GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 11:02:45 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Xαλβάς της Καθαράς Δευτέρας ψητός στο φούρνο.  (Αναγνώστηκε 10737 φορές)
« στις: Ιανουάριος 19, 2010, 11:14:16 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κοριτσια εσεις οι Βορειοελαδιτισσες ισως το ξερετε..
Ψαχνει μια φιλη μου να ψησει αυτον τον χαλβα που περνουμε την Καθαρα Δευτερα στο φουρνο ..ειναι λεει ενα τελειο επιδορπιο και καπως το κανουν στα μαγαζια της Βορειου Ελλαδος με αλουμινοχαρτο(??)
Εγω δεν το ξερω καθολου ουτε το εχω ξανακουσει αν ξερει καποια απο εσας ας μας δωσει τα φωτα της.
Ειναι λεει τελειο επιδορπιο.
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 19, 2010, 11:41:17 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αχ μολις με ενημρωσαν για το εξης:

''Σε ενα αλουμινοχαρτο βάζετε από κάτω φέτες πορτοκαλι η μήλο και από πάνω τον χαλβά μια φέτα περίπου 2 πόντους όχι παραπάνω την τυλίγεται και την ψήνετε η σε σχάρα από τζάκι σχάρα σε ψησταριά η στο φούρνο … μη ρωτήσετε ώρα δεν ξέρω, (παντα με το ματι δουλευω χα χα χα), και όταν το βγάλετε πασπαλίζετε κανέλλα και αν θέλετε λεμονί η πορτοκάλι''

Φοβερο ακουγετε ε?
Αμα ξερετε αλλον τροπο μου λετε.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 19, 2010, 17:52:19 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μαργαρίτα ούτε εγώ το έχω ξανακούσει, αλλά μου φαίνεται πολύ ωραίο σαν ιδέα για κάτι διαφορετικό. Χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 20, 2010, 08:39:49 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω  Στριφογύρισμα ματιών
Άσε που δεν συμπαθώ καθόλου αυτόν τον χαλβά  Σφραγισμένα χείλη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 20, 2010, 16:04:10 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΜΙΑς ΚΑΙ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΆ ΤΗς θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς ΤΟΥ <ΜΠΑΚΆΛΗ> ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ  ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΤΕ  ΕΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ  ΣΤΙΨΕΤΕ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΌΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΑΖΕΙ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.....ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΙΔΟΡΠΙΟ!.... rose rose rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 28, 2010, 23:44:10 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΣΉΜΕΡΑ ΒΡΉΚΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΘΈΛΑΤΕ:
 

Δηλαδή <ψητό χαλβά του μπακάλη:
Σε μιά λαδόκολα βάζετε 1  φέτα  στρόγγλυλη πορτοκάλι από επάνω ενα κομάτι 1-2 πόντων  παχύ  χαλβά και από επάνω πασπαλίζετε κανέλα ή  προσθέτετε 1 λεπτή φέτα λεμονιού. Τα τυλίγετε και τα βάζετε σε  ταψάκι με το άνοιγμα προς τα κάτω. Ψήνετε  για λίγα λεπτά και το βγάζετε και το σερβίρετε.  Εχει υπέροχο άρωμα και πολύ νοστιμιά!


 up up
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 29, 2010, 08:44:42 πμ »
renaki Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 75
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Η αλήθεια είναι ότι(ως βέρα Θεσσαλονικιά) γνωρίζω αυτό το επιδόρπιο, αλλά όχι ψητό στο αλουμινόχαρτο.
Σε όποιο μαγαζί το γεύτηκα,υπήρχε μια ωραία χοντρούλα φέτα χαλβά ραντισμένη με χυμό λεμόνι και
κανέλα up
Πάντως σαν γλύκισμα είτε ψημένο είτε όχι, είναι ξεχωριστό!Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 29, 2010, 15:08:33 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Εγώ πάλι που ρώτησα Σαλονικιούς που μένουν πάντα εκεί, μου έδωσαν τη συνταγή της Μαργαρίτας. Πρέπει να είναι ωραίο. Παχαίνει όμως πολύ...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Φεβρουάριος 07, 2010, 23:59:41 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Χαλβάς μακεδονικός της καθαροδευτέρας, αλλιώτικα σερβιρισμένος!!!

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ...ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....!!!!

-Μπορεί να σερβιριστεί   με σοκολάτα λιωμένη ,  και  ξηρούς καρπούς.
-Μπορεί  ο απλός βανίλια να σερβιριστεί απλά  με λεμόνι χυμό και κανέλα.
-Ο απλός  χαλβάς  Βανίλιας, μπορεί να  ψηθεί   σε  λαδόκολλα  στον φούρνο με τα μικροκύματα για 2 λεπτά  με  μια φέτα λεμόνι και μια πορτοκάλι και κανέλα σκόνη  σαν σάντουιτς .
-Μπορεί να  ψηθεί επίσης με λεμόνι και σκόνη κανέλας.
-Επίσης  μπορεί να ψηθεί  10΄στο  φούρνο με αέρα ή  2 λεπτά στα μικροκύματα  σε λαδόκολλα ή  σάνιτας αλουμινόχαρτο    1 φέτα χαλβά  και από επάνω  1 φέτα  μήλο με  χυμό λεμόνι και  κανέλα σκόνη και ψήνουμε….

                     ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ.....ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΥΣΗ!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #9
« στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 01:36:40 πμ »
anastasia2006 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 988
Μέλος από: Ιαν, 2010

Προφίλ WWW
κορίτσια να κάνετε αυτό που γράφει η πάσταφλόρα αλλά καλύτερά το λεμονάκι και η κανέλα να μπούν μόλις ψηθεί ο χαλβάς.
Φυσικά το κάνουμε και χωρίς να ψήσουμε το χαλβά αλλά δεν είναι τόσο νόστιμος όσο ψημένος. το αλουμινόχαρτο δεν χρειάζεται,
είναι και καρκινογόνο down
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω