GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 14:39:56 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Cheesecake αλλιώτικο
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Cheesecake αλλιώτικο  (Αναγνώστηκε 3494 φορές)
« στις: Νοέμβριος 11, 2010, 12:35:49 μμ »
cmd353 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Μηνύματα: 198
Μέλος από: Ιούλ, 2007

Προφίλ
Ψάχνω να κάνω ένα cheesecake χαμηλό σε υδατάνθρακες και χωρίς γλυκαντικά. Μέχρι τώρα σκέφτομαι τα παρακάτω υλικά:

Για τη βάση:
αμύγδαλα τριμμένα
μαύρη σοκολάτα Ή κακάο και βουτυρο Ή βούτυρο
αυγά
λίγα μούρα ( ; )

Για την κρέμα:
τυρί κρέμα
κρέμα γάλακτος
αυγά
μούρα
χυμό λεμονιού
κακάο ( ; )

Για τη σως:
sour cream
μούρα

Πιθανά μπαχαρικά:
γαρύφαλλο ( ; )
μπαχάρι ( ; )

Καμιά ιδέα;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 16, 2010, 21:11:54 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Στη βάση πρόσθεσε αυγό ή κάνα δυο κουταλιές ταχίνι ολικής χωρίς υδατάνθρακες, για να δέσουν τα υλικά, κι αφαίρεσε τη σοκολάτα και το κακάο. Για την κρέμα δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... Ίσως να χρειαστείς και ζαχαρίνη χωρίς υδατάνθρακες (νομίζω η ασπαρτάμη επιτρέπεται? Ψάξτο).  Για τη σως πρόσθεσε κι ένα σφηνάκι ποτό χαμηλών υδατανθράκων, αν σου αρέσει. Στα μπαχαρικά συμφωνώ απόλυτα!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 17, 2010, 14:30:47 μμ »
cmd353 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Μηνύματα: 198
Μέλος από: Ιούλ, 2007

Προφίλ
Το έκανα χτες, βγήκε αρκετά καλό! Δεν έχω ξανακάνει cheesecake, αλλά πιστεύω πέτυχε αρκετά!!! Την επόμενη φορά θα βάλω και σαντιγύ από επάνω :-)

Βάση:
50 g. βούτυρο
50 g. μαύρη σοκολάτα (90%)
2 κούπες αμύγδαλα τριμμένα
2 αυγά (χωριστά κρόκοι, ασπράδια)
2-3 κουταλιές μούρα λιωμένα

Γέμιση:
300 g. τυρί κρέμα
1/4 κούπα sour cream
2 αυγά
1 βανίλια
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
1 κούπα μούρα λιωμένα

Από επάνω:
1/2 και κάτι κούπα μούρα λιωμένα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο

Για τη βάση χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα, χτυπάω τα υπόλοιπα υλικά και ύστερα ανακατεύω. Στρώνω στη φόρμα με κουτάλι και ψήνω 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάω όλα τα υλικά για τη γέμιση και στρώνω πάνω από την βάση. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου και ψήνω 1 ώρα και 15 λεπτά.
Λιώνω τα μούρα και ανακατεύω τα μπαχαρικά. Απλώνω τη σως από επάνω και αφήνω στο ζεστό φούρνο 10 λεπτά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 17, 2010, 18:13:11 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Πόσους υδατάνθρακες υπολογίζεις ότι είχε cmd?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 17, 2010, 19:08:31 μμ »
cmd353 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Μηνύματα: 198
Μέλος από: Ιούλ, 2007

Προφίλ
Βγαίνουν 12 κομμάτια, οπότε μάλλον γύρω στα 5-7 g σε κάθε κομμάτι... κυρίως από τα μούρα και το χυμό πορτοκαλιού.

Ζαχαρίνη και ασπαρτάμη δε χρησιμοποιώ, κατηγορούνται για αρκετές παρενέργειες (π.χ. η ασπαρτάμη για φυσική εξάρτηση και συμπτώματα στέρησης όταν την κόβει κάποιος). Για δίαιτα προκαλούν υπογλυκαιμία... Ούτως ή άλλως δεν πιστεύω σε θερμίδες, οπότε προτιμώ να χρησιμοποιήσω κάτι πιο φυσικό παρά κάτι τεχνητό "χωρίς θερμίδες".
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω