Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 30, 2024, 02:45:36 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Γλυκά
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Κρέμα ζαχαροπλαστικής (Αναγνώστηκε 19111 φορές)
«
στις:
Νοέμβριος 21, 2007, 17:42:17 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ζωή, σου γράφω εδώ τη συνταγή για την κρέμα ζαχαροπλαστικής για το μιλφέιγ, γιατί δεν μου το έπαιρνε στα σχόλια.
Βάζω για κάθε κούπα γάλακτος, 2 κ.σ. κοφτές κορν φλάου και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη.Βάζω το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνω το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνω όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Αν βάλεις κροκάδια, θα τα χτυπήσεις και θα προσθέσεις μέσα λίγη από την κρέμα και θα ανακατέψεις καλά. Μετά το μείγμα αυτό το ρίχνω στην αρχική κρέμα ανακατεύοντας καλά και γρήγορα.
Αφού πήξει η κρέμα μας, προσθέτω τ 1-2 κ.σ. βούτυρο στο μείγμα και αφήνω με μεμβράνη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, φτιάχνω τη σαντιγύ με 1 φλιτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος,και 1 κ.σ.άχνη . Χτυπώ να πήξει. Τέλος ανακατεύω τα 2 μείγματα και έτοιμη η κρέμα μας. Φτιάχνεις την ποσότητα που εσύ χρειάζεσαι.
Αν αρχικά δεις ότι είναι αραιή, σε λίγο γάλα διαλύεις κορν φλάου και το προσθέτεις στο μείγμα. Αν είναι πολύ πυκτή, προσθέτεις και το αραιώνεις με γάλα.
Μπορείς αν θέλεις να την κάνεις και σοκολατένια την κρέμα αν προσθέσεις στο μείγμα που θα είναι ζεστό λιωμένη κουβερτούρα. Επάνω θα προσθέσεις κακάο και άχνη.
Αν θέλεις στο μιλφέιγ μπορείς να προσθέσεις στις στρώσεις κομμάτια φράουλας και να γίνει πιο ανάλαφρο.
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Νοέμβριος 22, 2007, 16:59:00 μμ »
zoi
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Λία ευχαριστώ πολύ!! καλά αυγά δεν υπάρχει πιθανότητα να βάλω. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ αντί για corn flour χρησιμοποιώ άνθος αραβοσίτου για ζεστό γάλα και αλεύρι. Επίσης στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιούν αντί για σαντιγί το "κεγιέ" κάπως έτσι το λένε δεν είμαι σίγουρη το οποίο είναι σαν πάρα πολύ πηκτή σαντιγί και το ανακατεύουν με την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να στέκετε καλύτερα. Αυτό το μίγμα που κάνω με το garni, την αραβοσίτου στιγμής και το λίγο γάλα μοιάζει λιγάκι με αυτό το "κεγιέ". Αυτό το αγοράζουν από το ζαχαροπλαστείο. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! φιλιάαααααααααααααααααααααα
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
Απάντηση #2
«
στις:
Ιανουάριος 08, 2008, 21:23:41 μμ »
margarita
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Πολύ πετυχημένη η συνταγή σου για την κρέμα.
Εγώ σας προτείνω να τη δοκιμάσετε με εσάνς μαστίχα πάνω σε εκμέκ ή εσάνς Grand Marnie σε αμυγδαλόπιτα με σιρόπια από πορτοκάλια.
Σήμερα την έφτιαξα για πρώτη φορά με την αμυγδαλόπιτα και έδεσε καταπληκτικά.
Οι δόσεις σου ήταν ακριβείς και η περιγραφή της εκτέλεσης πολύ αναλυτική.
Συγχαρητήρια
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Ιανουάριος 08, 2008, 21:32:06 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Μαργαρίτα, ακούω σπουδαίες συνταγές να αναφέρεις. Εκμέκ ακούω με μαστίχα, αμυγδαλόπιτα με Grand Marnier ακούω. Μπράβο σου!
Αν θέλεις, μοιράσου τις συνταγές σου μαζί μας.
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Ιανουάριος 09, 2008, 15:23:56 μμ »
margarita
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Παράθεση από: Lia_P στις Ιανουάριος 08, 2008, 21:32:06 μμ
Μαργαρίτα, ακούω σπουδαίες συνταγές να αναφέρεις. Εκμέκ ακούω με μαστίχα, αμυγδαλόπιτα με Grand Marnier ακούω. Μπράβο σου!
Αν θέλεις, μοιράσου τις συνταγές σου μαζί μας.
Η συνταγή για το εκμέκ είναι η βασική συνταγή εκμέκ μόνο που στην κρέμα βάζεις μισή κουταλιά κοπανισμένη μαστίχα και ξύσμα μανταρίνι.
Η αμυγλαλόπιτα, είναι σα ραβανί με αμύγδαλα σιροπιαστό με σιρόπι πορτοκάλι και ή κρέμα με ξύσμα πορτοκάλι.
Αν βρω λίγο χρόνο και τις ξανακάνω θα σας στείλων φωτό και λεπτομέρειες.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Ιανουάριος 09, 2008, 15:26:31 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Όπως εσύ νομίζεις, από εμάς ευπρόσδεκτες οι συνταγές σου.
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Ιανουάριος 10, 2008, 14:44:31 μμ »
kleiw
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
einai thaumasia h syntagh sou!!!Lia mou!!!o sundiasmos kremas kai santigu thn kanei afrath!!etsi einai peripou kai ths mamas mou!!!naxeis panta kala mageiremata!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Ιανουάριος 11, 2008, 13:31:46 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Και κάποιες φορές, Κλειώ, για να γίνει ακόμα πιο ελαφριά, βάζω φυτική σαντιγί αυτή στο χάρτινο κουτί που έχουμε εδώ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Ιανουάριος 11, 2008, 15:28:52 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Παράθεση από: zoi στις Νοέμβριος 22, 2007, 16:59:00 μμ
Λία ευχαριστώ πολύ!! καλά αυγά δεν υπάρχει πιθανότητα να βάλω. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ αντί για corn flour χρησιμοποιώ άνθος αραβοσίτου για ζεστό γάλα και αλεύρι. Επίσης στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιούν αντί για σαντιγί το "κεγιέ" κάπως έτσι το λένε δεν είμαι σίγουρη το οποίο είναι σαν πάρα πολύ πηκτή σαντιγί και το ανακατεύουν με την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να στέκετε καλύτερα. Αυτό το μίγμα που κάνω με το garni, την αραβοσίτου στιγμής και το λίγο γάλα μοιάζει λιγάκι με αυτό το "κεγιέ". Αυτό το αγοράζουν από το ζαχαροπλαστείο. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! φιλιάαααααααααααααααααααααα
Το κιγιέ δεν είναι άλλο από σφιχτή μαρέγκα. Καθόλου δε μ αρέσει προσωπικά. ΄Η να φάω την κρέμα με τη σαντιγύ της ή να μην φάω καθόλου. Γίνεται μεν ελαφρύτερη η κρέμα αλλά "δεύτερη".
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Ιανουάριος 11, 2008, 16:07:18 μμ »
zoi
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σφικτή μαρέγκα, ε?? ατατα... ε ούτε εμένα μου αρέσει... άρα αυτό το μίγμα με αραβοσίτου και γκαρνί το μόνο κοινό που έχει με το κιγιέ είναι ότι είναι σφικτό. Νένα ευχαριστώ πάντα είχα αυτή την απορία σχετικά με το τι είναι αυτό το κιγιέ και νόμιζα ότι ήταν σαντιγί πολύ σφικτή. Προτιμώ το δικό μου μίγμα τελικά. Φιλιά
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
Απάντηση #10
«
στις:
Ιανουάριος 16, 2008, 19:58:04 μμ »
margarita
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Κορίτσια αν μου επιτρέπετε δημοσιεύω αυτές τις φωτογραφίες ως πρόταση σερβιρίσματος της κρέμας.
Δεν το έβαλα στις συνταγές μήπως θεωρηθεί πλεονασμός. Συνεχίζω στο θέμα που έχετε ήδη ανοίξει αν δεν υπάρχει πρόβλημα.
Λία ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή σου μόνο που πρόσθεσα λικέρ πορτοκάλι.
Δείτε και τη διακόσμηση.
Από πάνω έβαλα λοιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι και φιστίκι.
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Ιανουάριος 16, 2008, 20:28:41 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Πολύ ωραία!!!! Πάντα επιτυχίες και με υγεία!
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Ιανουάριος 16, 2008, 22:02:33 μμ »
kleiw
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
thaymasio Margarita mas!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Ιανουάριος 17, 2008, 14:35:45 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής
τελειο
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...