GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 29, 2021, 03:47:50 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  (Αναγνώστηκε 10910 φορές)
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 18:06:02 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Βάζω την πρώτη συμβουλή.

http://www.diatrofi.gr/

10 λεπτά βράσιμο μειώνει την αλλεργική επίδραση της γαρίδας

 


 
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Jimei  Fujian  της Κίνα σε συνδυασμό με την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας στη Νέα Ορλεάνη  εξέτασαν δείγματα από άψητες και βραστές γαρίδες   που τις έκοψαν σε μικρά  κομμάτια και συνέχεια τις απόψυξαν . Οι έρευνες έδειξαν ότι με την μέθοδο του βρασμού μπορεί να μειωθεί η αλλεργιογόνος δράση της γαρίδας που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση.
Οι τροφικές αλλεργίες και ιδιαίτερα οι αλλεργίες από οστρακοειδή είναι πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
 Η τροφική αλλεργία από οστρακοειδή είναι η πιο συχνή τροφική αλλεργία σε ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι υπεύθυνη για την πλειονότητα των επισκέψεων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
   
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2010, 17:17:06 μμ από nitsa2009 » Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 20:22:46 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
ωραιο θεμα!!!περιμενουμε συμβουλες Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 18, 2010, 10:47:47 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Εάν τσιγαρίσετε για λίγα λεπτά το κρέας πριν το μαγειρέψετε, θα σχηματίσει μια κρούστα. Έτσι θα κρατήσει τους χυμούς του και θα γίνει πιο ζουμερό και εύγευστο. (για να αποφύγετε τις λιπαρές ουσίες του τσιγαρίσματος, μπορείτε να ζεματίσετε το κρέας σε βραστό νερό).

houseware.gr
Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 18, 2010, 10:51:09 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά το έντονο πράσινο χρώμα τους αφού τα βράσετε, βουτήξτε τα για ένα λεπτό σε παγωμενο νερό.

Για να πετύχει η μαρέγκα, πρέπει να χωρίσετε καλά τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Για να γίνει πιο σφιχτή η μαρέγκα, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.

Τα μπιφτέκια σας θα γίνουν πιο αφράτα, αν προσθέσετε στη ζύμη τους λίγη μπίρα ή κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό τύπου Sprite.

Όταν έχετε καλεσμένους για φαγητό, ετοιμάστε τη σάλτσα για τη σαλάτα (dressing) 1 τουλάχιστον ώρα πριν την σερβίρετε, και φυλάξτε τη σε ένα κλεισμένο βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι, όχι μόνο εξοικονομείτε χρόνο, αλλά δίνεται και η δυνατότητα να ελευθερωθεί το άρωμα των διαφόρων μυρωδικών ή μπαχαρικών που χρησιμοποιήσατε, οπότε και σάλτσα θα είναι νοστομότερη,

Όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σταφίδες σε κάποιο φαγητό, μπορείτε να τις μουσκέψετε σε λίγο νερό για μια περίπου ώρα. Θα γίνουν πιο ζουμερές. Αν πρόκειται για συνταγή ενός γλυκού, μουσκέψτε τις σταφίδεςσε κονιάκ ή ρούμι, οπότε αποκτούν επιπλέον και ένα ιδιαίτερο άρωμα.

Για να αποφύγετε το ζαχάρωμα στα γλυκά του κουταλιού, χρησιμοποιείστε ένα βαζάκι γλυκόζη και όχι χυμό λεμονιού, για να μην ξινίσει το γλυκό.
houseware.gr
Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 18, 2010, 10:55:58 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Δυσάρεστη μυρωδιά στο ψυγείο σας?

Βάλτε σε ένα μικρό ποτήρι ελληνικό καφέ και βάλτε το στο ψυγείο σας. Οι δυσάρεστες μυρωδιές θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ώρες.


Για πιο ελαφριά σε λιπαρά σούπα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια


Για να καραμελώσουν στο εξωτερικό τους τα ψητά λαχανικά, βάζουμε το ειδικό μεταλλικό τηγάνι, το οποίο θα έχουμε ελέγξει να μην έχει πλαστικά μέρη, σε φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει για 15 λεπτά.


Στο μεταξύ, σε αυτό το διάστημα ρίχνουμε στα λαχανικά μας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ζεσταθεί το τηγάνι μας.


Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και ρίχνουμε τα λαχανικά, τα οποία πέφτοντας στο καυτό τηγάνι καραμελώνουν αμέσως.


 Για να μην μυρίζει τηγανίλα όλο σας το σπίτι, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού


knorr.gr




Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 18, 2010, 11:00:00 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
www.blogcatalog.com

Τι μπορώ να κάνω με το μπαγιάτικο ψωμί;
 
Αν έχετε ψωμί από την προηγούμενη μέρα, μην το πετάξετε, μπορεί να σας γλυτώσει αρκετά χρήματα.

Κόψτε το κομματάκια και βάλτε το στην κατάψυξη.  Όταν χρειαστεί, βάλτε τις παγωμένες μπουκίτσες στο multi και φτιάξτε το δικό σας τριμα φρυγανιάς.
Κόψτε τα μπουκίτσες, βάλτε καρυκεύματα και ψήστε σπιτικά κρουτόν για τις σαλάτες και τις σούπες.
Κόψτε τα φέτες, βάλτε καρυκεύματα και ψήστε σπιτικά παξιμάδια ή φρυγανιές.
Κόψτε τα φέτες, βουτήξτε τα στο αυγό και τηγανήστε τα.
Και φυσικά, καθαρίστε τις κόρες, βάλτε το ψωμί στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε το όταν χρειαστεί για κεφτέδες, σουτζουκάκια κ.α.
 
Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #6
« στις: Δεκέμβριος 11, 2014, 19:29:06 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΤΡΙΚ ΓΙΑ  ΤΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=AbUF-VlOySg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AbUF-VlOySg</a>
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω