GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 25, 2021, 16:26:41 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Περισσεύματα-Συνταγές ανακύκλωσης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Περισσεύματα-Συνταγές ανακύκλωσης  (Αναγνώστηκε 108929 φορές)
Απάντηση #60
« στις: Ιούλιος 16, 2008, 18:48:29 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τόσες ωραίες ιδέες !
Έξυπνα τρικ. Μπράβο βρε Γιώτα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #61
« στις: Ιούλιος 16, 2008, 22:28:42 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Γιώτα, έγραψες πάλι!!!!!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #62
« στις: Ιούλιος 17, 2008, 08:10:40 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Πολύ χρήσιμο άρθρο, σ ευχαριστούμε Γιώτα Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #63
« στις: Ιούλιος 17, 2008, 17:21:47 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
ευχαριστω για τα καλα σας λογια Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #64
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 22:52:44 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Επίσης πανεύκολη συνταγή με περισσευούμενα λευκά τυριά είναι: αδειάζουμε πράσινες πιπεριές και τις γεμίζουμε με τα τυριά που μας έχουν περισσέψει ,αφού τα έχουμε λιώσει με πιρούνι και έχουμε προσθέσει  πιπέρι ελάχιστο λάδι και ταμπάσκο (και κομματάκια φρέσκιας ντομάτας το καλοκαίρι). Βάζουμε όλες τις πιπεριές σε ταψί τρίβουμε λίγη φρυγανιά και ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι. Πολύ γευστικό ορεκτικό!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #65
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2008, 17:58:15 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
δικαιο εχεις Μαρινα ειναι πολυ ωραια συνταγη up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #66
« στις: Νοέμβριος 19, 2008, 20:33:49 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Από την στήλη μου στο περιοδικό Gourmet E

Ένα από τα υλικά που ξεμένει σχεδόν σε κάθε κουζίνα είναι το κρασί. Όλο και κάποιο μπουκάλι με λευκό ή κόκκινο κρασί θα είναι μέσα ή έξω από το ψυγείο, και όπως και να συντηρηθεί, η γεύση του αλλοιώνεται μέρα με την μέρα για να μη πούμε κάθε ώρα που περνάει. Αντί λοιπόν να το αφήσετε εκτός ψυγείου να ξινίσει και να το πετάξετε, γιατί να μη κάνετε ένα ξίδι μόνοι σας;

Σπιτικό ξίδι. Πλένετε και καθαρίζετε να δοχείο και το ξεπλένετε με ξίδι. Το αφήνετε να στεγνώσει και ρίχνετε μέσα το κρασί ή τα κρασιά που σας περίσσεψαν. Αφήστε το δοχείο ανοιχτό χωρίς καπάκι σε θερμοκρασία περίπου 20ο C και σε 3 εβδομάδες θα έχετε το δικό σας σπιτικό ξίδι με πολύ ενδιαφέρουσα γεύση. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε ξίδι χωρίς πολλές πολλές διαδικασίες.

Παγάκια κρασιού για μαγείρεμα. Ένας τρόπος για να συντηρήσετε το κρασί που περίσσεψε αλλά μόνο για μαγειρική χρήση. Γεμίστε λοιπόν παγοθήκες  με κρασί, βάλτε τις στην κατάψυξη και κάθε φορά που θα χρειαστείτε κρασί για το φαγητό, ρίξτε 1-2 παγάκια ανάλογα με την συνταγή.

Βινεγκρέτ με κρασί. Αυτή είναι μία ωραία συνταγή που είμαι σίγουρος ότι θα την δοκιμάσετε και με καινούργιο μπουκάλι κρασιού. Βάλτε το κόκκινο ή το λευκό κρασί που περίσσεψε (να είναι τουλάχιστον 1 φλιτζάνι) σε μία κατσαρόλα και βράστε το σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο ¼ της αρχικής. Αφήστε να κρυώσει και φτιάξτε βινεγκρέτ με ελαιόλαδο στην κλασσική αναλογία 1 μέρος ξίδι / 3 μέρη ελαιόλαδο αντικαθιστώντας το ξίδι με το βρασμένο κρασί. Αλατίστε και για περισσότερη γεύση προσθέστε λίγο πολτό ελιάς και μυρωδικά στο κόκκινο κρασί ή μουστάρδα και μυρωδικά στο λευκό. Αυτή η βινεγκρέτ ταιριάζει πολύ με ψητά λαχανικά, με τυριά και με βραστές πατάτες.

Ζελέ κρασιού. Αυτό είναι από τα νοστιμότερα συνοδευτικά για ψητό κρέας και γίνεται πολύ εύκολα. Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 1 κουταλιά ζάχαρη και 2 φύλλα ζελατίνας. Μουσκέψτε την ζελατίνα σε λίγο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε σε μικρή κατσαρόλα το κρασί με την ζάχαρη και όταν ζεσταθεί, στραγγίξτε την ζελατίνα και ρίξτε την στο κρασί. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Αφήστε το στο ψυγείο 2-3 ώρες και θα έχετε έτοιμο ένα ιδιαίτερο ζελέ και ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για το κρέας.

Σιρόπι για να ποσάρετε φρούτα ή σιρόπι για φρουτοσαλάτες.  Βάλτε στην κασταρόλα 1 ½ φλιτζάνι κρασί με ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη και ένα λεμόνι ή πορτοκάλι με την φλούδα του, κομμένο στην μέση. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, βάλτε 1 ξύλο κανέλας και γαρύφαλλα και μερικούς κόκκους μπαχάρι σε κόκκινο κρασί ή μία φυσική βανίλια, δυόσμο ή σποράκια κάρδαμου σε λευκό κρασί. Βράστε το για 7-8 λεπτά και ρίξτε μέσα αχλάδια, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα, ό,τι σας αρέσει. Βράστε τα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρετε τα με παγωτό ή  παγωμένο γιαούρτι. Κρατήστε το σιρόπι για φρουτοσαλάτες ή για να σιροπιάσετε παντεσπάνι για τούρτα ή κέικ.

Σουφλέ με κρασί. Ένα διαφορετικό σουφλέ με όξινη γεύση είναι αυτό που σας προτείνω με το κρασί που περίσσεψε. Βάλτε λοιπόν σε ένα μικρό βαθύ ταψί ή σκεύος για σουφλέ μία στρώση από μπαγιάτικο ψωμί (5-6 φέτες), 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 2 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον και πασπαλίστε με ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί. Επαναλάβετε ακόμη μία φορά. Περιχύστε με ¾ του φλιτζανιού λευκό κρασί και πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένο τυρί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.

Ντρέσσινγκ για σαλάτες.  Ανακατέψτε σε μπολ 1/3 του φλιτζανιού λευκό ή κόκκινο κρασί με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, χυμό από 1-2 λεμόνια ανάλογα με τα γούστα σας, αλάτι και πιπέρι. Εκτός από σαλάτες, το ντρέσσινγκ αυτό ταιριάζει πολύ με βραστά θαλασσινά και με ψητό ή βραστό κρέας.

Και για το τέλος κουλουράκια κρασιού. Ζυμώστε μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι κρασί, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο αλάτι. Πλάθετε μικρές μπάλες από την ζύμη, τις περνάτε από λίγη ζάχαρη και τις βάζετε με τη σειρά σε μία λαδόκολα. Πατάτε στο κέντρο κάθε μπάλας με τον αντίχειρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #67
« στις: Νοέμβριος 19, 2008, 20:51:45 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Άψογο! Όλα τα tips είναι φοβερά, κανένα δεν ήξερα Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #68
« στις: Νοέμβριος 19, 2008, 20:57:44 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Πολύ χρήσιμες και  έξυπνες λύσεις και συμβουλές
Ευχαριστούμε giota
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #69
« στις: Ιανουάριος 19, 2009, 21:11:26 μμ »
melita Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.234
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Γιώτα πολύ ωραίο θέμα δημοσίευσες.
Εγώ βάζω την μαρμελάδα που περισσεύει στο κεικ και γίνεται πολύ νόστιμο!!!
Καταγράφηκε
Σε παρακαλώ Θεέ μου,αφησέ με να σου αποδείξω οτι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν τον χαρακτήρα μου!!!
 
Απάντηση #70
« στις: Ιούλιος 04, 2009, 13:38:21 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Μικρές συμβουλές για να μην πηγαίνει (σχεδόν) τίποτα χαμένο beer


Μικρές ποσότητες απο λαχανικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο μπορούν να γίνουν ωραία σάλτσα για μακαρόνια αν τα κόψουμε σε μπαστουνάκια, τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο και τα σβήσουμε με λίγη σόγια

Το κρέας απο την προηγούμενη γίνεται πίτα αν το ψιλοκόψουμε μαζί με φρέσκα ψυρωδικά και ό,τι λαχανικά μας βρίσκονται σοταρισμένα

Το χθεσινό σπανακόρυζο το ανακατεύουμε με αυγά και τριμμένο τυρί και το ψήνουμε στο φούρνο, σαν ομελετα

Τα εναπομείναντα μακαρόνια τα ανακατεύουμε με χτυπημένα αυγά και τριμμένο τυρί και γίνονται πίτα στο τηγάνι, σαν ομελέτα επίσης. Το ίδιο γίνεται και με το ριζότο της προηγούμενης.

Το βραστό ή ψητό κρέας ή το κοτόπουλο, το κόβουμε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε πάνω σε πράσινες σαλάτες.

Το μπαγιάτικο ψωμί το κόβουμε σε κυβάκια και το ψήνουμε στο τηγάνι ή στο γκριλ, φτιάχνοντας σπιτικά κρουτόν για τις σούπες και τις σαλάτες μας.

Η χωριάτικη που περίσσεψε, σοτάρεται και μαγειρεύεται υπέροχα σαν σάλτσα με οποιοδήποτε λαχανικό, από μπάμιες και μελιτζάνες μέχρι αρακά.

Για το πρωινό της Κυριακής : Αφαιρούμε την κόρα απο το μπαγιάτικο ψωμί και το μουλιάζουμε σε γάλα. Ψήνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό τηγάνι και τις σερβίρουμε με μέλι ή μαρμελάδα.




Αυτά απο εμένα.  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 Πάνω