GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 15:58:34 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα  (Αναγνώστηκε 24745 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 16:16:23 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
elie
ΘΑ ΣΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ,ΤΙΠΟΤΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΠΟΤΕ ΕΛΕΙΠΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ,ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Ιούλιος 01, 2009, 08:33:34 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Ίσως αν παγώναμε τη μερέντα/νουτέλα (ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος), και κόβαμε μπαλάκια με το εργαλείο που κόβει στρογγυλές πατατούλες, να τα τυλίγαμε στη ζύμη και να τα ψήναμε 12-14 λεπτά, να προλάβαιναν να γίνουν πρίν αρχίσει να τρέχει η σοκολάτα.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #17
« στις: Ιούλιος 05, 2009, 09:23:40 πμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Ίσως αν παγώναμε τη μερέντα/νουτέλα (ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος), και κόβαμε μπαλάκια με το εργαλείο που κόβει στρογγυλές πατατούλες, να τα τυλίγαμε στη ζύμη και να τα ψήναμε 12-14 λεπτά, να προλάβαιναν να γίνουν πρίν αρχίσει να τρέχει η σοκολάτα.

Αρχοντία = αστέρι rose

Λοιπόν για τη φίλη μου την καραμέλα, να πω ότι η Αρχοντία πέτυχε τη σωστή απάντηση!
Εγώ πάλι ζήτησα τη "βοήθεια του τηλεφώνου" (email εν προκειμένω Σαρκασμός Μεγάλο χαμόγελο) και ρώτησα τον ίδιο σεφ Πίνο, που ακολούθησα τη συνταγή του για τα κρουασάν.
Η απάντησή του είναι αυτή

Usually to have a cookie of that kind you need to add gelatin (or agar-agar) to the cream or to freeze the filling before assembling it, then you keep and serve the cookie cold. I hope it makes sense.
In any case, it's not easy to make these kind of sweets at home.

Δηλαδή μας έκανε την καρδιά περιβόλι με την τελευταία πρόταση, αλλά τουλάχιστον μας έδωσε ένα hint!
Πρέπει να προσθέσουμε ζελατίνη (ή άγαρ-άγαρ) στην κρέμα ή να ψύξουμε τη γέμιση προτού τη "συναρμολογήσουμε" και έπειτα πρέπει να σερβίρουμε το μπισκότο κρύο. Σε κάθε περίπτωση, λέει, δεν είναι εύκολο να φτιάξεις τέτοια γλυκά στο σπίτι.
Καραμέλα, περιμένω να μου πεις καμμιά νέα ιδέα σου με βάση αυτό εδώ που λέει ο σεφ.

Εγώ ζελατίνη δε θέλω να βάλω καθώς η σύσταση/προέλευσή της είναι μια αηδία και μισή και δε θέλω να μαγαρίσω το θρεντ μου με τα κούκις γεμιστά για να το πω. Αλλά το άγαρ-άγαρ βρήκα ότι είναι από φύκια; Ελπίζω να μην κάνω λάθος.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Ιούλιος 05, 2009, 13:23:16 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Έχετε δοκιμάσει να κλείσετε μεσα στο μπισκότα κρέμα ganache;; Είναι όσο πρέπει πηχτή για να σταθεί μέσα σε μπισκότο και όσο ρευστή πρέπει για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απλώς για να  τα φτιάξουμε εμείς χωρίς εργαλεία πιστεύω θα βγουν μεγαλούτσικα μπισκότα.  Η ganache φτιάχνεται με τον εξής τρόπο: Κόβουμε σε ένα μπολ κομματάκια την κουβερτούρα (250 γραμμ) και ρίχνουμε από πάνω βραστή κρέμα γάλακτος (200 ml), γίνεται και με light. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με κονιάκ ή άλλο ποτό της προτίμησής μας.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #19
« στις: Ιούλιος 05, 2009, 20:29:34 μμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Έχετε δοκιμάσει να κλείσετε μεσα στο μπισκότα κρέμα ganache;; Είναι όσο πρέπει πηχτή για να σταθεί μέσα σε μπισκότο και όσο ρευστή πρέπει για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απλώς για να  τα φτιάξουμε εμείς χωρίς εργαλεία πιστεύω θα βγουν μεγαλούτσικα μπισκότα.  Η ganache φτιάχνεται με τον εξής τρόπο: Κόβουμε σε ένα μπολ κομματάκια την κουβερτούρα (250 γραμμ) και ρίχνουμε από πάνω βραστή κρέμα γάλακτος (200 ml), γίνεται και με light. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με κονιάκ ή άλλο ποτό της προτίμησής μας.

 
Μαρινάκι τι ωραία κρέμα που μου ακούγεται αυτή;
Σ' ευχαριστώ που μας την είπες! rose
I'll give it a try
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 05, 2009, 20:31:43 μμ από cooky » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Ιούλιος 05, 2009, 20:43:34 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
(ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος),

μπράβο, την ganache εννοούσα, παγωμένη και κομμένη με το εργαλείο.

Cooky την έχεις γράψει τη συνταγή του Πίνο για τα κρουασάν; ή θα πάω μπροστά και θα ψάχνω άδικα τώρα;;; Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #21
« στις: Ιούλιος 05, 2009, 21:56:04 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Ναι Αρχοντία κι εγώ μετά διάβασα ότι την είχες γράψει κι εσύ!!! Φαντάστηκα ότι το ίδιο θα εννοούσαμε!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #22
« στις: Ιούλιος 08, 2009, 09:31:48 πμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
ΛΟΙΠΟΝ
ΑΠΕΥΝΘΗΘΗΚΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ: THUMB PRINT COOKIES ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ 2ο ΤΟΜΟ "ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΑ ".
ΨAXNONTAS TA ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ, ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΜΑ.
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΣΤΟ ehow.com  Η ΣΤΟ cooks.com ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ Χαμόγελο 


(ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΛΙΑΡΟ) biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Αύγουστος 12, 2009, 21:53:44 μμ »
hotbaker Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ TIPS. ΠΡΩΤΟΝ Η ΠΡΑΛΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΨΗΝΟΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΜΥΛΟ , ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΛΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΟ, ΤΟ ΠΟΛΥ 10-12 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΑ 14-15 ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ "ΨΗΝΟΜΕΝΕΣ" ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΑΝΑΠΝΕΕΙ" Η ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Κλείσιμο ματιού .
 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 01:50:41 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ειχα χασει τη συνεχεια του θεματος και τωρα που το διαβασα ειδα το μηνυμα  του hotbaker.
Ηθελα μονο να πω οτι η συγκεκριμενη εταιρεια εχει εξαιρετικα γεμιστα μπισκοτα ετσι ακριβως οπως τα ψαχνουμε.Για την ακριβεια ειναι τα καλυτερα  Μεγάλο χαμόγελο
Μαλιστα ειχαμε και στη βαφτιση του μικρου μας συσκευασμενα στο τραπεζι σαν ευχαριστηριο στο πιατακι του καθε καλεσμενου.


Οποτε σιγουρα αφου η hotbaker ειναι η πηγη οι συμβουλες του θα ειναι εγκυρες  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #25
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 19:31:44 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
πως μου ειχε ξεφυγει αυτο βρε παιδια;; Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω