GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 16, 2024, 00:43:40 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μη γελάσετε .....
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μη γελάσετε .....  (Αναγνώστηκε 11867 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Νοέμβριος 03, 2007, 20:25:58 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Τα παιδιά έχουν βάσανα μέχρι να μεγαλώσουν. Αλλά και όταν μεγαλώσουν, πάλι έχουν τις αγωνίες τους Έκπληξη
Τελικά με τα παιδιά δεν ησυχάζει ο γονιός ποτέ. Στριφογύρισμα ματιών Περαστικά της!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2007, 20:33:16 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Νοέμβριος 08, 2007, 17:18:28 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Πραγματικά μην γελάσετε αλλά εμένα ο λαπάς μου αρέσει!
Με λίγο φρέσκο βούτυρο όπως λέει η Μαργαρίτα στο τέλος , λεμόνι και πιπεράκι

Μου αρέσει όπως και νάναι το ρύζι. Μόνο ωμό δεν τόχω φάει ακόμα. Ο δε λαπάς που τρώω όταν δεν είναι για αρρώστια είναι ο καλύτερός μου. Πάντως σιγά-σιγά έμαθα πως σε γαστρεντερίτιδες γενικώς η ξενηστικομάρα είναι γρηγορότερο φάρμακο. Αφήστε να καθαρίσει το έντερο και μετά θάρθει η πείνα. Τίποτα δεν παθαίνει όσο μικρό και νάναι το παιδί.΄Οταν αισθανθεί καλά θα γυρέψει φαγητό. Το νερό να ξέρετε θρέφει τους μύκητες στο έντερο και χειροτερεύει το πρόβλημα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Νοέμβριος 08, 2007, 22:48:01 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Νένα κάποια από αυτά που μας λές πραγματικά δεν τα έχω ξανακούσει.
Ευχαριστούμε για τις συμβουλές σου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Νοέμβριος 09, 2007, 10:45:39 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Εμ Λιζάκι, τόχω πληρωμένο με τη διαφορά της ηλικίας! ΄Εχεις δει κακοδιάθετο ζωάκι? Σκυλί, γατί? Θα δεις ότι το καλλίτερο φαγητό να τούχεις βάλει δεν θα το αγγίξει παρά μόνο όταν θα αρχίσει να συνέρχεται. Μπορεί και ναναι δυο, τρεις μέρες νηστικό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Νοέμβριος 09, 2007, 11:03:41 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ναι, δίκιο έχεις  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2008, 12:36:24 μμ »
mariap Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Κατ'αρχάς, καλή σας μέρα και καλώς σας βρήκα! Είναι το πρώτο μου post στο forum.

Με αφορμή τον ... ευρηματικό τίτλο "Μη γελάσετε", θέλω κι εγώ να σας ρωτήσω κάτι σχετικό με το ρύζι:  Σε ποιες συνταγές χρησιμοποιούμε το ρύζι τύπου "καρολίνα" και σε ποιες το τύπου "νυχάκι"? Επίσης, εκτός του λαπά, το ρύζι τύπου "γλασέ" πού αλλού χρησιμοποιείται??

Ποτέ δεν κατάφερα να τα ξεχωρίσω, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ σ'όλες ανεξαιρέτως τις συνταγές, ρύζι τύπου barboiled Ντροπή

Eυχαριστώ εκ των προτέρων!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2008, 12:58:39 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Kαλως όρισες...

Να σου πω αυτά που γνωρίζω εγώ για το θέμα που ρωτάς :

Λοιπόν το γλασέ χρησιμοποιείται πολύ καλά σε όλες ανεξαιρέτως τις σούπες
Το καρολίνα θα πρότεινα σε γεμιστά και ίσως σε πιλάφι όχι σπειρωτό.
Το νυχάκι εγώ το χρησιμοποιώ σε σούπες, γεμιστά, πιλάφι κρητικό και γενικά παντού εκτός από σπειρωτό πιλάφι (μία συγκεκριμένη μάρκα βιολογικού ρυζιού)

Θα πουν βέβαια και οι υπόλοιπες την άποψή τους αλλά μία εύκολη λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το ρύζι Agrino (ή τα βιολογικά της Trofino) τα οποία επάνω στην συσκευασία τους εκτός από το είδος ρυζιού αναφέρουν και την χρήση τους οπότε διευκολύνεσαι ως προς την επιλογή τους.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2008, 13:03:18 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Μαρία καλημέρα και καλώς μας ήρθες. Αν και εγώ σε γενικές γραμμές προτιμώ τα ρύζια τύπου barboiled με εξαίρεση τα γεμιστά που μου αρεσει να βάζω ρύζι jasmine τα υπόλοιπα ρύζια χρησιμοποιούνται ως εξής.

Ρύζι Γλασσέ
Στρογγυλόσπερμο, κολλώδες ρύζι. Το χρησιμοποιούμε για σούπες, ντολμαδάκια ή γεμιστά. Επίσης είναι καλή επιλογή για sushi.

Ρύζι Καρολίνα
Μεσόσπερμο, κολλώδες ρύζι. Το χρησιμοποιούμε για γεμιστά, σούπες. Επίσης ταιριάζει για ριζότο και παέγια.

Ρύζι Νυχάκι
Μακρύκοκκο σπυρωτό και ανάλαφρο ρύζι, το σερβίρουμε συνήθως για πιλάφι ή ως συνοδευτικό π.χ ρύζι με λαχανικά.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Καλά να περνάς στην παρέα μας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2008, 14:18:01 μμ »
mariap Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θα τις τυπώσω για να ξέρω πλέον πού πάει τι Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 09:38:01 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Καλωσόρισες στην παρέα μας!
Και εγω την καρολίνα την βάζω στα γεμιστά και κάνω ριζότο μόνο σε περίπτωση που δεν βρώ arborio , carnaroli καλά για vialone nano  δεν το συζητώ τρέχα γύρευε!
Με νυχάκι κάνω πιλάφια, λαπάδες, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο κλπ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 10, 2008, 10:03:22 πμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 14:49:42 μμ »
mariap Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ al1975!

mariap σκέφτεται: "Ας κάνω ότι ξέρω τι εστί "carnaroli για vialone nano", μη με περάσουν και για εντελώς άσχετη Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #26
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 15:50:57 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
mariap μη σκας ουτε εγω ξερω  Κλείσιμο ματιού
σε αυτα ειναι μανουλα η  al1975... kissing
καλως ορισες!!!!!!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #27
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 17:17:32 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Αν και η Αγγελική σίγουρα θα μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, και τα 3 είδη είναι ποικιλίες ρυζιού ιδανικες για ριζότο. Το arborio και το carnaroli δίνουν ένα πιο σπυρωτό αποτέλεσμα ενώ το vialone nano ένα πιο κρεμώδες, αλλά δυστυχώς βρίσκεται πολύ δύσκολα.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω