GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 10, 2024, 00:04:28 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Κέικ καφέ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κέικ καφέ  (Αναγνώστηκε 5807 φορές)
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 10:47:34 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Ψάχνω συνταγή για κέικ με άρωμα καφέ. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς κάποιες συνταγές αλλά μόλις ψηθεί το κέικ, το άρωμα του καφέ... χάνεται Απορία. Η Βέφα έχει μια συνταγή (λουιζιάνα κόφι κέικ, νομίζω ότι το λέει) αλλά δεν θέλεω κάτι τόσο χρονοβόρο. Καμιά ιδέα?
Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 11:13:20 πμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δεν ξέρω αν θα μπορούσες να φτιάξεις καμιά επικάλυψη με γεύση καφέ έτσι ώστε να γίνει πιο μυρωδάτο!!! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαντάζομαι ότι μια επικάλυψη με λευκή σοκολάτα, λίγη κρέμα γάλακτος και στιγμιαίο καφέ κάτι θα έκανε.  Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 11:16:22 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω γενικα ελλη φτιαχνω ενα κεικ κανονικο μαλιστα χρησιμοποιω τη συνταγη που εχει πανω η φαρινα γιωτης παντα και αλλες φορες προσθετω κακαο αλλες φορες κοκκους νες καφε και γινεται πολυ νοστιμο.
ακολουθω παντα το τιπ απο το σαιτ της βεφας που ειναι το  εξης:
Αν κάνουμε κέικ με καφέ στιγμής, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον καφέ με τους χοντρούς κόκκους και επίσης να γνωρίζουμε, πως για να διατηρηθεί ο καφές στο κέικ, δεν πρέπει να τον ανακατεύουμε πολύ με το μίγμα.


απο το αρθρο μικρα μυστικα για την παρασκευη κεικ
 σας δινω το λινκ:
https://www.vefashouse.gr/vefashouse/sixneserotiseis.asp?mdept_id=29

δεν ξερω κατι πιο εξελιγμενο ξερω βεβαια οτι υπαρχουν συνταγες και με αλλα ειδη καφε πχ εσπρεσσο σε υγρη μορφη, αν γνωριζουν τα κοριτσια ας μας πουν
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 14:07:48 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Ευχαριστώ κορίτσια!

margarita79, πρέπει να έχεις δίκιο, μάλλον πάιζει ρόλο να είναι ο καφές σε κόκκους. Όσο για τις πιο εξελιγμένες συνταγές που λες, ό,τι έχω δοκιμάσει με υγρό καφέ φίλτρου, δεν "παίζει"... μόλις ψηθεί... άρωμα γιοκ!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 14:39:46 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Elie δοκίμασε να βάλεις εσπρέσσο, η αδερφή μου φτιάχνει τούρτα μόκα και ρίχνει μέσα εσπρέσσο και γίνεται πολύ αρωματική.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 19:16:24 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλησπέρα!
Εγώ κάνω τη συνταγή που έχει από πίσω το φαρινάπ ή η φαρίνα Γιώτη, και αντικαθιστώ το γάλα με πολύ δυνατό καφέ εσπρέσο, που μάλιστα του ρίχνω και 2-3 κουταλιές επιπλέον στιγμιαίο καφέ να διαλυθεί.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 12:36:42 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
al1975, έχω δοκιμάσει με espresso αλλά δεν είχα το αποτέλεσμα που περίμενα (στο κέικ, πάντα, σε κρέμες έχει πιάσει το κόλπο). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει με τις ποσότητες καφέ που λέει η Αρχοντία από φόβο μη γίνει τελείως... τούρμπο αλλά αφού είναι δοκιμασμένο θα το έχω υπ' όψη μου.
Ευχαριστώ, κορίτσια.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω