GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 00:37:24 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Muffin Ολικής Αλέσεως, με Αμάρανθο, Χουρμάδες και Φιστίκι Αιγίνης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Muffin Ολικής Αλέσεως, με Αμάρανθο, Χουρμάδες και Φιστίκι Αιγίνης  (Αναγνώστηκε 8556 φορές)
« στις: Μάρτιος 14, 2010, 00:06:32 πμ »
Elenia Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 9
Μέλος από: Μάρ, 2010

Προφίλ WWW
από το blog... www.food4life.gr

Muffin Ολικής Αλέσεως με Αμάρανθο, Χουρμάδες και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά για 10 muffin

1 1/2 κούπα αλεύρι μαλακό ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας
1/2 κούπα αλεύρι αμάρανθου, βιολογικής γεωργίας
1 κ. σούπας baking powder
μια μικρή πρέζα αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη ξανθή από ζαχαροκάλαμο, βιολογικής γεωργίας
1 κούπα γάλα
2 αυγά, βιολογικής κτηνοτροφίας
60 γρ. αρκετά μαλακωμένο βούτυρο
ξύσμα μικρού πορτοκαλιού
40 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα χουρμάδες, κομμένοι σε μικρά κομμάτια

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα κουμπήσετε τα muffin, στην πρώτη σκάλα από κάτω.

Αν χρησιμοποιήτε τα ειδικά χαρτάκια για muffin, τότε οι φόρμες για τα συγκεκριμένα κεκάκια, δεν χρειάζονται αλεύρωμα. Διαφορετικά, αν οι φόρμες δεν είναι αντικολλητικές, θα πρέπει να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε.

Κόβετε τους χουρμάδες με την βοήθεια ενός ψαλιδιού σε μικρά κομμάτια.
Κόβετε σε μικρά κομμάτια με την βοήθεια ενός μαχαιριού chef τα φιστίκια Αιγίνης και κρατάτε στην άκρη από το σύνολο, περίπου 2 κ. σούπας για να γαρνίρετε τα muffin. Τα υπόλοιπα τα ρίχνετε μαζί με τα στεγνά υλικά.

Κοσκινίζετε μαζί και ρίχνετε σε ένα μπώλ το αλεύρι ολικής, του αμάρανθου και την baking. Ρίχνετε στο ίδιο μπώλ το αλάτι, την ζάχαρη, τους χουρμάδες και τα φιστίκια -εκτός από εκείνα που κρατήσατε για γαρνίρισμα. Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά μαζί.

Σε ένα άλλο μπώλ, με την βοήθεια ενός σύρματος χτυπάτε με το χέρι σας το βούτυρο ώσπου να γίνει εντελώς λείο. Ρίχνετε το γάλα -αν σας σβωλιάσει μην ανησυχήσετε, συνεχίζετε να τα χτυπάτε, ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά μαζί.

Με μια κίνηση, ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε ίσα-ίσα να αναμειχθούν. Αν φαίνεται και λίγο το αλεύρι, δεν πειράζει, ακόμη καλύτερα. Αν τα ανακατέψετε πολύ το αποτέλεσμα θα είναι ένα σφιχτό κεκάκι...

Σε κάθε φόρμα -προσωπικά χρησιμοποιώ και το ειδικό χαρτάκι, ρίχνετε μια γεμάτη κουταλιά  στο κάθε χαρτί ώστε να φτάσει στο χείλος του χαρτιού. Πασπαλίζετε το κάθε κεκάκι με το φιστίκι που έχετε κρατήσει για γαρνίρισμα.

Τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε αμέσως από τις φόρμες (όχι απο το χαρτί) και τα ακουμπάτε επάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν...

rose

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 20, 2010, 14:58:37 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω