός Ώρος, ένας από τους καλούς θεούς, μεταμορφωμένος σε γεράκι πολέμησε το θεό Σεθ, εκπρόσωπο του κακού και του σκότους, κι έχασε στη μάχη το ένα του μάτι. Ο Ώρος έπρεπε να βρει τρόπο να το ανακτήσει, για λόγους συμπαντικής νομοτέλειας, ώστε να υπερισχύσουν εκ νέου οι καλοί θεοί έναντι των φθονερών. Έφυγε λοιπόν κάπου μακριά και όταν ξαναγύρισε, λουσμένος στη λάμψη από το φως της πανσελήνου, είχε ανακτήσει κατά τρόπο μαγικό το χαμένο του μάτι, το οποίο φεγγοβολούσε καταπράσινο, σαν γερακίσιο. Από τότε, προς τιμήν αυτής της θεϊκής επιστροφής, το πράσινο χρώμα επιλέχθηκε να κοσμεί το κάτω μέρος των ματιών μ’ ένα πέρασμα του πινέλου κατά μήκος τους ή, πάλι, σχηματίζοντας ένα δάκρυ, το οποίο συμβόλιζε "το μάτι του Ώρου" αλλά και τα νερά του Νείλου, την υγεία και τη φυσική ακεραιότητα. Το πράσινο χρώμα και το ζωγραφιστό δάκρυ έδινε την αίσθηση ότι κοιτάζει κάποιος "μέσα από το μάτι του Ώρου", τιμώντας τον καλό αυτό θεό και διαιωνίζοντας την πίστη στις θεραπευτικές του ικανότητες nbsp;          

Το ίδιο μακιγιάζ χρησιμοποιούνταν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του περάσματος στον κάτω κόσμο, στο δικό μας Άδη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι τα σώματα των θνητών δε διέφεραν από εκείνα των νεκρών. Η άφθαρτη υπόστασή τους τονιζόταν από την παρουσία των καλλυντικών στα σώματα -τις γνωστές σε όλους μας μούμιες-, με σκοπό τη διατήρησή τους σε άφθαρτη κατάσταση και μετά θάνατον. Πριν από τη διαδικασία σαβανώματος των σωμάτων, τα έβαφαν και τα αρωμάτιζαν με αιθέρια έλαια και βάλσαμα. Μαζί τους θάβονταν και προσφορές, οι οποίες περιλάμβαναν αρώματα και καλλυντικά, όπως φαίνεται από τις επιγραφές των τάφων. Έτσι ο Ρα, ο προστάτης θεός του κάτω κόσμου, μπορούσε ν’ αγκαλιάσει με τις μαγικές του ακτίνες τα σώματα, χαρίζοντάς τους ένα όμορφο και απερίσπαστο ταξίδι

Θεοί από πολύτιμους λίθους και μέταλλα

Τα χρώματα του μακιγιάζ είχαν ιδιαίτερο ρόλο και σημασία. Τα χρώματα ανοιχτών αποχρώσεων, όπως η ώχρα, συμβόλιζαν για τους αρχαίους Αιγυπτίους το γήινο κόσμο. Από την άλλη, όλες οι αποχρώσεις του μπλε, του μαύρου, του πράσινου, του τιρκουάζ, του χρυσαφί ή του γκρι τιμούν το θεϊκό και το αιώνιο. Το χρώμα του πολύτιμου λίθου λάπις λάζουλι ήταν το χρώμα της δόξας και της ζωής. Ειδικότερα, το τιρκουάζ και το ανοιχτό πράσινο συμβόλιζαν τη γονιμότητα. Όλα αυτά βέβαια σχετίζονται με την πίστη των αρχαίων Αιγυπτίων ότι οι θεοί τους αποτελούνταν από πολύτιμους λίθους και μέταλλα, ότι ήταν φτιαγμένοι στ’ αλήθεια από χρυσό και τιρκουάζ. Για να τους πλησιάσουν οι θνητοί, όταν έφτανε η ώρα να πάνε στον κάτω κόσμο, έπρεπε να βαφτούν έτσι ώστε να τους μοιάζουν. Φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι ακολουθούσαν τον κανόνα "για να γίνεις θεός πρέπει και να του μοιάζεις"

Πηγή: Focus
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 06, 2010, 14:49:17 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ

Αν θέλετε να νιώσετε γαλαζοαίματες, να αισθανθείτε ότι κολυμπάτε σε γάλα, ότι μυρίζετε θεσπέσιο άρωμα καπνού, ότι πασπαλίζεστε με κανέλα, ξεδιψάτε με χυμό πορτοκάλι και γεύεστε περγαμόντο! Καθώς βυθίζετε το σώμα σας στο ζεστό νερό θα νιώθετε ότι είστε κομμάτια ενός μύθου ή κεφάλαια κάποια σαγηνευτικής ιστορίας. Τέσσερα νέα σαπούνια με αυτοκρατορική υπογραφή και εμφάνιση – οι γνωστές πλέον ‘ταπετσαρίες’ εμπνευσμένες από vintage χαλιά, υφάσματα και ημερολόγια - διεκδικούν τη θέση τους στο βασίλειό μας, δίπλα στα ‘γαλαζοαίματα’ αφρόλουτρα, γαλακτώματα σώματος και body butters, για να κάνουν το δικό τους statement στο καθημερινό μας πρόγραμμα περιποίησης!

TSAR PETER TOBACCO
Στις αρχές του 18ου αιώνα, ο Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας, στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει τη χώρα του, εισήγαγε τις πατάτες, τη βότκα και το κάπνισμα. Σε καιρούς αυστηρής νομοθεσίας ενάντια στο κάπνισμα, ο Τσάρος επέτρεψε στο λαό του να υιοθετήσει την απαγορευμένη αυτή συνήθεια, ενώ και ο ίδιος απολάμβανε συχνά τον αγαπημένο του αρωματικό καπνό. Αν ζούσε σήμερα, θα ήταν πανευτυχής, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει το άρωμα του ταμπάκο και στο μπάνιο του…τουλάχιστον το σαπούνι Tsar Peter Tobacco θα κρατήσει την ανάμνησή του ζωντανή στο μυαλό των σύγχρονων γαλαζοαίματων

NEFERTITI HONEY
Αν ένα όνομα χαρακτήριζε όλες τις ελκυστικές γυναίκες, αυτό θα ήταν Nefertiti, που σημαίνει ‘η όμορφη γυναίκα κατέφθασε’. Η σύζυγος του Φαραώ Akhenaten, Βασίλισσα Nefertiti, υπήρξε πρότυπο ομορφιάς, ενώ τα τέλεια χαρακτηριστικά της αποτυπώθηκαν στη φημισμένη προτομή της. Τα αφρόλουτρα και η περιποίηση προσώπου με άφθονο μέλι ήταν ένα από τα μυστικά της ομορφιάς της! Το σαπούνι Nefertiti Honey ‘ψιθυρίζει’ το μυστικό στους σημερινούς γαλαζοαίματους…

QUEEN ISABELLA CINNAMON ORANGE
Το άρωμα και η απαλή γεύση της κανέλας είχαν ‘αιχμαλωτίσει’ τη βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας, όχι όμως και το υψηλό κόστος της, γεγονός που την ώθησε να ‘εξοπλίσει’ τον Κολόμβο με τρία πλοία, πλήρωμα ενενήντα ανδρών και χρήματα, για να αναζητήσει το ‘Νέο – οικονομικό - Δρόμο’ απόκτησης της κανέλας…αλλά άθελά της τον οδήγησε στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου. Το πάθος της αυτό ‘συμπυκνώνεται’ στο νέο σαπούνι Queen Isabella Cinnamon Orange - άρωμα κανέλα-πορτοκάλι για αυτοκρατορικούς αφρούς…σε οικονομική τιμή!

KING OF SUMATRA PEPPER BERGAMOT
Το μαύρο πιπέρι ήταν το πιο περιζήτητο καρύκευμα από την αρχαιότητα έως και το Μεσαίωνα. Μία από τις καλύτερες ποικιλίες του προέρχεται από τη Σουμάτρα, όπου παραμένουν ακόμα ζωντανοί οι μύθοι σχετικά με τις συνεχείς συγκρούσεις τοπικών βασιλιάδων, φιλόδοξων αποικιοκρατών και πειρατών! Ευτυχώς σήμερα δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε για το πιπέρι…το απολαμβάνουμε πλέον οποιαδήποτε στιγμή και μάλιστα σε σκανδαλιστικό συνδυασμό με περγαμόντο, χάρη στο νέο σαπούνι King of Sumatra Pepper Bergamot.

Όπως όλα τα προϊόντα Kings & Queens, τα νέα σαπούνια δεν περιέχουν mineral oils και parabens, ενώ είναι εμπλουτισμένα με το Royal Mix, ένα μίγμα με εκχυλίσματα από Ρόδι, Μπλε Αιγυπτιακό Λωτό και Μαλαχίτη. Το πορφυρό ρόδι, οικόσημο πολλών παλατιών, χάρη στο τελείωμά του που σχηματίζει μία φυσική κορώνα, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C. Το λουλούδι του μπλε λωτού, το πιο δημοφιλές αρχαίο Αιγυπτιακό σύμβολο δόξας και αιώνιας ζωής για τους Θεούς και τους κοινούς θνητούς, περιέχει βιοφλαβονοειδή, όπως η κουερσετίνη και η ρουτίνη, ενώ έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Τέλος, οι Τσάροι της Ρωσίας χρησιμοποιούσαν το μαλαχίτη στο διάκοσμο των παλατιών - ένα ορυκτό που έχει σχετιστεί με ενέργεια, ευεξία και αρμονία, ενώ τονώνει και βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος.

NEFERTITI HONEY
Αν ένα όνομα χαρακτήριζε όλες τις ελκυστικές γυναίκες, αυτό θα ήταν Nefertiti, που σημαίνει ‘η όμορφη γυναίκα κατέφθασε’. Η σύζυγος του Φαραώ Akhenaten, Βασίλισσα Nefertiti, υπήρξε πρότυπο ομορφιάς, ενώ τα τέλεια χαρακτηριστικά της αποτυπώθηκαν στη φημισμένη προτομή της. Τα αφρόλουτρα και η περιποίηση προσώπου με άφθονο μέλι ήταν ένα από τα μυστικά της ομορφιάς της! Το σαπούνι Nefertiti Honey ‘ψιθυρίζει’ το μυστικό στους σημερινούς γαλαζοαίματους…

QUEEN ISABELLA CINNAMON ORANGE
Το άρωμα και η απαλή γεύση της κανέλας είχαν ‘αιχμαλωτίσει’ τη βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας, όχι όμως και το υψηλό κόστος της, γεγονός που την ώθησε να ‘εξοπλίσει’ τον Κολόμβο με τρία πλοία, πλήρωμα ενενήντα ανδρών και χρήματα, για να αναζητήσει το ‘Νέο – οικονομικό - Δρόμο’ απόκτησης της κανέλας…αλλά άθελά της τον οδήγησε στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου.

KING OF SUMATRA PEPPER BERGAMOT
Το μαύρο πιπέρι ήταν το πιο περιζήτητο καρύκευμα από την αρχαιότητα έως και το Μεσαίωνα. Μία από τις καλύτερες ποικιλίες του προέρχεται από τη Σουμάτρα, όπου παραμένουν ακόμα ζωντανοί οι μύθοι σχετικά με τις συνεχείς συγκρούσεις τοπικών βασιλιάδων, φιλόδοξων αποικιοκρατών και πειρατών! Ευτυχώς σήμερα δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε για το πιπέρι…το απολαμβάνουμε πλέον οποιαδήποτε στιγμή και μάλιστα σε σκανδαλιστικό συνδυασμό με περγαμόντο, χάρη στο νέο σαπούνι King of Sumatra Pepper Bergamot.

Tα νέα σαπούνια δεν περιέχουν mineral oils και parabens, ενώ είναι εμπλουτισμένα με το Royal Mix, ένα μίγμα με εκχυλίσματα από Ρόδι, Μπλε Αιγυπτιακό Λωτό και Μαλαχίτη. Το πορφυρό ρόδι, οικόσημο πολλών παλατιών, χάρη στο τελείωμά του που σχηματίζει μία φυσική κορώνα, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C. Το λουλούδι του μπλε λωτού, το πιο δημοφιλές αρχαίο Αιγυπτιακό σύμβολο δόξας και αιώνιας ζωής για τους Θεούς και τους κοινούς θνητούς, περιέχει βιοφλαβονοειδή, όπως η κουερσετίνη και η ρουτίνη, ενώ έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Τέλος, οι Τσάροι της Ρωσίας χρησιμοποιούσαν το μαλαχίτη στο διάκοσμο των παλατιών - ένα ορυκτό που έχει σχετιστεί με ενέργεια, ευεξία και αρμονία, ενώ τονώνει και βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος.


NEFERTITI HONEY
Αν ένα όνομα χαρακτήριζε όλες τις ελκυστικές γυναίκες, αυτό θα ήταν Nefertiti, που σημαίνει ‘η όμορφη γυναίκα κατέφθασε’. Η σύζυγος του Φαραώ Akhenaten, Βασίλισσα Nefertiti, υπήρξε πρότυπο ομορφιάς, ενώ τα τέλεια χαρακτηριστικά της αποτυπώθηκαν στη φημισμένη προτομή της. Τα αφρόλουτρα και η περιποίηση προσώπου με άφθονο μέλι ήταν ένα από τα μυστικά της ομορφιάς της! Το σαπούνι Nefertiti Honey ‘ψιθυρίζει’ το μυστικό στους σημερινούς γαλαζοαίματους…

QUEEN ISABELLA CINNAMON ORANGE
Το άρωμα και η απαλή γεύση της κανέλας είχαν ‘αιχμαλωτίσει’ τη βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας, όχι όμως και το υψηλό κόστος της, γεγονός που την ώθησε να ‘εξοπλίσει’ τον Κολόμβο με τρία πλοία, πλήρωμα ενενήντα ανδρών και χρήματα, για να αναζητήσει το ‘Νέο – οικονομικό - Δρόμο’ απόκτησης της κανέλας…αλλά άθελά της τον οδήγησε στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου.

KING OF SUMATRA PEPPER BERGAMOT
Το μαύρο πιπέρι ήταν το πιο περιζήτητο καρύκευμα από την αρχαιότητα έως και το Μεσαίωνα. Μία από τις καλύτερες ποικιλίες του προέρχεται από τη Σουμάτρα, όπου παραμένουν ακόμα ζωντανοί οι μύθοι σχετικά με τις συνεχείς συγκρούσεις τοπικών βασιλιάδων, φιλόδοξων αποικιοκρατών και πειρατών! Ευτυχώς σήμερα δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε για το πιπέρι…το απολαμβάνουμε πλέον οποιαδήποτε στιγμή και μάλιστα σε σκανδαλιστικό συνδυασμό με περγαμόντο.

Τα νέα σαπούνια δεν περιέχουν mineral oils και parabens, ενώ είναι εμπλουτισμένα με το Royal Mix, ένα μίγμα με εκχυλίσματα από Ρόδι, Μπλε Αιγυπτιακό Λωτό και Μαλαχίτη. Το πορφυρό ρόδι, οικόσημο πολλών παλατιών, χάρη στο τελείωμά του που σχηματίζει μία φυσική κορώνα, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C. Το λουλούδι του μπλε λωτού, το πιο δημοφιλές αρχαίο Αιγυπτιακό σύμβολο δόξας και αιώνιας ζωής για τους Θεούς και τους κοινούς θνητούς, περιέχει βιοφλαβονοειδή, όπως η κουερσετίνη και η ρουτίνη, ενώ έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Τέλος, οι Τσάροι της Ρωσίας χρησιμοποιούσαν το μαλαχίτη στο διάκοσμο των παλατιών - ένα ορυκτό που έχει σχετιστεί με ενέργεια, ευεξία και αρμονία, ενώ τονώνει και βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος

Πηγή: Οtenet.gr 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2010, 14:55:08 μμ από linmak88 » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 06, 2010, 16:36:02 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Η κοσμετολογία είναι το αγαπημένο μου μάθημα-γι'αυτό και σας παραθέτω τα παρακάτω! Για να καταλάβαιτε - μόλις παρουσιάστηκα
στο σχολείο φέτος, το πρώτο πράγμα που είπα ήταν το εξής: Την κοσμετολογία θα την πάρω εγώ, έτσι; Με φοβήθηκαν οι άνθρωποι και μου την έδωσαν!  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 06, 2010, 18:08:48 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγώ πάλι όπου δω, μυρίσω, υποψιαστώ κολώνια εξαφανίζομαι ή αν δεν προλάβω πέφτω ξερή  Λύπη. Αλλεργική βλέπετε   sick
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω