Γεια σας παιδιά!!!
Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί νομίζω πως ξεκόλλησα πάλι… Τα παραστρατήματα δεν κοστίζουν πολύ σε βάρος αν προσέξεις λιγάκι… αλλά τουλάχιστον εμένα με μπλοκάρουν για καμία βδομάδα γύρω στο ½ με 1 κιλό πάνω από εκεί που ήμουν πριν το παραστράτημα…
Λοιπόν σε απάντηση σου VIVI2010, νομίζω ότι η μελιτζάνα επιτρέπεται κανονικότατα: Στο site
https://www.mydukandiet.com/dieting/cruise-phase.html την έχει σαν αποδεκτό φαγητό για τις μέρες των λαχανικών, και γενικότερα είναι πολύ λίγα τα λαχανικά που ο Dukan λέει ρητά να μην τα προτιμάμε (βέβαια ούτε που θυμάμαι ποια είναι αυτά, αλλά…). Όσο για την Atkins, πριν μάθω για την Dukan, εκείνη σκόπευα να κάνω… αλλά δεν μπορώ το μέτρημα ρε παιδί μου με τίποτα… ενώ σε αυτή, προσέχω τα λιπαρά (όχι ότι δεν κλέβω
, απλά όχι πολύ) και δεν μετράω τίποτα. Τις μέρες που δεν έχει λαχανικά δε, τρώω πιο πολλά γαλακτοκομικά και τρώω και αγγουράκια τουρσί που για κάποιο λόγο επιτρέπονται. Προχτές που ήταν PP day έφαγα χταπόδι στιφάδο…
. Καθόλου κακό για κάποιον που κάνει δίαιτα, ε?
Τώρα sophie70, για συνταγή… ομολογώ ότι δεν κάνω μόνο συνταγές Dukan, και έτσι δεν βαριέμαι… ίσως χάνω πιο αργά, αλλά το ευχαριστιέμαι!!! Το μόνο που κάνω, είναι ότι προσαρμόζω τις συνταγές που μου αρέσουν στην δίαιτα… δηλαδή λιγότερο ή καθόλου λάδι, επιλογή κρεάτων και άλλων συστατικών με χαμηλά λιπαρά, συνταγές με λαχανικά μόνο μέρα παρά μέρα. Για παράδειγμα, να μια συνταγή που άρεσε σε όσους την δοκίμασαν:
Χρωματιστό κοτόπουλο1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες όπως θέλετε, αλλά χωρίς πέτσα
Χυμός ντομάτας (περίπου 250 ml αλλά εξαρτάται από το πόσο ζουμερό το θέλετε)
250 ml ζωμός λαχανικών (τον έφτιαξα από κύβο λαχανικών με low-carbs)
Πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
1-2 πράσα
Μερικές σκελίδες σκόρδο
Δυόσμος, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση (στο αλάτι λίγο προσοχή)
300 gr γιαούρτι 0% ή fromage frais 0%
Λίγο λάδι
• Ψιλοκόβετε και ανακατεύεται το σκόρδο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι με 3-4 κουταλιές λάδι και αλείβετε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
• Κόβετε τις πιπεριές και το πράσο σε κομμάτια.
• Σε σκεύος φούρνου που να κλείνει βάζετε τον χυμό ντομάτας με λίγο λάδι (2-3 κουταλιές) και το κοτόπουλο. Το ψήνετε για σαράντα λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, γυρνώντας τα κομμάτια μια φορά κατά την διάρκεια.
• Προσθέτετε τα λαχανικά περιχύνοντας τα με τον ζωμό. Ψήνετε για ακόμα μισή ώρα.
• Αφαιρείτε από το σκεύος το κοτόπουλο και τα λαχανικά, αλλά δεν το πλένετε ακόμα, γιατί στον πάτο του έχει έναν πολύ ωραίο ζωμό που αν τον ξύσετε τον βάλετε μαζί το γιαούρτι και την πάπρικα σε ένα κατσαρόλι και το βράσετε θα σας δώσει μια καταπληκτική σάλτσα για το φαγητό σας.