Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 15, 2024, 06:36:31 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο. (Αναγνώστηκε 10776 φορές)
«
στις:
Ιανουάριος 19, 2010, 11:14:16 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Κοριτσια εσεις οι Βορειοελαδιτισσες ισως το ξερετε..
Ψαχνει μια φιλη μου να ψησει αυτον τον χαλβα που περνουμε την Καθαρα Δευτερα στο φουρνο ..ειναι λεει ενα τελειο επιδορπιο και καπως το κανουν στα μαγαζια της Βορειου Ελλαδος με αλουμινοχαρτο(??)
Εγω δεν το ξερω καθολου ουτε το εχω ξανακουσει αν ξερει καποια απο εσας ας μας δωσει τα φωτα της.
Ειναι λεει τελειο επιδορπιο.
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #1
«
στις:
Ιανουάριος 19, 2010, 11:41:17 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Αχ μολις με ενημρωσαν για το εξης:
''
Σε ενα αλουμινοχαρτο βάζετε από κάτω φέτες πορτοκαλι η μήλο και από πάνω τον χαλβά μια φέτα περίπου 2 πόντους όχι παραπάνω την τυλίγεται και την ψήνετε η σε σχάρα από τζάκι σχάρα σε ψησταριά η στο φούρνο … μη ρωτήσετε ώρα δεν ξέρω, (παντα με το ματι δουλευω χα χα χα), και όταν το βγάλετε πασπαλίζετε κανέλλα και αν θέλετε λεμονί η πορτοκάλι
''
Φοβερο ακουγετε ε?
Αμα ξερετε αλλον τροπο μου λετε.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #2
«
στις:
Ιανουάριος 19, 2010, 17:52:19 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Μαργαρίτα ούτε εγώ το έχω ξανακούσει, αλλά μου φαίνεται πολύ ωραίο σαν ιδέα για κάτι διαφορετικό.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #3
«
στις:
Ιανουάριος 20, 2010, 08:39:49 πμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω
Άσε που δεν συμπαθώ καθόλου αυτόν τον χαλβά
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Ιανουάριος 20, 2010, 16:04:10 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
ΜΙΑς ΚΑΙ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΆ ΤΗς θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς ΤΟΥ <ΜΠΑΚΆΛΗ> ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΤΕ ΕΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΨΕΤΕ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΌΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΑΖΕΙ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.....ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΙΔΟΡΠΙΟ!....
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #5
«
στις:
Ιανουάριος 28, 2010, 23:44:10 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
ΣΉΜΕΡΑ ΒΡΉΚΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΘΈΛΑΤΕ:
Δηλαδή <ψητό χαλβά του μπακάλη:
Σε μιά λαδόκολα βάζετε 1 φέτα στρόγγλυλη πορτοκάλι από επάνω ενα κομάτι 1-2 πόντων παχύ χαλβά και από επάνω πασπαλίζετε κανέλα ή προσθέτετε 1 λεπτή φέτα λεμονιού. Τα τυλίγετε και τα βάζετε σε ταψάκι με το άνοιγμα προς τα κάτω. Ψήνετε για λίγα λεπτά και το βγάζετε και το σερβίρετε. Εχει υπέροχο άρωμα και πολύ νοστιμιά!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #6
«
στις:
Ιανουάριος 29, 2010, 08:44:42 πμ »
renaki
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 75
Μέλος από: Οκτ, 2009
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Η αλήθεια είναι ότι(ως βέρα Θεσσαλονικιά) γνωρίζω αυτό το επιδόρπιο, αλλά όχι ψητό στο αλουμινόχαρτο.
Σε όποιο μαγαζί το γεύτηκα,υπήρχε μια ωραία χοντρούλα φέτα χαλβά ραντισμένη με χυμό λεμόνι και
κανέλα
Πάντως σαν γλύκισμα είτε ψημένο είτε όχι, είναι ξεχωριστό!Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Ιανουάριος 29, 2010, 15:08:33 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Εγώ πάλι που ρώτησα Σαλονικιούς που μένουν πάντα εκεί, μου έδωσαν τη συνταγή της Μαργαρίτας. Πρέπει να είναι ωραίο. Παχαίνει όμως πολύ...
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Φεβρουάριος 07, 2010, 23:59:41 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Χαλβάς μακεδονικός της καθαροδευτέρας, αλλιώτικα σερβιρισμένος!!!
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ...ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....!!!!
-Μπορεί να σερβιριστεί με σοκολάτα λιωμένη , και ξηρούς καρπούς.
-Μπορεί ο απλός βανίλια να σερβιριστεί απλά με λεμόνι χυμό και κανέλα.
-Ο απλός χαλβάς Βανίλιας, μπορεί να ψηθεί σε λαδόκολλα στον φούρνο με τα μικροκύματα για 2 λεπτά με μια φέτα λεμόνι και μια πορτοκάλι και κανέλα σκόνη σαν σάντουιτς .
-Μπορεί να ψηθεί επίσης με λεμόνι και σκόνη κανέλας.
-Επίσης μπορεί να ψηθεί 10΄στο φούρνο με αέρα ή 2 λεπτά στα μικροκύματα σε λαδόκολλα ή σάνιτας αλουμινόχαρτο 1 φέτα χαλβά και από επάνω 1 φέτα μήλο με χυμό λεμόνι και κανέλα σκόνη και ψήνουμε….
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ.....ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΥΣΗ!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #9
«
στις:
Φεβρουάριος 08, 2010, 01:36:40 πμ »
anastasia2006
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 988
Μέλος από: Ιαν, 2010
Απ: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
κορίτσια να κάνετε αυτό που γράφει η πάσταφλόρα αλλά καλύτερά το λεμονάκι και η κανέλα να μπούν μόλις ψηθεί ο χαλβάς.
Φυσικά το κάνουμε και χωρίς να ψήσουμε το χαλβά αλλά δεν είναι τόσο νόστιμος όσο ψημένος. το αλουμινόχαρτο δεν χρειάζεται,
είναι και καρκινογόνο
Καταγράφηκε
[img]https://dl10.glitter-graphics
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...